Чому падає біл в Facebook Ads

Чому падає біл в Facebook Ads

Якщо розбудити арбітражника посеред ночі і спитати, що для нього важливо, то відповідь буде приблизно однаковою: оновлення статки і біли. Коли FB дає гарні біли, світ можна поставити на паузу. 

В новому матеріалі розбираємось, чому Facebook може тригеритися і знижувати поріг списання грошей з рахунку і чи можна це якось побороти. Зібрали поради на основі досвіду практикуючих арбітражників. 

З чим пов’язане зниження ліміту

Колись давно Facebook з порогу давав чистий первобіл $75 і у арбітражників було райське життя. Зараз реалії більш жорсткі — іноді навіть цифри в $20-30 вже здаються неймовірними і піднімають настрій. 

Досвідчені веби знають, що FB не стоїть на місці та постійно закручує гайки щільніше, щоб зробити систему боротьби з недобросовісними рекламодавцями більш надійною. Через це рекламну мережу періодично накривають шторми, коли кампанії не запускаються і все баниться. 

Веб про падіння білу
Особистий досвід веба

Як говорили класики: «Щоб зробити арбітражника щасливішим, забери у нього біл $10, дай $5, а потім поверни $7». Схоже, що це наріжний камінь, на якому базується фундамент Facebook. Інакше складно пояснити, чому після прогріву ліміт падає з $30 до $2-4. 

Ми протестували кілька акаунтів і можемо підтвердити, що проблема актуальна. На деяких кабах FB порізав біл після прогріву фанки. Скрін зліва — буст ФП, справа — після запуску основної кампанії.

Падіння білу на практиці

В цьому випадку падіння не критичне, але бувають ситуації, коли цифра ріжеться в 2-3 рази і тоді складно зберігати гарний настрій. Особливо якщо на базовий прогрів витрачено кілька десятків доларів.

Виходячи з практики, біли падають з різних причин:

  • погана якість фарму;
  • віджатий BIN;
  • низький траст сетапу;
  • зашкварені проксі;

Гарна новина в тому, что після відкруту $50-100, біл, скоріше за все, поступово підніматиметься. Не очікуйте на різкий буст, але підйом з $20 до $40-50 цілком реальний. 

Підвищення з 20 до 35$

На старті був біл $20

Всі поради, пов’язані з FB, виглядають банально для практикуючих арбітражників, але це реалії роботи. Нажаль, єдиний дієвий спосіб захисту від падіння білу — використання агентських акаунтів з комісією за поповнення рахунку. 

Якщо бюджету на агентські немає, виділіть час на тестування розхідників різних селерів і старайтесь знайти свіжі біни. Під час тестів FB гарно насипав біли для карток UK банків, а ось з UA бінами розмова була короткою. 

Деякі веби вважають ситуаціяю з білами штучною. І справді — цифра впливає лише на кількість списань з картки. Це критично, якщо банк бере величезну комісію за кожну транзакцію. Тому Spend Limit навіть важливіший, тому що за його межі не вдасться вийти. 

Також поступове зростання білу важливе для тих, хто розраховує на грейс-період. Але вихід на «кредитну лінію» більше залежить від трасту профілю та історії спенду. Іноді він вмикається на профілях з невеликим білом. 

Біл $400

Гнатися за білом $75 чи ні — кожен вирішує сам. Отримувати гарні цифри завжди приємно, але якщо цього не сталося, не засмучуйтеся. Крутіть кампанії, не давайте FB приводу для тригерів та продовжуйте боротьбу з алгоритмами!

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0