Домонетизація трафіку: 7 способів збільшити ROI 

Домонетизація трафіку: 7 способів збільшити ROI 

Більшість трафіку, який заливається на прелендінги або ленди, пропадає з кінцями, бо юзер закриває сторінку. Домонетизація допомагає підвищити профіт з вашої воронки, або отримувати додатковий профіт з перенаправлення користувача на інший оффер. 

В цій статті розбираємось з основними способами домонетизації трафіку: ComeBacker, Backfix, push-сповіщення, дожим користувачів через Telegram-канали, SMS та email воронки. Рекомендації універсальні та підходять для будь-якої вертикалі. А також запитали у баїнгу, які мають 7 років досвіду заливу трафіку, як зазвичай підвищують CR в крипті за допомогою домонетизації.

ComeBacker

Камбекер, ComeBacker або exit pop-up — спливаюче вікно з пропозицією залишити номер телефону, отримати консультацію: забрати безкоштовний подарунок або іншою пропозицією. Його мета — утримати користувача на сайті, не давши йому закрити сторінку просто так, та переконати в покупці або хоча б зібрати його дані для email або SMS розсилок. Вікно з’являється, коли користувач намагається закрити сторінку або перейти в іншу вкладку. Він реагує саме на переміщення курсора по экрану.

Незважаючи на те, що камбекер дратує деяких людей, дослідження двох мільярдів таких вікон показало, що в середньому вони приносять 9,28% додаткових конверсій. Щоб exit pop-up спонукав оплатити продукт, а не якнайскоріше закрити вкладку, потрібно дотримуватися всього 3 правил:

  1. Простий зрозумілий дизайн. Спливаюче повідомлення має лише кілька секунд, щоб утримати увагу користувача. Тож камбекер має бути містити зрозумілий короткий текст та зображення. Краще зберігати стиль оформлення з ленда;
  2. “Гачок”. Погляд людини одразу має зачепитися за щось. Перше на що дивляться — заголовок та кнопка. Вони повинні відображати суть пропозиції та водночас провокувати користувача на дію. Приклад заголовка: “Ви дійсно хочете піти без подарунка?” та кнопка “Забрати подарунок”;
  3. Вигідна пропозиція. Важливо розуміти, що сайт та оффер не зацікавили користувача настільки, аби він одразу придбав. Тож пропозиція повинна бути справді вигідною або цікавою, аби отримати з цього якусь користь. Серед варіантів: запропонувати безкоштовну консультацію (та з форми лід все одно буде падати в КЦ), підписатись на розсилку за знижку, запропонувати купити товар саме зараз зі знижкою або прорекламувати товар із іншої вертикалі (це може бути конкретний оффер, або посилання на дейтинг/гемблінг/крипто смартлінки).

В будь-якому випадку важливо розуміти, хто ваша цільова аудиторія та на який оффер ви заливаєте. Наприклад, при спробі закрити преленд на гемблінг, можно перевести користувача на дейтинг смартлінк, або якийсь крипто-оффер.

Ще один важливий факт — налаштувати модель показу камбекера. Він повинен з’являтись при спробі закрити вкладку, або вже після того, як користувач вивчив інформацію на сайті — в середньому це через 40-60 секунд після відкриття сторінки.

приклад камбекера

ComeBacker можна підключити власноруч, вписавши скрипт у код сайту. Ось, наприклад, безкоштовний варіант із GitHub. Все досит просто — всі папки з GH переносимо в хост, а скрипт вставляємо в код сайту, розподіляючи функції по своїх місцях (те, що знаходиться в /head не повинно опинитися в /body.) Якщо ви не хочете лізти в код –- будь-який джун/мідл верстальник підключить вам камбекер за декілька хвилин та за $5-10.

Backfix або новинна вітрина

Backfix, Бекфікс або новинна вітрина — скрипт, який переносить користувача на інший ленд, якщо його не зацікавив продукт на першому. По суті, разом з лендингом він відкриває другу сторінку. Найчастіше це преленд з акціями та відгуками, або новинна/товарна вітрина.

приклад вітрини новин

Щоб сторінка принесла хороший конверт, потрібно дотримуватися всього декількох правил:

  1. Вибирайте продукти аналогічні основному офферу.
  2. Використовуйте події. Особливо свята, наприклад, перед Новим роком можна підібрати вітрину з “подарунками для сім’ї”, а на 8 березня –- “подарунки для коханої”.
  3. Не підключайте камбекер, пуші або інші способи монетизації. Це, звісно, на ваш розсуд, але ми не рекомендуємо ставити на одну сторінку 2 чи більше способів домонетизації, щоб не відштовхнути користувачів. Вам же теж не подобається, коли вилітає одразу багато реклами?

Звичайно, якщо хочете створити новинну вітрину з нуля, доведеться запаритися — підключити купу оферів, написати преленди, розмістити їх на окремій сторінці, а до ленда додати скрипт backfix. Можливо це варто зусиль, треба тестувати. Досить багато партнерських програмпропонують додати готову вітрину до лендінгу в декілька кліків. Запитайте про це свого менеджера.

приклад вітрини новин 2

Push-підписки та пуші

Пуш-підписки — це тип офферів, де вам виплачують гроші за те, що користувач погоджується отримувати пуші. Плюс таких офферів, що вони нативні та можуть бути інтегровані на будь-який ленд. Якщо користувач погоджується отримувати пуші, його не перекидає на іншу сторінку. Партнерки, де є такі оффери, найчастіше допомагають налаштувати все та підключити такий спосіб домонетизації на ваш сайт. .

Також можна встановити підписку на пуш-повідомлення з вашими офферами, яке буде з’являтись коли користувач потрапляє на сторінку. Це також досить звична система, до якого не ставляться негативно.

За допомогою пушiв можна отримувати ліди на будь-яку вертикаль, але треба розуміти, що буде більш релеватно для вашої цільової аудиторії. Також варто не переборщити в їх кількості за день, щоб не було відписок. 1-2 повідомлення на добу з різними оферами буде достатньо.

Push-сповіщення можна підключити, наприклад, через сервіси Sendpulse, VWO, Gravitec, Push4site, OneSignal. Все просто: вказуємо сайт, виставляємо оформлення пуша, вибираємо час показу та кількість показів за добу. У багатьох сервісах вбудована аналітика, тож навіть із трекером возитися не доведеться.

Чи варто юзати пуші та яка їх ефективність, читай в нашій іншій статті на сайті.

Прелендинг із вимогою залишити контакт для переходу на оффер

Щоб збирати базу даних користувачів, бачили варіант, коли підключають прелендинг, який вимагає від користувача залишити свою пошту або номер телефону, щоб потрапити на сайт після переходу по рекламному оголошенню. Часто таке роблять із гемблінгом та дейтингом. 

В спай-сервісах знаходили таку воронку: заливають на ставки із бонусами, обіцяючи гарний заробіток. Користувач потрапляє на сайт і перед тим, як прийняти участь у “розіграші”, який принесе йому бонус на ставки, його просять залишити контактні дані. Після цього він виграє бонуси і щоб ним скористатись, його вже просять повноцінно зареєструватись у букмекера, де він і зможе ними скористатись. Як використовуються ці дані далі невідомо, але як ідею можете брати до уваги.

Дані із сайтів збирають через парсери, які підключають до сервісів для email-розсилок. Найчастіше збирачі баз працюють на MailChimp, UniSender, Campaign Monitor, SendPulse. А серед парсерів існують: ARForms, SocGate та Convead.

Домонетизація трафіку за допомогою бота в Telegram

Натрапили на цю схему просто гортаючи TikTok. Її в цілому можно адаптувати під будь-яку вертикаль. Суть у тому, що вебмайстер переганяє аудиторію в бота, де просить послугу додатись до каналів, а потім монетизує її за рахунок розсилок з офферами.

Воронка виглядає так: залучаючий пост у каналі, розкрученому під УБТ з відео про комп’ютерні/мобільні ігри → посилання на бота в профілі → вимога підписатися на інші канали, щоб отримати посилання на завантаження офера, що зацікавив. Плюс демонетизація  за рахунок розсилки всередині бота.

Який конверт невідомо, але бот живе давно, та, судячи з переглядів на постах, канал у тіньовий бан не потрапив і продовжує набирати аудиторію. Скільки профіту з неї можно витягти не зрозуміло, але як ідею можно взяти на озброєння. 

Як заливати трафік з УБТ з ТікТок читайте у нашій статті: “Умовно-безкоштовний трафік (УБТ) з TikTok: мануал”

SMS

SMS-розсилки – один з найбільш ефективних способів додаткової монетизації вашого трафіку. Так, він потребує додаткових витрат на сервіси розсилки, але ефективність такого способа дожиму клієнта вкрай висока. 

Переваги SMS-розсилок для домонетизації:

  • смс надсилаються “гарячій” базі, яка вже була на вашому сайті та дотикалась до вашого продукту
  • високий Open Rate – за дослідженнями користувачі відкривають до 98% SMS, які приходять на їх мобільні пристрої
  • нижча конкуренція та більш “свіжий” підхід – мало хто вміє якісно працювати з SMS трафіком, тому це джерело менш віджато та до нього мають більш лояльне відношення користувачі
  • можливість персоналізувати повідомлення для кожного юзера за допомогою сервісів розсилки

При підготовці такої розсилки треба мати на увазі:

  • є обмеження по кількості символів, яке для латинських літер складає до 170 символів, тож ваше повідомлення має бути коротким та запам’ятовуючимся, аби отримати високий CR
  • не можна використовувати зображення, тільки текст
  • аби не було проблем, при зборі даних для розсилки на сайті, додайте обов’язково погодження із використанням даних для розсилки (це може бути посилання на документ із правилами, а користувачу потрібно буде поставити відмітку, що він погоджується із ними)

SMS-розсилки, особливо в буржі, дуже чутливе джерело трафіку. Один неправильний рух і рекламодавець може отримати величезний штраф у сотні тисяч доларів або будет втягнутий в судові справи. Тож досілідіть всі нюанси використання SMS-розсилок для арбітражу та перед тим, як юзати їх, та проконсультуйтесь зі своїм менеджером в партнерці. 

Email-розсилки

Також один з найефективніших джерел трафіку та домонетизації в буржі. В Европі, Америці, Канаді та інших країнах електронна пошта набагато популярніша за будь-які мессенджери. Локальні компанії вирішують будь-які питання лише через комунікацію через email. Це обумовлено тим, що після відправлення листа, його вже не можна видалити, а судові інстанції приймають витяги з електронного листування при судових розглядах, якщо це необхідно. 

Тож електронні листи мають високий Open Rate та працюють досить ефективно, бо люди просто звикли довіряти email-листам. Доречі, ось результати свіжого дослідження по середньому Open Rate у різних нішах за 2022 рік. Беріть до уваги, але пам’ятайте, що все це персонально і глибше вивчаючи особливості email-трафіку, можна отримати вищий OR.

дослідження Open Rate по різним індустріям

Ви можете створити ланцюжок листів, які будуть розсилатись із заданою періодичністю. Так можно дожимати людей, які додали товар в корзину, але не придбали, або ж відправляти листи з іншими офферами. Головне не дуже часто, щоб мінімізувати процент відписок.

Найпопулярніші сервіси для email-розсилок:

  1. MailChimp
  2. UniSender
  3. Sendinblue
  4. SendPulse
  5. BenchMark
  6. Zoho Campaigns
  7. Vertical Response

Email розсилки також дозволяють персоналізувати повідомлення для користувачів, але потребують детального дослідження локальної політики приватності. Так у США, якщо людина не погоджується на розсилку, то використовувати її email заборонено законом. В іншому випадку за це може послідувати великий штраф для рекламодавця, якщо люди подасть позов до суду. 

Тож рекомендуємо погуглити місцеві правила використання електронних листів для маркетингу перед запуском на конкретну країну. Це допоможе уникнути проблем із рекламодавцем та отримати виплату в повному розмірі.

Як домонетизовують крипто-трафік: 5 питань до експертів

Наші друзі мають власний медіабаїнг,  який заливає вже більше 7 років. Тож ми вирішили задати питання практикам з приводу того, як окупати такий дорогий трафік на крипту.

Який спосіб домонетизації приносив найбільший конверт на вашому досвіді?

Quotes

Найбільш дієвим способом виявилась смс-розсилка та пуші — найкращі способи наздогнати аудиторію та дожати її на депозит. Як це зробити найкращим чином — варіантів насправді безліч. Головне це аналізувати бази, сегментувати та пропонувати влучні для ліда пропозиції, можливо перевести на інші ленди. 

лого кібермавпи
Crypto media buyer

У нашій статті ми розповіли про домонетизацію через бота, як думаєш, наскільки хороша ця зв’язка? І чи є у тебе на прикметі ідеї, як ще можна додатково монетизувати трафік?

Quotes

Так, точно можна круто докрутити цю зв’язку і вона проживе довгий строк, так як боти взагалі влучно можно адаптувати під будь-яку вертикаль. Наприклад, зробити бот з порадами по трейдінгу або крипто новинами і включити нативну рекламу оферів. Проте це варіант для тих, хто має хист до написання класних та унікальних текстів 🙂

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Які ще ефективні способи додаткової монетизації ви знаєте?

Quotes

В цілому, всі основні вже зазначили. 

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Коли домонетизація буде зайвою?

Quotes

Якщо база не ваша або дуже стара або зібрана з неякісного сорсу –- це буде зайва трата грошей.

Crypto media buyer

Як партнерка Adscobar може допомогти арбітражникам з допмонетизацією?

Quotes

Слідкуйте за новинами в нашому Telegram, будемо підключати партнерів орієнтованих на додаткову монетизацію до розділу Added Value (де вже є бонуси від антидетект браузерів і спай-сервісів), який націлений на полегшення робити наших афіліейтів. 

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Підписуйтесь на наш Telegram та Instagram. Читайте та поширюйте українське!

0