Класика і медійка — два головні підходи до просування моделей в ніші Onlyfans

Класика і медійка — два головні підходи до просування моделей в ніші Onlyfans

Сьогодні у нас в гостях власних Onlyfans агенції з багаторічним досвідом, котрий продовжує серію своїх матеріалів про те, як влаштований адалт-бізнес. Читайте, ознайомлюйтесь, надсилайте друзям! Підписуйтесь на “Щоденник Онліфанщика” та читайте статтю.

Отже, хлопці та дівчата, ми вже вивчили, чим адалт-індустрія відрізняється від арбітражки — почитати можете тут “Onlyfans vs класичний арбітраж трафіку: в чому відмінність“, а також, загалом, як влаштований бізнес на онліфанс, що ви, також, можете почитати тут “Як працює Onlyfans агенція: про бізнес на адалт контенті від власника“.

Сьогодні хочу розібрати останню тему з цієї трилогії, яка вже триває пів року — два головні підходи просування в цій ніші і, надалі, заробіток з цього, це — класичний спосіб і медійка, або ж медійність. Розберемо кожен з цих варіантів, щоб ви розуміли, як це все працює на практиці, який варіант кому більше підходить, які бувають стелі по заробітку у кожного з варіантів і до чого, взагалі, варто більше прагнути.

Що собою представляє просування на Onlyfans

Онліфанс, як платформа, з’явилася ще в далекому 2016 році, стала трохи популярнішою у 2020 і масового поширення набула після 2022 року. Я працюю в даному напрямку з 2019 і, можна сказати, я застав 80% розвитку всієї платформи, і мені вже є з чим порівняти і що вам розповісти.

Раніше, та й зараз, на онліфансі немає внутрішнього трафіку (базових рекомендацій і OnlyFans TV не беремо до уваги), всі люди, які є на платформі — приходять із ззовні. Тому завжди стояло питання лідів, їх залучення і, загалом, методики просування профілю моделі на онліфанс.

Ключовими в роботі з онліфанс анкетами є два види просування — класичне просування і медійне.

Найголовніша помилка на онліфансі — той хто лише починає це все вивчати не розуміє, що просування в адалті докорінно відрізняється від усього іншого. Тому багато арбітражних команд і не можуть налити адекватну кількість лідів — або дорого, або не ЦА, або все разом. Тому ті поради, що буду далі розбирати, можете взяти собі на озброєння і використовувати для різних тестів.

Класичний підхід: Reddit, Twitter, SFS

Почнемо, напевно, з класики, а якщо бути конкретніше, із просування і методики роботи, яка НЕ зачіпає медіаполе, в класичному його розумінні. Не вибудовуючи особистий бренд, не створюючи акаунти на довгострокову перспективу. Це заливка лідів “тут і зараз”.

До такого методу просування я можу віднести лиття трафіку через такі платформи і методи:

Reddit — платформа, яка дає змогу плодити акаунти для масового заливання, у середньому, за такого просування акки живуть від 7 до 30 днів, ніхто не намагається їх берегти, просто, чим більше — тим краще. Нагін відбувається за допомогою тематичних сабредидів, які дають змогу приводити максимально теплу, цільову і платоспроможну аудиторію.

Середня окупність такого просування від х5 і вище.

Показники по заливці Reddit:

залив з Reddit на Onlyfans
залив з Reddit на Onlyfans

SFS трафік — сюди я можу віднести як ручний, так і закуплений SFS, відрізнятиметься лише якість і кількість лідів.

SFS просування це, по суті, взаємореклама моделей на онліфанс акаунті, і відбувається масова переливка трафіку зі сторінки А на сторінку Б. Завдяки правильному підбору моделей для такої процедури, ми, також, можемо отримати максимально цільовий та якісний трафік з окупністю від х5 і вище. Але це тільки при ручному просуванні.

Якщо брати звичайну закупівлю, то це максимально посередній трафік, з окупністю х1,5-2, хоча він вкрай дешевий. Тиждень заливки, в середньому, коштує всього 150$. Тому кожен вибирає свій шлях у SFS. Особисто я вибрав ручний, так грошенят побільше буде.

Останній раз, SFS заливав у березні, так як фокус на медійку змістив, останні актуальні показники:

Ну і третій класичний метод — Twitter + софт.

Так-так, Х (Тwitter) знову живий, оскільки компанія офіційно підтвердила повернення 18+ контенту на платформі, так ще й допомагатиме просувати цей вид діяльності. Король помер. Хай живе король.

Просування поста з софтом:

Залив з X (Twitter) на Onlyfans
Залив з X (Twitter) на Onlyfans

Просування поста без софта:

Залив з X (Twitter) на Onlyfans

Перший варіант — класична заливка без софту, чисто на органіці ті хештегах і довге завзяте ведення, а також, як варіант, закупівля реклами у інших «твіттерів» блогерів, завдяки цьому охоплення будуть рости, кількість лідів теж, але це дуже довго і, я б сказав, у деяких варіантах неактуально, тому є варіант просування через софт.

Загалом, механіка дій тут проста — є хлопці, які пишуть певний софт, він може бути як персональний під агенцію (у моїй агенції такий варіант), так і, скажімо так, “шаблонний”, завдяки цьому, а також ручному веденню ми отримуємо доволі великий актив на сторінці та, як наслідок, на сторінці онліфанс.

Софт працює за принципом “шукаю куди впихнути фото”, він публікує пости в найпопулярніші тренди в дану хвилину і, завдяки цьому, сотні тисяч людей бачать нашу модель, переходять на неї, і тд.

У чому відмінність між персональним софтом і шаблонним? Завдяки персональному софту, ми розв’язуємо проблему широкої аудиторії, яка буде нам приходити з твіттера, оскільки ми самі можемо вибирати, у яких трендах нам публікуватися, в якій тематиці і тд.

У шаблонному ж софті такого немає. Загалом, плюс цього просування в тому, що ти раз за програму заплатив і все, і тобі її оновлюють у міру необхідності. Персональний софт коштує від $2500 до $5000 + безкоштовні оновлення. Шаблонний, в середньому, коштує $300-600 + має платні оновлення.

Підсумок по класичному формату

Загалом, це — три основні класичні методи просування з високою окупністю і доходом. Багато агенств можуть сидіти на одному з трьох варіантів, наприклад, як мій знайомий, який працює тільки на ручному сфс і робить непогану касу — вищу за середню і особливо не переймається.

А є ті, хто використовує всі класичні методи просування (це я) і йому все одно мало, тому він і підключає додаткові методи, такі як медійку.

Медійка: Instagram, TikTok, YouTube, PornHub.

Тут все у нас набагато простіше і зрозуміліше. Цей метод просування вже ближчий до “народу” і є більш універсальним, оскільки навіть звичайний спеціаліст зі сфери маркетингу знає, як плюс-мінус працювати з аудиторією і переганяти її з точки А в точку Б.

В цілому, мейдійний підхід включає два варіанти розвитку моделі, перше — це створення з неї порнозірки, але таке вже не особливо працює, а також, другий варіант — створення особистого бренду під модель і від цього вже робиться певний конкретний образ з моделі. Найчастіше, це інфлюєнсерка, яка викладає свої фото. Але в обох випадках використовуються всі основні методики медіа просування

Ви точно знаєте якихось відомих нині порноактрис — ось це і називається медійкою, але в форматі оранжевого ютубу, в форматі онліфансу це виглядає дещо інакше.

Актуальні платформи для побудови медійки — Instagram, Tiktok, YouTube, PornHub.

Ви можете будувати медійку як без класичного методу просування, так і з ним, накладаючи одне на інше і отримуючи їбейші ікси, які дають змогу робити масштаби, які не можливо з класичним методом. Суть доволі проста:

І це потрібно робити на кожній платформі з вище перерахованих. Але є одне але…

Для впевненого старту, з таким методом, потрібні рекламні бюджети разів у 5 більші, ніж при класичному методі. Тому більшість людей і вибирає перший варіант для ривка, а медійку потім вже будує на готовій агенції, власне так зробив і я. Про що і не шкодую. Якщо робити навпаки, як показує моя практика, найчастіше, будуть великі мінуси, які можуть ніколи і не стати плюсом.

Порівняння і вартість: медійка vs класичний підхід

А тепер давайте порівняємо два ці методи просування за трьома важливими критеріями:

  • ціна входу в кожен з варіантів просування;
  • швидкість окупності — те, через скільки ваші вкладення перетворяться на плюс;
  • сама окупність — які можна очікувати доходи за кожного методу просування.

Отже, почнемо з першого пункту, а саме, яка ціна входу при кожному з варіантів старту. Я візьму середнє значення по ринку хорошої якості трафіку. Завжди можна знайти дешевше, але пишу зі свого досвіду.

Щоб почати просування моделі за класичного методу просування, вам знадобляться такі бюджети:

  • Reddit — від 500-700$ на місяць, у цю ціну вже включено витратні матеріали, ведення моделі та рекламний бюджет. Скромненько чи не так?
  • SFS — якщо брати закупівлю на стороні, це від $400 на місяць, але ви маєте розуміти, що це — так собі варіант, тому ручний варіант — це від $1000 і вище. У ці ціни, як і в першому випадку, вже все включено “під ключ”.
  • X (Тwitter) — як я уже згадував раніше, шаблонний варіант коштує від $300, індивідуальний від $2500. Загалом, теж не так багато, якщо врахувати, скільки з цього можна мати прибутку, за правильного підходу.

Тому, якщо ви робите адекватні вкладення, все прораховуєте, у вас є чіткий роудмап для побудови агенції та розвитку моделі, то ваша сума вкладень вже має окупитися на другий-максимум третій місяць, тому, при такому правильному підході, в цілому, сума даних вкладень вже стоїть на другому плані, оскільки правильно вкладені гроші приносять хороший результат. І хочу зазначити, правильно вкладені – а не велика їх кількість.

І, якщо підсумувати, то адекватна сумарна сума заходу на класичному методі просування — це ~1200-1500$ на 1 дівчинку за місяць, але важливо врахувати те, що вам не потрібно відразу відвалювати всі бабки, оскільки у більшості людей є варіант оплати потижнево. Тобто, від 300 до 475$ за тиждень. І найголовніше, що окуп відбувається відразу, тобто день залили — день відбили і тд.

Тепер подивимося і порахуємо медійку, відразу кажу — присядьте. Називаю свої цифри, скільки мені це все коштувало.

Запуск 1 дівчинки на кожній з вище перерахований платформ (Instagram, TikTok, YouTube, Pornhub), вам вийде в наступні суми і, важливо врахувати, що, в даному варіанті, я називаю тільки вартість рекламного бюджету + витратні матеріали, без зарплат або оплати праці сторонньої людини.

Добре і красиво запустити:

  • Instagram — це від $1000 за місяць + оплата працівників (SMM + маркетолог);
  • TikTok — від $500 за місяць;
  • YouTube — індивідуально, але мені вийшло $1400 на місяць, це було платне просування + монтажер + SMM;
  • PornHub — від $1000 на місяць + монтажер + SMM.

І, за підсумком, ми маємо, що правильно стартанути медійку на 1 дівчинку, суто на витратні матеріали та рекламний бюджет, коштує 3900$ + зарплати співробітникам і т. д. І, як показує моя практика, реальна мінімальна сума старту медійки на 1 дівчинку “під ключ” — близько $5000. Немало. І тоді питання, а для чого так витрачатися, щоб робити з неї “когось” і ризикуючи немалими грошима.

Ми переходимо до наступного пункту — гроші і заробіток.

Дохід з одної анкети в 2-х варіантах

Як ми раніше з’ясували, що якщо запускати перший метод просування, то вам треба на місяць близько $1200-1500.

З урахуванням того, що середня окупність х5, то по плану, ми можемо мати дохід на анкеті від $6000 до $7500.

Так, у перший місяць будуть заплановані такі суми, але ми не забуваємо, що ми набиваємо собі базу фанів, і вже на другий місяць середній дохід анкети буде становити 8-10к$. Так як фан база росте, і вони накопичуються як сніжний ком.На третій місяць потенціально можна вже розраховувати на $10 000 – $12 000 на анкеті.

Це вже можна вважати хорошим середнім результатом. Можна і більше, особисто у мене на класичному методі виходить на анкетах в середньому $15 000 – $16000~, що я вважаю хорошим показником, але я знаю людей, які роблять і $18 000 – $20 000 за допомогою такого трафіку.

І, за підсумком, якщо судити про доходи, то, на мою думку, стеля у першого методу просування — до $20 000 на анкеті, це те, що я бачив особисто. Про теорію думати не хочу, я практик.

А що в нас щодо медійки, ух хлопці, думаю, ви й самі розумієте, що це все, по-перше, на перспективу, і воно має вигляд снігової кулі, але, якщо взяти базово, то це, щонайменше, $15 000 – $20 000 на анкеті вже на 3-й місяць роботи. Тут прорахувати вкрай складно, оскільки, за фактом, меж тут немає. Західні зірки робили і роблять понад 1 мільйон на день. Тут все залежить від того, наскільки у вас буде популярна модель.

Тому, якщо ви хочете розвивати дівчаток у бік медіа, то ви для себе чітко повинні розуміти — медійка для дівчинки це:

  • Важко
  • Дорого
  • Довго

Але, завдяки цьому, ви зможете вийти на зовсім інший рівень заробітку на моделях, завдяки створенню навколо себе фан-бази та просто великої кількості людей, хто стежитиме за вашою моделлю.

Якщо взяти мої показники, то, за допомогою медіа, я стабільно на анкетах роблю від $20 000 – $25 000 і вище — і мій особистий рекорд склав за місяць на одній анкеті $89 000. Що я вважаю дуже гідним показником, хоча і є куди рости.

Найкращий результат:

заробіток на Onlyfans моделях

Запуск моделі з 0 у поточному місяці:

заробіток на Onlyfans моделях

Та декілька статистик за травень та червень:

заробіток на Onlyfans моделях
заробіток на Onlyfans моделях

Зважаючи на вище перераховане, кожен для себе обирає свій метод просування, за кишенею, цінностями, знаннями і вміннями тієї чи іншої інформації.

Але що використовую я?

Я використовую все. У мене на одну анкету працює і класичний метод просування, і медійка. Завдяки цьому я маю такі переваги:

  • Стабільний дохід на місяць, оскільки тільки на 1 дівчинку заливається від 6 джерел трафіку, і якщо барахлить один, то посадка не велика.
  • Високі показники на анкетах, за фактом підсумовуються два варіанти просування 1 + 2 і за підсумком в середньому на анкетах я маю 30+к$ на місяць
  • Перспективи зростання. Якщо за класичного методу його просто немає, це за фактом бабки тут і зараз, і не зрозуміло, що буде завтра, то, використовуючи медійку, я вибудовую собі фундамент або снігову кулю, яка приведе мене рано чи пізно ще до більших заробітків у цій сфері…
  • Я попереду 70-75% всіх агенцій в Україні. Є хлопці, які ще потужніші, але вони і стартанули раніше. Своє агенство я відкрив у 2021 році, а в період з 2019 по кінець 2020 року я працював якраз таки на найперші агенції в Україні.

Тому моя особиста порада, починайте з першого методу, закінчуйте обома.

Ну і підсумки всього цього…

Підсумки

Повинен сказати, трилогія постів вийшла досить різноманітною і цією статтею я постарався підсумувати всі основні моменти, які могли б вам бути цікаві.

Просування — складна річ, робота доволі специфічна, але, зайшовши сюди, ви більше звідси не вийдете, бо, якщо вивчити історію, то порнографія з’явилася ще далеко до нашої ери — малюнки на стінах печер, ліпнина, картини всередині пірамід і тд. Тобто, це означає і доводить той факт, що, поки жива людина, поки в неї є функція розмноження, то, загалом, адалт-індустрія буде живою і приноситиме гроші. Минула не одна тисяча років, а 18+ контент все ще затребуваний.

Тому, якщо ви раз зайдете в адалт, будете завжди йти нога-в-ногу з трендами, то ви пропрацюєте тут, можна сказати з упевненістю, більшу частину свого життя, тому що є одне вагоме правило доведене часом — порно було, є і завжди буде.

В цій статті я лише трішки занурився в тему просування, більш детально можна дізнатись в моєму телеграм-каналі.

Вже більше року розповідаю експертну та практичну інформацію по ніші Онліфанс. Канал закритий, тому доступ тільки по посиланню: https://t.me/+eCXEh8siuIk1NWE6

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся