Огляд платформи для монетизації контенту за підпискою FanVue 

Огляд платформи для монетизації контенту за підпискою FanVue 

До матеріалів про монетизацію еротичного контенту і OnlyFans, зокрема, завжди прикута увага наших читачів. Статті збирають реакції, коментарі та пошуковий трафік з Google. Інтерв’ю з Sonya Jess з серпня 2023 року досі входить в список найпопулярніших матеріалів.  

Сьогодні підготували огляд платформи для монетизації контенту FanVue. Сервіс запустили всього 4 роки тому, але в деяких джерелах його вже називають «вбивцею Onlyfans». 

Головні особливості FanVue

Розробники позиціонують проєкт як найбільш швидкозростаючу платформа для креаторів. Про неї вже писали Forbes, New York Post, Business Insider, The Telegraph та інші авторитетні медіа. 

FanVue з’явився на ринку у 2020 году, вже 2021 році отримав $1 млн від інвесторів. На платформу активно заходять великі інфлюенсери і креатори-мільйонники з OnlyFans. 

Останній рік сервіс буститься за рахунок авторів, які використовують штучний інтелект для створення медіаконтенту. Це один з небагатьох проєктів, що дозволяє постити фото і відео, створені за допомогою AI.

FanVue пропонує авторам стандартні формати монетизації:

  • підписки;
  • контент з оплатою за перегляд;
  • оплата приватних повідомлень;
  • чайові.

Сервіс надає цілодобову підтримку та інтегрував алгоритми для захисту приватного контенту від несанкціонованого завантаження. Нещодавно на платформі з’явилися AI-інструменти для збільшення заробітку: автоматичні відповіді, голосові нотатки, рекомендації для креаторів. 

FanVue дозволяє верифікувати профіль AI-моделі за допомогою документів її «менеджера». Це унікальна пропозиція у ніші продажу контенту за підпискою. Фактично, у вебмайстрів з’явилася можливість заробляти без залучення реальної моделі. 

Процес реєстрації, верифікації та заповнення анкети на сайті майже не відрізняється від OnlyFans, тому додатково розписувати кроки не бачимо сенсу. Розібратися в налаштуваннях можна досить швидко. 

FanVue vs OnlyFans

Якщо опустити подробиці про спокійну роботу з AI-контентом, усіх цікавлять переваги платформи порівняно з OnlyFans. Але треба враховувати, що лідер ніші працює вже 8 років, а FanVue — вдвічі менше. 

Порівнювати два сервіси можна в конкретних аспектах. Наприклад, термін холду балансу на FanVue складає 7 днів, а на OnlyFans в деяких випадках може затягнутися до 21 дня. 

КритерійFanVueOnlyFans
Місячний трафік2,7 млн454 млн
AI-інструментивбудованівідсутні
AI-контентдозволенийзаборонений
Поповнення криптоюєнемає
Комісія15%-20%20%
Термін холду7 днів7-21 день
Мінімальна виплата$20$20
Підтримка24/7немає чіткого графіку
Верифікаціяобов’язкова, без обмежень по ГЕОобов’язкова, доступна в деяких ГЕО

OnlyFans зберігає лідерство по трафіку та доходу. Але водночас на платформі конкуренція просто зашкалює, новачкам складно отримувати платних підписників та доводиться витрачати гроші на активну закупку реклами.

FanVue тільки набирає оберти — в майбутньому аудиторія може збільшитися. Особливо цікава платформа тим, хто хоче спробувати свої сили в ніші без публікації власного еротичного контенту. 

Скільки моделі заробляють на платформі

Очевидно, що профіт моделей на FanVue та OnlyFans сильно відрізняється. Топові креатори з «Онліфанс» заробляють десятки, а то й сотні тисяч доларів на місяць. Але новачкам треба багато інвестувати в просування сторінки, а на FanVue з цим простіше. 

Користувач Reddit опублікував детальний шлях до профіту з FanVue. На акаунті його моделі більше 23 000 підписників, він заробляє всього $600 на місяць завдяки сервісу донатів Patreon.

Результат вебмайстра не дуже вражає, особливо коли бачиш щомісячні охвати в 1 млн переглядів. Він розказав, що витрачав багато часу на листування з фанами на FanVue, але це майже не принесло грошей. 

Ще одна AI-модель Лілі Рейн, за даними Dailystar, заробляє більше $20 000 на місяць завдяки FanVue. Але зараз її профіль не шукається за ключами на платформі. Можливо, його вже видалили. 

Деякі креатори позитивно відгуються про сервіс. В прикладі нижче модель швидко потрапила ТОП і заробляє тільки на FanVue. Вартість місячної підписки на її сторінку складає $4. 

Користувачі в соцмережах також скаржаться на проблеми з виводом коштів. Іноді процес затягується на кілька місяців, а сапорт відповідає по шаблону. На Reddit є декілька схожих історій. 

Кожен робить висновки сам, але FanVue точно можна розглядати як майданчик для тестування гіпотез по просуванню AI-контенту. Чи вийде на цьому заробити, можна дізнатися тільки в рамках конкретного кейсу. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся