Розбір підходів по роботі з оферами схуднення | Гайд від OMNI CPA

Розбір підходів по роботі з оферами схуднення | Гайд від OMNI CPA

Офери схуднення — одна з найбільш затребуваних ніш у нутрі, адже здоровий спосіб життя і прагнення до ідеальної фігури завжди актуальні. Але просто вибрати популярний офер і почати лити трафік – це не гарантія профіту. Тут важливий грамотний підхід і розуміння тонкощів тематики. У цій статті ми детально дослідимо ринок, ЦА, її сегментацію та больові точки, обговоримо, які креативи найкраще конвертять, і які підходи та прелендинги приносять реальний профіт. 

Обсяги європейського ринку БАДів для схуднення

У будь-якій ніші важливий попит. З огляду на те, що наш основний ринок – це Європа, то давайте подивимося, як тут йдуть справи в ніші схуднення сьогодні. 

Так, за даними дослідницької компанії Mordor Intelligence, європейський ринок нутри оцінювався в $57 млрд, і до 2027 року очікується, що він досягне $74 млрд, із середньорічним темпом зростання (CAGR) 3,7%. Але що більш цікаво, частка добавок для схуднення становить майже половину від усього обсягу нутрицевтиків – $21,64 млрд. у 2024 році та 33,30 млрд. до 2029 року, із середньорічним темпом зростання (CAGR) 9,01%. 

☝️Також є і більш швидко зростаючі ГЕО, наприклад, в Іспанії ринок харчових добавок для схуднення було оцінено в $0.72 млрд у 2023 році і прогнозується, що він досягне $1.05 млрд до 2028 року, з CAGR 7.46% за цей період.

Якщо відійти від цифр ревеню і заглибитися в суть проблеми, то, наприклад, у Німеччині, одній з найбільших економік Європи, приблизно 53% дорослого населення має надмірну вагу (кожен другий!), а 22-23% страждають на ожиріння. Це створює значний попит на продукти для схуднення, включно з харчовими добавками та фітнес-програмами.

Інакше кажучи, ринок харчових добавок для схуднення в Європі активно розвивається, тут багато ЦА, і найближчими роками він тільки продовжуватиме зростати. А значить на ньому точно можна заробити, незважаючи на конкуренцію в рамках ніші. 

Цільова аудиторія оферів схуднення

Проблеми із зайвою вагою та ожирінням у Німеччині та інших європейських країнах зачіпають різні вікові групи. Однак найчастіше цільова аудиторія продуктів для схуднення – це люди віком від 30 до 60 років. Жінки частіше, ніж чоловіки, прагнуть придбати продукти для контролю ваги, що пов’язано з більшою увагою до зовнішнього вигляду та здоров’я.

За даними дослідження, 40% європейців активно цікавляться продуктами та програмами для схуднення. У Німеччині, Великій Британії та Франції попит на такі продукти особливо високий, у зв’язку зі зростаючою обізнаністю населення про проблеми здоров’я і необхідність підтримки оптимальної ваги.

Що цікаво, також спостерігається активне зростання інтересу до здорового харчування та харчових добавок серед молодого покоління:

Резюмуючи, товари для схуднення цікаві практично всім поколінням незалежно від статі. У такому разі афіліат маркетологу важливо розібратися в тому, які болі хвилюють ті чи інші групи. Давайте на цьому загостримо увагу. 

  • Вік 20-30 років. Основні болі – це зовнішній вигляд, соціальне схвалення, прагнення відповідати стандартам краси, бажання мати привабливий вигляд, підтримувати хорошу фізичну форму і бути активним у спортивних і фітнес-заходах.
  • Вік 30-45 років. Люди в цьому віці стикаються з проблемою браку часу через роботу і сім’ю, що ускладнює підтримання здорового способу життя. Також з віком метаболізм сповільнюється, і стає важче підтримувати здорову вагу, що спричиняє необхідність у додаткових зусиллях для схуднення. Окрім цього з’являється усвідомлення необхідності запобігання хронічним захворюванням, пов’язаним із надмірною вагою, таким як діабет і серцево-судинні захворювання.
  • Вік 45+ років. У цьому віці часто загострюються хронічні захворювання, і надлишкова вага може посилювати такі проблеми, як діабет, гіпертонія та артрит. Метаболізм продовжує сповільнюватися, що вимагає більш інтенсивних зусиль для схуднення і підтримання ваги для збереження якості життя і незалежності в зрілому віці.

Запити ЦА на товари для схуднення все так само включають в себе отримання швидкого результату, наявність натурального та органічного складу добавок без побічних ефектів, зручність використання і доступність за ціною. 

Основні гравці на ринку харчових добавок для схуднення в Європі: Nestlé SA, Bayer AG, Haleon PLC, Procter & Gamble Co, і Perrigo Co Plc. Можете це врахувати при розміщенні трастових логотипів на своїх крео. До речі про крео ми якраз далі й поговоримо!

Які креативи ллють у SPY-сервісах

Нутра цікава безліччю підходів, оскільки «болі», описані вище, можна по-різному інтерпретувати й упаковувати в різноманітні промо-матеріали. Тому приклади нижче – це не інструкція із застосування, а тільки наочна демонстрація кількох популярних підходів. 

Приклад #1. Селебний/новинний підхід. На французькому телебаченні активно обговорюють якусь Марілу Беррі, яка схудла до 60 кг і планує скинути ще 3 кг. Людям властиво довіряти «живим» прикладам, які до того ж викликали такий ажіотаж у ЗМІ. Поруч аналогічний приклад зі статтею про чудесне схуднення з місцевої газети, який також дає зрозуміти, що далі користувач дізнається про те, як отримати ефективний і швидкий результат. 

Ще кілька варіантів з місцевими “Зваженi та щасливi” 🙂 

Приклад #2. Лікарський підхід. Дієтолог ділиться секретом, як привести себе у форму і позбутися зайвого, не вдаючись до дієт і фізичних вправ. Підхід добре конвертить на ЦА старшого віку, для яких фізичні навантаження або протипоказані, або у них просто немає на це часу. 

☝️Тут варто звернути увагу на логотипи трастових відомих фірм/брендів, які у багатьох європейців асоціюються зі знаком якості. 

Приклад #3. Тизерний підхід. Хоча він тут поєднаний з лікарським і селебним, але сенс залишається тим самим – є якась дивна рідина/фрукт/смузі, які, можливо, розщеплюють жири. Підхід покликаний пробудити в людини цікавість, а далі зазвичай іде прелендинг з акцентом на натуральні властивості продукту оффера. 

Звичайно, це тільки мала частина прикладів. Якщо вам потрібні робочі промо під наші офери, пишіть безпосередньо: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni.

Які прелендинги використовують для просування оферів схуднення

Варто зазначити, що зв’язка креатив → прелендінг → лендінг у нутрі практично зжила себе. Сьогодні ми живемо в час швидкого контенту і швидких воронок, тому арбітражники адаптувалися під тренди заливанням на прокла-ленди, тобто прямо на прелендингу вже представлена форма заявки. 

Ось кілька прелендингів, які представлені в кількох популярних підходах. 

Приклад #1. Селебний підхід. У продовженні однойменного підходу в креативах користувач повинен потрапляти на релевантний преленд, де буде продовження історії чудесного перетворення знаменитості. 

Приклад #2. Сторітеллінг. Як ми писали вище, частий біль ЦА – це прагнення відповідати стандартам краси, бажання мати привабливий вигляд, тим самим підвищити свою самооцінку. Також молоді дівчата схильні пов’язувати проблеми з особистим життям саме з повнотою. 

Саме цей флоу був використаний у цьому прелендингу. На початку ми бачимо дівчину з тістечком, натякаючи, що, користуючись засобом для схуднення, можна не сидіти на суворих дієтах, а результат до та після, і фото з нареченим дають зрозуміти, що використання оферу вирішить проблеми із зовнішнім виглядом та з особистим життям.  

Приклад #3. Лікарський підхід. Нестаріюча класика, яка чудово в’яжеться з тизерним і лікарським підходом у креативах. Сенс один: інфлюенсер у вигляді авторитетного лікаря з певної країни розповідає про чудовий продукт, який на основі інноваційної формули розщеплює жир і все в такому дусі. 

На що лити?

У OMNI CPA ми розробляємо інхаус офери, самі розвиваємо виробництво, логістику, а також дотискаємо трафік наших партнерів через власні нейтів КЦ. А ще ми платимо за апсейли! Тому наші веби заробляють на COD нутрі не менше, ніж їхні колеги в SS.

У ніші схуднення ми можемо запропонувати кілька оферів: 

  • Sirt2S. Засіб у капсулах. Допомагає проводити детоксикацію організму і позбутися зайвої ваги та целюліту. На лендингу зроблено акцент на натуральному складі та загальному оздоровленні організму поряд із позбавленням від зайвих кілограмів. Середня виплата за всіма партнерами з урахуванням апсейлів – $50.
  • KetoForm Pro. Приймається після розчинення у воді. Спеціально розроблений для дбайливого очищення організму від токсинів, шлаків і зайвої ваги, беручи до уваги біологічні ритми жіночого організму. Також зроблено акцент на натуральному складі. Середня виплата за всіма партнерами з урахуванням апсейлів – $57.
  • TotalFit. Представлений у вигляді порошкової суміші для приготування дієтичних коктейлів з натуральним складом. Допомагає очистити організм від токсинів і позбутися зайвої ваги та целюліту. Середня виплата за всіма партнерами з урахуванням апсейлів – $52.

Реєструйтеся в OMNI CPA і заливайтеся на ексклюзивні продукти від прямого рекламодавця! Після реєстрації каталог оферів доступний відразу. Можна лити на інхаус офери не тільки в ніші схуднення, а й адалт, паразити, суглоби, діабет, грибок, амулети тощо. 

Підібрати офер: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni

Замість висновку

Європейський ринок продуктів для схуднення демонструє стабільне зростання і створює чудові можливості для арбітражників. Орієнтуючись на больові точки різних вікових груп, створюючи промо, що чіпляють, і заливаючи трафік на конвертячі офери, можна отримувати хороший профіт. Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, апдейти по ГЕО і корисні гайди – все там. 

0
Підписуйся