Що таке unsettled в FB Ads та як він впливає на траст

Що таке unsettled в FB Ads та як він впливає на траст

Новачкам складно освоїтися в Facebook, їм доводиться вивчати десятки нових термінів та вникати в особливості сетапів. Але це необхідний крок, якщо є задача побудувати стабільну воронку видобування трафіку. 

Сьогодні розбираємося, що значить статус unsettled в FB Ads, чому такі акаунти викупають селери та як можна обійти проблему, коли кабінет падає в інактив. 

Що таке статус unsetlled в кабінеті Facebook?

В Facebook Ads є різні статуси акаунтів, кожен з котрих має своє значення. Для арбітражників свято, коли вони бачать у рядку зі статусом active або IN_GRACE_PERIOD

Але також часто в інтерфейсі може з’явитися загадкова фраза unsetlled. Це означає, що FB не вдалося списати гроші і кабінет заморожено до оплати. Проблема виникає через нестачу коштів на картці, очікування підтвердження холду або це баги рекламної мережі. 

Акаунти із заборгованістю FB не завжди вважає баластом, адже на спендових кабінетах часто відкривається кредитний ліміт саме після неоплати. Подальший перехід в ансетл і внесення грошей на рахунок може викликати грейс. 

Проблема ансетла в тому, що іноді перемогти його буває складно через багнутість ФБ. Акаунти йдуть в інактив без причини і вебу доводиться витрачати час на зайві маніпуляції. 

Борг в ФБ

На скріншоті вище акаунт з білом 32 фунти, власник якого не хотів «кидати» FB, але за наявності грошей на картці та коректно налаштованого списання, рекламна мережа чомусь не може провести операції. 

Як вирішити проблему з оплатою?

Уявімо, що веб спокійно заливався на білу товарку, апав біли і одного дня побачив зупинку трафіку в статі партнерки. Виявляється, що акаунт злетів в ансетл і кампанія автоматично зупинилася. 

Спробувати вирішити проблему можна кількома способами:

  • оплатити вручну, вказавши суму на кілька відсотків менше заборгованості;
  • прив’язати нову картку;
  • провести оплату через Nooklz за допомогою автоматизації «Tasks pay unbilled»;
Проблеми з підтвердженням картки

Якщо жоден варіант не допомагає, залишається сподіватися на лояльність техпідтримки рекламної мережі. За технічні проблеми іноді навіть вдається отримати промокод і відкоригувати ROI.

Також враховуйте, що вихід з ансетлу може супроводжуватися частковою втратою трасту. Веби помічали, що після перезапуску кампаній перший час трафік йде не так стабільно, як було до цього. Але якщо тримати показники на одному рівні, ситуація нормалізується. 

Навіщо скуповують такі акаунти?

В чатах регулярно запитують про те, хто продає акаунти зі статусом unsettled. Скупщики готові брати їх у великих об’ємах і не приховують мотивів: траст, можливість виходу в грейс. Іноді проскакують повідомлення навіть від «великих» команд. 

Запит на покупку акаунтів
Скупка БМ

Як бачимо, за акаунти з боргом пропонують в середньому не більше $5-10. Але для арбітражника, який вважає їх відпрацьованим матеріалом, навіть така сума непогана. Хоча вони також можуть з часом отримати grace period. 

Грейс період

Продавати кабінети чи ні — кожен вирішує сам. Якщо не вдається їх відновити, то ідея виручити хоча б якісь кошти виглядає привабливо. Але також можна залишити каби для майбутніх тестів. 

Багів з оплатою в Facebook багато, наприклад, майже кожного місяця бувають дні, коли не списуються холди і стопається трафік. Боротися з цим явищем складно, тому залишається лише навчитися перечікувати шторми. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0