Скільки заробляють сервіси для арбітражників: 6 кейсів

Скільки заробляють сервіси для арбітражників: 6 кейсів

Якщо спитати арбітражників, що їх цікавить найбільше, то відповідь буде однаковою — статистика. Цифри показують лише в кейсах або інтерв’ю, і то рідко. А багатьом хочеться отримати ексклюзивну інформацію. 

Сьогодні говоримо про гроші, які приносять арбітражні сервіси. Зібрали фінансові показники шести відомих проєктів. 

Дисклеймер про збір інформації

Сфера афілейт-маркетингу розвивається стрімкими темпами, але тренд на обілення виник лише кілька років тому. Деякі продукти досі не зареєстрували юрособи або ховають їх від загалу. 

Дані взяті з відкритих джерел, перевірити їх точність не вдасться. Це фінансові звіти компаній з різних агрегаторів і публічних реєстрів. Довіряти їм чи ні на 100% — питання риторичне. 

Ми не брали відверто російські сервіси, але перевірити географію роботи юросіб іноді буває складно. Мета матеріалу — показати, скільки профіту можуть генерувати арбітражні тулзи. 

Keitaro

Років на ринку: 7

Країна реєстрації: 🇪🇪

Один з топових трекерів для арбітражників, таргетологів та інших спеціалістів. Його досі рекомендують в українських афілейт-чатах, хоча деякі свідомі веби запропонували багато альтернатив з детальними оглядами. 

6 років тому фаундер Keitaro зареєстрував юрособу в Естонській республіці. Згідно з останнім звітом, за 2022 рік APLITENI OÜ отримала €881 000  прибутку і €438 000 чистого профіту. 

Цікаво, що у Q3 2023 компанія заплатила до естонського бюджету всього €2 650 податків, а в 2022 — €56 000. В першому кварталі 2024 сума приблизно та сама — €2 336. Виглядає так, що юрособу підтримують мінімальними податками, щоб мати закордонну реєстрацію. 

На росії у засновника Keitaro діюче ІП. З 2022 року змін до статусу не було, але, на жаль, даних про сплачені податки у відкритому доступі знайти не вдалося. Хоча сумніву в сплаті немає, інакше дані про борг були б в реєстрі. 

Multilogin

Років на ринку: 10

Країна реєстрації: 🇪🇪

Один з найвідоміших брендів в ніші антидетект-браузерів. Сервіс відноситься до сегменту продуктів середнього бюджету. Мінімальний місячний тариф коштує €100 за 100 профілів. 

З 2014 року MULTILOGIN SOFTWARE OÜ сплачує податки в Естонії. На графіку нижче бачимо, що в середньому за останні роки прибуток складає €5-8 млн і ≈2 млн чистого профіту. 

Порівняно з попередньою компанією податкові звіти виглядають більш прозоро. У Q1 2024 Multilogin сплатив до бюджету €173 000. За статистикою, в стартапі 7 працівників, середня зарплата — €6 100. 

Dolphin

Років на ринку: 3

Країна реєстрації: 🇨🇾

«Дєльфін» існує всього 3 роки, але регулярно займає перші рядки в тематичних рейтингах. Його створив російський підприємець Дєніс Житняков, який в LinkedIn сховався за локацією Кіпра. 

В лютому 2022 року овнер зареєстрував компанію ZHITNYAKOV SOFTWARE SOLUTIONS LTD на Кіпрі. У відкритому доступі фінансових звітів немає, тому робити висновки про дохід складно. 

А ось в російському реєстрі платників податків дані про Дєніса є. Фінансові показники, які забезпечують не тільки російські клієнти, на скріншоті. Аналізуємо і робимо висновки про наповнення бюджету.

Більше 55 сервісів для affiliate-маркетингу від українських та іноземних розробників. Без росіян.

Incogniton

Років на ринку: 4

Країна реєстрації: 🇳🇱

Розробку продукту почали в 2019 році, в 2020 вийшла публічна версія. Браузер на ринку відносно недовго, але користується попитом серед арбітражників. Є безкоштовна версія і бюджетний тариф за €30. 

Знайти фінансові звіти Workinggreen B.V було складно, але врешті завдання вдалося виконати. Станом на 2022 рік, компанія відзвітувала про баланс в €496 000. Дані про податкові відрахування у звіті відсутні. 

iMonetizeIt

Років на ринку: 10

Країна реєстрації: 🇭🇰

iMonetize відома як дейтинг-мережа, але до IMONETIZEIT LIMITED входить також трекер AdsBridge, тому профіт компанії частково генерується і за рахунок SaaS. 

Фінансові дані в різних джерелах відрізняються — в середньому це $2-5 млн річного доходу. Але маркетингова платформа Apollo.io показує $50 млн ревенью і це виглядає ближче до істини. 

RedTrack 

Років на ринку: 5

Країна реєстрації: 🇨🇾

RedTrack позиціонується як альтернатива Keitaro та іншим відомим продуктам. Сервіс пропонує автоматизацію рутини при роботі з рекламними платформами і трекінг оголошень.

RedTrack Technologies Ltd, за даними останніх звітів, заробив $953 000 в 2023 році. А раніше залучив інвестицій на $1,3 млн. Як бачимо на графіку, дохід стабільний і зростає протягом останніх років. 

SaaS платформи та десктопний софт для афілейт-маркетингу можуть генерувати сотні тисяч доларів на рік, але ми не бачимо звітів по витратах. Тому дані умовні та не повністю відображають фінансовий стан компаній.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся