Висновки 2023 року за чашкою кави

Висновки 2023 року за чашкою кави

Здоров! Це перший пост в новій колонці, де я буду рефлексувати на тему розвитку афілейт-ринку в Україні. Як казали олди манімейкінг блогосфери: готуйте чашку ароматної кави і влаштовуйтеся зручніше. 

2023 добігає кінця, тому настав час робити висновки. Зараз Інстаграми та Телеграм-канали наповнюються звітами та планами на майбутнє, ми теж не можемо пройти повз. 

Дісклеймер: всі думки суб’єктивні і є плодом фантазії одного автора. Можете вважати всіх героїв вигаданими. 

Медійний ринок: від -91,2°C до +56,7°C

Розвиток арбітражної медійки в Україні — це те, заради чого ми, власне, і зібралися. По факту, 🇺🇦 медійний ринок існує майже 2 роки і висновки робити ще зарано, але думки, звісно, є. 

В першу чергу, я хотів би подякувати всім власникам медіа про афілейт-маркетинг, які знайшли в собі сили запустити проекти після 24.02. Ґік, Cpadok, Ban — ви круті! Справжній приклад незламності, української сили та витримки.

Об’єми контенту поки мінімальні, але сподіваюся, що в 2024 році хлопці закриють цю прогалину. Як сказав адмін одного лампового ком’юніті: «Ми не конкуренти, а колективний розум, який повинен бустити український ринок». 

Якщо говорити про Телеграм-канали та сторінки в інших соцмережах, то якісного контенту обмаль. Такого, щоб чіпляло і викликало бажання слідкувати за кожним постом, а не проблюватися від крінжатіни. 

Сподіваюся, що сплячий режим в 2024 році завершиться і ми побачимо щось крім зборів на пиво, реклами інфоциган та «пекельних» потуг зробити якісний маркетинг з лайна та палиць. 

А ось комунікація деяких афілейт-компаній приємно здивувала. В 2023 році деякі медійні команди оновили стратегію просування в соцмережах та закохали в себе підписників. Окремо хочеться виділити Space Profit, PDL-Profit, Swanker, які і так були на слуху, але змогли бустанути. 

Матеріал року Скільки можна заробити на OnlyFans: інтерв’ю з моделлю Sonya Jess. 2 місяці пошуків, незліченна кількість годин ресерчу ніші та пошук компромісів для «гострих» питань. Стаття набрала 5 000 органічних переглядів і продовжує качати трафік. Дякую сміливій Соні, що погодилася на в’ю!

Можу без скромності сказати, що ми будуємо медіа, де завжди є що почитати і подивитися. Задля експертності ми навчалися заливати трафік і теж отримали незабутній досвід роботи з Facebook. Тижні страждання з ФБ повністю окупляються фідбеком та любов’ю читачів.

Івенти і нетворкінг

2023 став роком появи арбітражних офлайн-активностей в моєму житті. Я відвідав Swanker Meetup, Sempro 2023 та Conversion Conf. Отримав різні емоції: від крінжу до гордості за наші неймовірні лоти на благодійних аукціонах. Ми зібрали 550 000 грн, які пішли на потреби СОУ. 

Спочатку було складно влитися в тусовку і здаватися крутими медіабайєрами але з часом нас почали впізнавати та хвалити. Це дуже приємно і надихає продовжувати їбшинг з новою силою в наступному році. 

На Sempro ми залетіли з першим стендом і отримали ідеальний результат. В 2024 році на голові точно побільшає сивого волосся, коли будемо брейнштормити нову концепцію презентації «Палай».

8 годин роботи на стенді

Серед відкриттів року:

  • Oleh Tverytnikov — 💪 змінив медійний арбітражний ринок в Україні і продовжує це робити. 
  • Anny Skywalker — слова зайві, неймовірна крута людина.
  • Alex Follow — без людини-гіфки в медійці буде сумно, продовжуй!
  • Іван Заєць — планка крутості, до якої прагну. 
  • Роман Корчак — і рекламу запустить, і в CS 2 залетить. Святий!
  • Оля Ашихміна — вайбова людина, яка може запалити будь-яку вечірку.

Ну і звісно не можу забути про Lysyi Ihor. Ти приклад того, що можна з нуля розібратися в складній ніші, вивести бренд на новий рівень та за*бати всіх на конференціях так, що тепер можеш проходити без інвайтів. Респект!

Перша і найкраща фотка з івенту

2024: тук-тук

Робити прогнози — невдячна справа, але знаю, що івентів планується багато і це гріє. «Палай» в наступному році запалить медійку з новою силою. Ми запланували багато активностей, які вас здивують.

Медіа завжди в центрі подій

Сподіваюся, що вийде перетворити ідеї в продукт, який зачепить кожного, хто слідкує за нішею афілейт-маркетингу. Докладемо всіх зусиль, щоб вам не було сумно у вирії рафінованих статей. 

Але не варто забувати про війну, яка триває. 2024 буде неймовірно складним в усіх аспектах. Нам треба працювати продуктивніше, донатити на армію та піклуватися про ментальне здоров’я. Перевірка на справжню незламність ще попереду. 

🔥 Продовжуємо підпалювати інформаційний ринок афілейт-маркетингу. Далі буде…

0