Як ефективно працювати з оферами під гей-дейтинг: аналіз ринку, поради, статистика

Як ефективно працювати з оферами під гей-дейтинг: аналіз ринку, поради, статистика

Нішу дейтингу часто відсувають на другий план, але це помилкове рішення. Цей ринок перспективний, стрімко розвивається і складається з окремих сегментів. Однією з його частин є гей-дейтинг. 

В новому матеріалі розказуємо про особливості заливу на гей-знайомства, аналізуємо ставки в партнерках, топові ГЕО і моделі оплати. Кидати в чати гіфки з ґачимучі прикольно, але ще прикольніше заробляти на монетизації мен-трафіку. 

Особливості ринку гей-дейтингу

Гей-знайомства — один з великих сегментів ринку дейтингу, який практично не освітлюється в українських арбітражних медіа. В нашій країні ЛГБТ вже не є табуйованою темою як 20 років тому, але випадки дискримінації зустрічаються і в афілейт-ніші, що сумно. 

Оцінювати ринок gay dating складно, але краще за все перспективність показують цифри. В 2023 році аудиторія найпопулярнішого застосунку для ЛГБТ-знайомств Grindr сягнула позначки в 13 млн активних користувачів щомісяця. 

tinder vs grinder

За 2023 рік користувачі Grindr відправили повідомлення в більш ніж 100 млрд чатів і надіслали 1 млрд приватних альбомів. Для порівняння, у Tinder 75 млн активних користувачів щомісяця.

Ще один фактор, який підтверджує зростання популярності гей-дейтингу — зростання частки аудиторії Pornhub, яка цікавиться контентом за участю одних чоловіків. За результатами 2023 року, термін «twink» — молодий гей, посів перше місце, обійшовши аніме. 

статистика запитів

Очевидно, що тема стосунків гомосексуалів та інших представників ЛГБТ, відкрита не для всіх країн. Вебам, які хочуть потестити нову нішу, для успішного заливу треба знати топові ГЕО і їх особливості. 

Нижче табличка з ТОП-20 країн з комфортними умовами життя для геїв. На ці ГЕО можна заливати трафік з різних сорсів. 

КраїнаРік легалізації одностатевих шлюбів
1. Ісландія 2010
2. Канада 2005
3. Нідерланди 2001
4. Іспанія 2005
5. Нова Зеландія 2013
6. Великобританія 2014
7. Тайвань 2019
8. Австралія 2017
9. Німеччина 2017
10. Колумбія 2016
11. Норвегія 2008
12. Аргентина 2010
13. Швеція 2009
14. Мальта 2017
15. Португалія 2010
16. Австрія 2019
17. Франція 2013
18. Бельгія 2003
19. США 2015
20. Південна Африка 2006

Більша частина цивілізованого світу випереджає СНД у легалізації ЛГБТ-спільноти майже на 25 років. Одностатеві шлюби дозволені навіть в Колумбії та Південній Африці, про які існує багато стереотипів. 

країни лояльні до геїв

Однак важливо бачити ситуацію в комплексі. Станом на кінець 2023 року, лише 35 країн з 193 офіційно визнали такі шлюби. Це 18% від загальної кількості держав, що об’єктивно небагато.

Які ставки дають партнерки

Офери під gay dating можна запитувати у менеджерів дейт-партнерок або шукати в спеціалізованих каталогах. Останній варіант слід використовувати на постійній основі, щоб не проґавити нові пропозиції на ринку. 

Серед оферів під гей-дейтинг зустрічаються:

  • вебкам-платформи;
  • сервіси та застосунки для знайомств;
  • фізичні продукти;
  • смартлінки.
офери на гей дейтинг

В деяких tier-1 ГЕО на кшталт США та Німеччини рекли пропонують ставки $50-70 за лід. Такі цифри зазвичай дають по оферах за CC-воронкою, де користувачу треба прив’язати картку і здійснити покупку. 

DOI (Double Opt-In) в ніші є стандартним явищем, тому слід заздалегідь підготуватися до активних тестів і прогріву аудиторії. А з урахуванням того, що найкращий конверт в tier 1-2 ГЕО, на старті знадобиться чималий бюджет. 

лендинг на гей дейтинг
лендинг на гей дейтинг

Поради по заливу для медіабайєрів

Представники партнерок сходяться на думці, що підходи для заливу на гей-дейтинг в схожі зі схемами просування класичних знайомств. Але треба бачити різницю в інтересах і знати про точки для привернення уваги потенційних лідів. 

Серед топових сорсів для гей-дейтинга: Facebook, TikTok, тематичні адалт-мережі. Вебам слід придивитися до немейнстрімних джерел трафіку. Наприклад, у Grindr є рекламний кабінет, а на Pornhub можна запуститися через self-service платформи. 

рекламні формати

Також варто звернути увагу на смартлінки, які пропонують деякі відомі дейтинг-партнерки. У Lospollos такі інструменти були доступні ще з 2019 року, а деякі свіжі рішення релізнули і в 2024. 

вартість трафіку

Які посили можна використовувати в креативах:

  • легкий флірт;
  • перевірені анкети;
  • міцні сімейні відносини;
  • вільні стосунки;
  • відпочинок від роботи;
  • розваги.
приклади креативів

Іноді в спай-сервісах зустрічаються приклади адалт-крео. Вони можуть давати гарний CTR, але конверсія необов’язково буде шаленою. Все залежить від продукту, який просуває веб. 

Наші друзі з iMonetizeIt поділилися статистикою заливу на офери під гей-дейтинг. Як бачимо, вони гарно конвертять в різних країнах. Тому варто звернути увагу на ці продукти і протестувати на своїх воронках.

скільки заробляють на гей дейтингу
Niche Dating — це гей дейт
Статистика по смартлінці гей дейтингу
Статистика по смартлінці
Статистика по смартлінці гей дейтингу
Статистика по смартлінці

Гей-дейтинг — перспективний сегмент на ринку афілейт-маркетингу. Партнерки пропонують офери з різними воронками: від реєстрації до прив’язки карти. Ніша має свою специфіку, але цілком реально адаптувати і підходи з класичного дейтингу. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0