Як лити нутру з Facebook у 2024 році | Інтерв’ю з тімлідом медіабаїнгу OMNI CPA

Як лити нутру з Facebook у 2024 році | Інтерв’ю з тімлідом медіабаїнгу OMNI CPA

Що краще – ручна ставка чи авто? Скільки кліків потрібно пролити на прелендинг, щоб зрозуміти, конвертує він чи ні? Як дізнатися, що креатив вигорів? Що краще для нутри – ABO або CBO? Ці та багато інших запитань, які стосуються знавців нутри з Facebook, ми поставили тимліду внутрішнього медіабаїнгу OMNI CPA — Олександру! Буде корисно не тільки новачкам, а й досвідченим арбітражникам. 

Привіт! Ми тут пройшлися арбітражними чатами і зібрали найбільш нагальні питання, які хвилюють більшу частину арбітражників, що ллють з FB. Полетіли? 

Quotes

Так, давай! Допоможу чим зможу, але відразу скажу, що мої поради не універсальні. Те, що працює у мене і в моєї команди – не обов’язково буде працювати у вас, оскільки багато що залежить від ГЕО, підходу, трасту витратних матеріалів, сетапу і багатьох інших змінних. Але свою думку я обов’язково висловлю. 

monkey
TeamLead OMNI CPA

Які інструменти Facebook не відіграють ролі в роботі арбітражника

Домовилися! Отже, питання #1: Автоставка vs ручна. У яких випадках обираєте той чи інший варіант? 

Quotes

Зроблю ще одну ремарку перед відповіддю. У нас в команді багато хороших баєрів і, якщо у мене хороші результати на ручці, а у них на авто, я не вимагаю, щоб вони лили на ручці. 

monkey
TeamLead OMNI CPA

Питання #2: Чи ллєте з Advantage+? Чи варто використовувати цей інструмент або він дає занадто багато нерелевантної аудиторії?

Quotes

Наразі активно тестуємо. До Advantage+ варто підходити обережно. Бентежить низка моментів, наприклад, охоплення нецільової аудиторії і занадто широкий таргет. Отже, буде більше не якісного трафіку.

monkey
TeamLead OMNI CPA
як лити нутру з facebook

Запитання #3: Схоже питання – чи працює look-a-like у нутрі? Якщо так, то за яким принципом збираєте аудиторії?

Quotes

Останні тести з look-a-like не увінчалися успіхом, тому не використовуємо. Знову ж таки, у колег, які працюють з whitehat напрямком, це досить успішна стратегія просування. 

monkey
TeamLead OMNI CPA

Питання #4: АВО vs СВО? Де кращі результати при заливі нутри? У яких випадках? 

Quotes

Для тестів використовую ABO, оскільки він дає менше простору Facebook для внутрішньої оптимізації. 

monkey
TeamLead OMNI CPA
як лити нутру з facebook

Як тестувати нутра офер у Facebook? 

Питання #5: На що звертаєте увагу під час вибору офера? Які для вас найголовніші критерії? EPC, аппрув, дизайн упаковки, щось інше?

Quotes

Орієнтуємося на досвід роботи з нішею або вертикаллю. Актуальність офера за SPY-сервісами, запитуємо статистику у ПП, прораховуємо математику наскільки це може бути вигідно для нас і на які цифри нам потрібно орієнтуватися для отримання хороших ROI.

Дизайн упаковки реально важливий. Може бути два практично однакових продукти, але один працює, інший ні. Але тут може бути багато змінних, зокрема дизайн і назва. 

Скажу більше, навіть один і той самий продукт може працювати по-різному залежно від сезону. Наприклад, у теплу пору року добре працює мазь, у холодну – таблетки.

monkey
TeamLead OMNI CPA

Запитання #6: Скільки креативів і прелендингів ставите в спліт на тесті? Скільки підходів тестуєте? Креативи використовуєте статичні чи відео? 

Quotes

Намагаємося не додавати занадто багато змінних, щоб не розмазувати тест. Усе залежить від бюджету тесту. Зазвичай використовуємо 2-3 ленди і 4 креативи. Виходячи з попереднього досвіду можемо сплітити статику і відео. Можемо використовувати кілька підходів залежно від лендинга. 

Наприклад, якщо головне наше УТП у заливі – це чистка судин, то креатив у будь-якому разі буде про чистку судин, але десь із лікарями, десь із селебою, десь тизер. Тобто це одна й та сама змінна, але під різним соусом.

monkey
TeamLead OMNI CPA

Запитання #7: Скільки кліків проливаєте на проклу, щоб зробити для себе висновок – працює вона чи ні?

Quotes

Мені здається, мало хто дивиться на кліки. Це досить умовна метрика. Можливо, і на 200 зрозуміло, що преленд уже точно не працює. Але загалом, до 600. 

Умовно, ми взяли на тест три преленди. Налили по 200 кліків на кожен: на першому – 5 лідів, на другому – 3, на третьому – нуль. Тут уже все очевидно. А якщо на всіх воно плюс-мінус однаково йде, то дивимося на ліди та їхню якість, запитуємо записи дзвінків.

monkey
TeamLead OMNI CPA

Питання #8: За якими метриками оцінюєте, що креатив вигорів? Дивіться на CTR, динаміку чи головне – це CPM, CPC?

Quotes

Головне – профіт. Тобто, поки з цим креативом у тебе є дохід і позитивна математика, нехай там буде хоч 10%, хоч 1% CTR. Ясна річ, якщо йде вже сильна просадка, то ти починаєш додавати якісь альтернативи, доопрацьовувати креатив тощо. Загалом, коли є креатив, який приносить дохід, ми намагаємося паралельно тестувати нові. 

monkey
TeamLead OMNI CPA

Питання #9: Багато кліків, мало конверсій – у чому проблема? 

Quotes

Причини можуть бути різні. З огляду на те, що ми тестуємо кілька змінних, умовно 4 ленди і 4 креативи, то якщо за всіма лендингами немає конверсій, то потрібно дивитися в розрізі офера. Може не працювати як лендінг, так і креатив. Ти можеш повністю не потрапити ні лендингом, ні креативом. Якщо з цих 4 лендінгів за якимись є зачепи, а за якимись ні, дивишся вже, що зачепилося, що ні. 

Кожен залив – це окремий кейс. Наприклад, креативи можуть бути клікабельними, але за фактом чіпляти не ту аудиторію. Якщо ти протестував купу крео, підходів, лендів і не маєш зацепа – можливо, у тебе просто офер не працює. Але кліки нічого не вирішують, в кінцевому підсумку вирішує конверт і апрув.

monkey
TeamLead OMNI CPA

Питання #10: Який сетап краще для тесту зв’язки, а який для її масштабування? Використовуєте агентські акаунти?

Quotes

Ситуативно. Можемо використовувати й агентські, все залежить від того, які актуальні проблеми підкидає сам Facebook. Якщо можна заливатися тільки з авторегів, то заливаємося. Якщо є якісь проблеми в цьому ключі, то користуємося альтернативами, тими ж агентськими. Але в основному працюємо на зв’язці Кінг+автореги. 

monkey
TeamLead OMNI CPA
як лити нутру з facebook

Інші запитання з чатів

Питання #11: Як знижуєте CPM?

Quotes

Саме цілеспрямовано не працюємо над тим, щоб якось його знизити. Тому що, у тебе навіть у межах однієї компанії на різних креативах може бути абсолютно різний CPM. Просто тому що Facebook оцінив одне оголошення ось так, а друге – ось так. Одному дав таку аудиторію, другому – іншу.

Так, звісно, можна заглибитися в стратегії роботи аукціону Facebook, тестувати різний час показів, погратися з реакціями користувачів на оголошення, але глобально CPM визначається з боку Facebook завдяки низці параметрів.

monkey
TeamLead OMNI CPA

Питання #12: Як захищаєте свої зв’язки від ботів SPY-сервісів?

Quotes

Як і всі використовуємо клоакінг за параметрами і фільтри трекера.

monkey
TeamLead OMNI CPA

Запитання #13: Як лити на селебріті і не отримати санкції від ПП? Як вибрати селебу, з якою не буде проблем?

Quotes

Перед використанням будь-якої селеби ми обов’язково узгоджуємо цей момент з менеджером ПП, оскільки завжди налаштовані на довгострокову співпрацю. В іншому, якщо партнерка дозволяє і немає обмежень, селеба не викладає в соцмережах спростування, є конверт, то чому не лити? Можна хоч на Сталіна лити і розповідати, що він лікувався нашим Діалексом, головне щоб воно працювало. 

monkey
TeamLead OMNI CPA

Запитання #14: Чи використовуєте домонетизацію трафіку? Якщо так, то що краще? Бекфікс, вітрини, редирект?

Quotes

Так, використовуємо. В основному це вітрина від OMNI CPA, з інхаусом завжди простіше. Але бувають моменти, коли на якомусь продукті краще працює той самий бекфікс. Усі теорії потрібно тестувати і дивитися, як працюють на практиці. 

monkey
TeamLead OMNI CPA

Побажання новачкам 

Все потрібно тестувати і розбирати кожен кейс самостійно. В арбітражі й особливо у Facebook все ситуативно і залежить від купи різних змінних. І поки ти сам не протестуєш, ти не дізнаєшся, що працює, а що ні. Усе настільки рандомно працює, що у двох людей, які використовували одні й ті самі змінні, в одного може все виходити ок, а в іншого – взагалі не заходити. Успіхів! 

Реєструйтесь в партнерській мережі OMNI CPA та лийте на прямі нутра офери, або пишіть напряму нашим менеджерам: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni. Також підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, апдейти по ГЕО та корисні гайди – все там! 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся