Як перевірити якість Facebook акаунтів перед закупівлею

Як перевірити якість Facebook акаунтів перед закупівлею

Пошук якісних акаунтів для заливу з Facebook — це біль новачків. Хоча досвічені арбітражники теж періодично стикаються з проблемами при оптовій закупівлі профілів. Невалід, маленькі ліміти, обмеження рекламної діяльності — все це заважає нормально заливатися. 

Ми поговорили з українською арбітражною командою Rocket Traffic про підхід до купівлі облікових записів Фейсбук. У них є власний шоп, тому вони точно знають, яким повинен бути фарм і як новачкам заощадити гроші під час взаємодії з селерами. 

В кінці статті на вас чекає невеликий словничок термінів і абревіатур, які викликають найбільше запитань у неофітів під час знайомства з Facebook 😊

лого rocket traffic

Відповідає на питання арбітражна команда та власники магазину акаунтів Rocket Traffic

1. Можете стисло розказати про найпопулярніші види акаунтів Facebook? Для чого беруть фарми, оренду, тощо

На ринку багато різних типів акаунтів Фейсбук: автореги, фарми, оренда, агентські. У нашій роботі ми використовуємо звичайні автореги та фарми (для прив’язки авторегів до них). Зараз модно використовувати орендні акаунти, але насправді вони не відрізняються від якісного фарма, який прокачаний за всіма критеріями і на якому виконувалися ручні дії протягом 30+ днів.

Автореги — автоматично зареєстровані спеціальним софтом Facebook акаунти зі згенерованими даними: ім’я, прізвище, дата народження, місто, університет. Це один з найпопулярніших видів облікових записів. На таких профілях немає друзів, груп, не було жодної активності, вони зазвичай використовуються у зв’язці з фармом. Стандартна ціна на такі акаунти: від 0,6$ / шт за українські та від 0,7$ за європейські автореги.

Фарми — це створені в ручному режимі Фейсбук акаунти. Спеціаліст додає фото людини, набиває друзів, часто листується з арабами, вступає в групи. Є два види фармів: ручний та софтовий (трохи гірше за якістю). У своїй роботі ми використовуємо тільки ручний фарм.

Агентські кабінети — Facebook акаунти, які вам передають великі рекламні агентства. Зазвичай у них високий ліміт на денний показ реклами та дуже великий рівень довіри.

Орендні акаунти — це облікові записи реальних людей, які «продавці» беруть у користування у власників за 100 грн на тиждень, а вам пропонують від 15$ на тиждень. «Продавці оренд» проходять всі чек-пойнти (ЗРД, тощо), за допомогою документів користувача. Головний недолік таких облікових записів полягає у тому, що в будь-який момент людина може змінити пароль і не дасть його продавцю. Оренду беруть, щоб отримати більше трасту від ФБ, особливо якщо щоденно використовувати профілі.

приклад пошукової видачі по акаунтам фейсбук

2. Чи варто використовувати логи? Це ж зламані акаунти реальних людей. Антидетект захистить арбітражників, якщо власник вирішить подати заяву до правоохоронців?

Ні, використання логів поза законом. У нас в команді ніхто їх не юзає. Якщо «дуже треба», ми беремо оренду і перевіряємо теорію. Антидетект в теорії може захистити арбітражника від витоку даних про його комп’ютер, але якщо власник облікового запису захоче подати заяву правоохоронцям, все одно можуть виникнути проблеми.

До речі, одного «блогера» вичепили через використання логів і злили всю інфу про нього в паблік. 

3. Як швидко визначати, що профіль якісний? Можна списком з поясненням критеріїв

Спочатку вам потрібно авторизуватися в обліковому записі, подивитися його активність та проаналізувати якість заповнення профілю. Далі обов’язково перевірте орієнтовну дату реєстрації по хронології постів. 

скріншот із Facebook

Ще не забудьте глянути кількість друзів, спільнот, діалогів, фото, тощо. Перевірте, чи увімкнена двофакторна авторизація і є в наявності почта для відновлення доступу у випадку вильоту на чек-пойнт. 

Поради вище актуальні тільки для фармів. Автореги завжди виглядають однаково і мінімально відрізняються наповненням, активною 2FA і реєстрацією на пошту чи телефон. Акаунт з 2FA вважається міцнішим. 

Скріншот із фейсбука (2)
Вигрузка історії активності

4. Чи є специфічні вимоги для акаунтів в розрізі конкретних ніш або ГЕО? Чим відрізняються профілі, наприклад, під гемблу і нутру?

Різниці ніякої немає, всі акаунти готуються за єдиною методикою. Але якщо потрібні високі ліміти для проливу на певну вертикаль, заздалегідь обговоріть це з продавцем. 

ГЕО облікового запису не залежить від ГЕО заливу, тож можна сміливо брати і заливати, головне, щоб проксі=акаунт=платіжка (бажано).

5. Чи можна автоматизувати перевірку якості акаунтів? Щоб закинув дані в софт і отримав звіт з базовою статистикою?

Звичайно, тільки такий софт потрібно спочатку написати 😂 Поки що на ринку немає рішень для перевірки якості облікових записів Facebook, вони могли б заощадити багато часу. Сподіваємось, що розробники колись порадують нас такими інструментами. 

скрін перевірки акаунтів чекером

Чекер від NRPP перевіряє валідність та ЗРД. Ще можна скористатися FB.Rip

Але перевіряти я рекомендую тільки по айді ака, тому що чекери які виконують вхід в акаунт вбивають його, тому що там використовуются паблік проксі.

6. Як новачку знайти норм селера? Щоб ціни були норм і якість облікових записів

Протестувати все, що є на ринку — іншого варіанту немає. Потрібно знайти саме те, що підходить вам. Помилки і проблеми в арбітражі загартовують новачків, не варто уявляти роботу в афілейт-ніші, як радісну прогулянку. 

скрін із магазину акаунтів Rocket Traffic

7. Є сенс купувати «топ аки» за $100+?

Звісно ні, це марне витрачання грошей. Такі ціни можуть бути на спендові логи (ред. зламані профілі живих людей), але ми в роботі їх не використовуємо, не можу підказати щодо них. 

8. Які проксі краще використовувати для заливу? Мобільні вважаються крутим рішенням, але вони дорогі. Кого з постачальників можете порекомендувати?

Мобільні — Україна від 35 доларів, Польща — від 50, тож це адекватна ціна для них, якщо використовувати статику, то 1 статика — 1 ак. Після купівлі акаунту, рекомендуємо заходити в нього через набір куків та трохи проявити активність в соцмережі. 

9. Скільки в середньому ви витрачаєте часу на підготовку аку для свого шопу?

У нас 2 напрямки: фарм та автореги. Автореги реєструємо за допомогою софту, спочатку вони йдуть на тижневий відпочинок. Фарми готуються виключно вручну — фармери 14-30 днів створюють якісну історію активності на акаунті, щоб у вебів не було проблем при заливі. 

10. Чи даєте ви гарантію на товари? Від бану, зрізання спенду, тощо

Звичайно ні, вам же не дають гарантію на гречку в магазині, що вона не пригорить, коли ви її будете варити. Ми допомагаємо із запусками, але не будемо за руку вести до профіту. 

11. Що зараз з орендами відбувається на ринку?

Повний колапс. Всі почали шукати оренду, тому що з неї нібито можна лити первобіли. Але проблема в тому, що селери оренди беруть у звичайних користувачів усілякий шлак за 100 грн і продають його вам за $30. Проходження чеком це вічність, ЗРД вічність і вийти на зв’язок з «орендодавцями» завжди складно.

Словник термінів для новачків 👇. Зберігайте собі, щоб швидко освіжити знання за необхідності. 

ПоняттяРозшифровка
KING («мамка»)Жирні акаунти, до яких можна прив’язати кілька рекламних профілів нижчої якості
Бізнес-менеджер (БМ)Офіційний інструмент рекламної сітки, який дає змогу керувати всіма фан-сторінками, рекламними акаунтами, тощо
ПЗРДАкаунти з пройденою забороною рекламної діяльності, на яких можна запускати рекламу. Новий тип перевірки з’явився в 2021 році
ДЗРДАкаунти без заборони рекламної діяльності (ЗРД)
Спенд Щоденний ліміт витрат у рекламному акаунті
ФП (фанка)Сторінка для просування бізнес-акаунта. Використовується для залива трафіку
ФП нового типуНовий формат фанок, який з’явився влітку 2022 року. FanPage стали схожі на соціальні профілі
ПервобілЗапуск реклами в кредит
2FAДвофакторна авторизація, вважається що акаунти з 2FA отримують додатковий траст
Cookies + User-agentНабір технічних даних для авторизації в акаунті без логіну та паролю
Token EAABЕлектронний ключ для звернення до Facebook Ads за спеціальним інтерфейсом для розробників (API)

Висновок простий: новачкам складно адаптуватися під жорсткі обмеження Фейсбуку, але головне не здаватися. Якщо освоїтеся в соцмережі та переживете кілька штормів, будете згадувати початок роботи з посмішкою. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0