Як вберегтися від банів у Google Ads при заливі гембли

Як вберегтися від банів у Google Ads при заливі гембли

Заливати трафік на азартні ігри з Google Ads можна лише в деяких ГЕО і рекламодавцям доводиться проходити спеціальну сертифікацію. В списку дозволених регіонів немає України, Польщі та інших топових регіонів, з якими звикли працювати арбітражники. 

При заливі гембли вебам часто доводиться стикатися з тимчасовими обмеженнями та довічним блокуванням. В новому матеріалі спільно з Vortex розказуємо, як знизити вірогідність бану та збільшити термін життя ваших кампаній. 

Причини обмежень в Google Ads та способи захисту

В ідеальному світі Google Ads мав би використуватися лише для реклами бізнесу та білих інформаційних вертикалей. Але у реальності є арбітражники, які заливають на сірі продукти і змушують розробників рекламної мережі займатися розвитком алгоритмів антифроду. 

Google Ads блокує рекламні профілі з різних причин. В кожному випадку є алгоритм дій, який дозволив би хоча б частково запобігти цьому. Захиститися від обмежень на 100% неможливо — іноді фільтри прилітають навіть на білі акаунти. 

Ще одна особливість майданчика полягає в тому, що часто конкретну причину бану не надають. Профіль можуть заблокувати за неприйнятну бізнес-діяльність, але що конкретно мається на увазі рекламодавець не дізнається. 

Ефективність роботи з Google Ads в розрізі сірих ніш залежить від якості прогріву акаунтів, налаштування клоаки та відбілення креативів. Якщо жоден з тригерів рекламної мережі не активується, веб отримає трафік без зайвих зусиль. 

Приклад кампанії під гемблу з CPC $0,46
Приклад кампанії під гемблу з CPC $0,46

Ниже розбираємо варіанти блокувань та алгоритми дій, які допоможуть убезпечитися від зупинки рекламної діяльності. 

Безпековий чек

Буває так, що під час спроби авторизації в Google Ads, акаунт вилітає на чек. Це пов’язано з тим, що арбітражник використовує нерелевантні проксі або погано замасковує реальне місцезнаходження. 

чек за верифікацією в гугл адс

Виліт на чек перед створенням кампанії — додатковий тригер для переведення алгоритмів у режим підозрілості. Краще не допускати таких ситуацій, щоб захистити профіль від обмежень у майбутньому. 

Як вберегтися. Авторизуватися через імпорт cookies в антік. Обов’язково використовувати проксі країни фарму акаунту. Якщо в комплекті був телефон попросіть селера прийняти SMS, а потім відв’яжіть його. 

Неприйнятні бізнес-моделі

Це дуже часта причина обмеження рекламного профілю. Зазвичай блок прилітає через мімікрію під відомий бренд або навмисне викривлення інформації про певну компанію, продукт чи послугу. 

Неприйнятні бізнес-моделі

Як вберегтися. Не позиціонувати рекламу, так ніби ви є представником гемблінг-бренду. Також рекомендуємо обережно використовувати сірі ключі та приділити увагу відбіленню крео. 

Підозрілі платежі

Проблеми з платіжними даними теж часто виникають, але від них реально захиститися, якщо діяти зважено. Наприклад, не всі знають, що поповнювати нові акаунти на кілька тисяч доларів не можна. В 99% випадків це викличе суспенд. 

Підозрілі платежі

Як вберегтися. Ідеальний сетап платіжки: прив’язка свіжої картки з прив’язкою до країни фарму профіля. Слідкуйте, щоб на рахунку було достатньо коштів для покриття щоденного спенду. Не поповнюйте нові акаунти на більше ніж $100-150. 

Бан за прострочений платіж

Грейс-періоду як у Фейсбуці, Google Ads не надає, тому немає сенсу доводити справу до непогашеної заборгованості. Якщо хочете стабільного потоку трафіку, вчасно поповнюйте картку. 

Бан за прострочений платіж

В деяких випадках фільтр накладається помилково. Перевірте наявність простроченого платежу в налаштуваннях кабінету. Якщо не бачите заборгованості — сміливо подавайте апеляцію. 

Бан за прострочений платіж

Як вберегтися. Якщо викреслити випадкові обмеження, вберегтися від бану профілю можна завдяки налаштуванням лімітів по спенду та моніторингу балансу на банківському рахунку. 

Інші причини блокування

У Google доволі просунута система антифроду, тому арбітражники часто паляться на дрібницях. Наприклад, використовують лайтові налаштування клоаки і нейромережі знаходять black page. 

Серед поширених причин блокування можна виділити:

  • повторне використання доменів;
  • підозрілі фрагменти коду на сайті;
  • автоматичні редіректи;
  • шок-контент;
  • введення користувачів в оману;
  • скарги від юзерів. 

Як вберегтися. Убезпечити акаунт від антифрод-алгоритмів можна за допомогою тестів. При заливі на гемблу профілі відлітають з різних причин, тому важливо знайти ідеальну схему заливу та відноситися до акаунтів як до розхідних матеріалів. 

При заливі пошукових кампаній на гемблу спочатку треба робити ставку на білі ключі. Достатньо 2-3 дні відкрутити реклами на $50, а потім додавати сірі кеї по темі оферу. Стопати пролив на біле чи ні — кожен вирішує сам, але він подовжує термін життя акаунтів. 

Арбітражники спокійно заливать траф по брендованих ключах
Арбітражники спокійно заливать траф по брендованих ключах
Арбітражники спокійно заливать траф по брендованих ключах

Розлок за допомогою апеляцій 

Бан акаунту — стандартная ситуація для арбітражників, які заливають на заборонені товари чи послуги. До цього треба звикнути, але не обов’язково давати алгоритмам Google додаткові приводи для накладення санкцій.

Якщо профіль фармився вручну або за нього заплатили $10-20, втрачати актив економічно невигідно. Тому варто спробувати реанімувати його за допомогою апеляції. Подати оскарження на блокування можна за допомогою спеціального інструменту

Веби, які вже використовували апеляції, відмічають, що шанси на розблокування великі, коли обмеження застосовані помилково. В інших випадках є невеличка вірогідність успішного вирішення проблеми.

Структура ефективної апеляції:

  1. Описання проблеми. Якщо бан прилетів за підозрілі платежі — вкажіть це і додайте, що з банківською карткою наче все добре. 
  2. Визнання провини. Коли алгоритми банять профіль за сірі ключі заперечення не мають сенсу, але можна написати, що їх додали в кампанію випадково і ви в шоці, що гроші витрачені нераціонально. 
  3. Посилання на минулий досвід. Вкажіть, що акаунт працював 3 місяці, загальний спенд сягнув позначки в $2 000 і показник якості завжди був на високому рівні. 

Лайфхак! Заощадити час на створенні апеляцій допоможе ChatGPT. Дайте нейромережі ввідні і отримаєте готовий текст для оскарження блокування. Генерація одного шаблону займає 1-2 хвилини. 

скрін з ChatGPT


Головне, не квапитися і дати штучному інтелекту чітке техзавдання з важливими подробицями. З другої або третьої ітерації він видасть результат, який можна відправити в підтримку Google Ads без додаткового редагування. 

скрін з ChatGPT

Q&A з Vortex

Ми звернулись до медіабаїнгу CPA-нетворку Vortex, який щодня працює з PPC трафіком з Google та має в цьому значну експертизу.

До 15-го вересня Vortex дає +5% бонусів до виплат за PPC трафік. Щоб розпочати роботу з нетворком, пиши менеджерам — Денис та Поліна.

1. Які акаунти показують себе найкраще при заливі під гемблу: фарми чи агентські? 

Неможливо сказати, що працює краще, адже кожна команда має власний підхід. Ми працюємо і з агентськими акаунтами, і з фармом. Іноді краще одне, іноді інше — радимо виявляти та розуміти патерни, по яким тебе можуть заблокувати і постійно перебирати варіанти.

2. Скільки бюджету потрібно витратити під час прогріву акаунту на білі ніші? На що краще заливати в цей час? 

Ми витрачаємо приблизно $50-70 впродовж прогріву. Тематики дуже різноманітні, переважно це ресторани, салони краси та інші білі бізнеси. Головне — робити все поступово і не використовувати тригерні слова в оголошеннях та ключові слова на перших порах.

3. Скільки в середньому живе профіль після додавання сірих ключів до кампанії? Які ключі в гемблі вважаються сірими? 

Все залежить від ключа, обсягу трафіку та конкуренції. В Гуглі, як і Фейсбуці, також бувають шторми, через що акаунти можуть жити і півгодини, на жаль. В середньому, якщо всі дії зроблені вірно, то від тижня до декількох місяців.

Що стосується сірих ключів, то це всі, які повʼязані з азартними іграми: «казино», «букмекерські контори», «ставки на спорт», інші.

4. Найчастіша причина бану при заливі гембли: платіжки, бізнес-моделі чи шахрайство? 

Причини банів можуть змінюватись в залежності від апдейтів в Гуглі. Раніше найчастішою причиною банів були платіжки, зараз найбільша кількість банів наших акаунтів летить за обхід системи.

5. Наскільки великий перекрут дає Google Ads? Найбільший мінус на балансі бачили в районі $20 

Ми працюємо за бюджет, і для нас важливо, щоб гроші завжди були на балансі. Загалом, якщо ви хочете, щоб ваші акаунти жили довго, не варто доводити їх до стану від’ємного балансу або неможливості списання коштів Гуглом, оскільки це дуже сильний тригер.

6. Чи були у вас прецеденти, коли профіль с заливом на гемблу і явним маніпулюванням алгоритмами розбанювали після апеляцій? Який відсоток таких кейсів?

Буває, що 1 з 30 акаунтів може вийти з бану. Ми секретної формули поки не визначили, для нас це більше рандом. Іноді відлітають і акаунти, які ще на стадії на фарму, та не виходять з бану.

Викидати профіль після блокування ніхто не забороняє, але при масовому заливі такий сценарій роботи може коштувати дорого. Краще захищати акаунти від уваги антифроду та не забувати про апеляції. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0