Як зробити креатив зі знаменитістю: простий гайд з озвучення те генерації зірок за допомогою ШІ

Як зробити креатив зі знаменитістю: простий гайд з озвучення те генерації зірок за допомогою ШІ

За допомогою відео вебмайстер може викликати у користувача більше емоцій, тут легше домогтися WOW-ефекту, можна більше розповісти про продукт, відсіявши нецільові кліки, та й загалом відео-креатив краще прогріває і додає трасту воронці, ніж просто статика. Сьогодні поговоримо, як створити промо-ролик із селебою, використовуючи діпфейк-технології, де брати вихідні коди, і які нейромережі для цього знадобляться.

Дисклеймер! Просування оферів в OMNI CPA можливе лише після узгодження воронки із менеджером. 

Як знайти локальну знаменитість і яких селеб брати не варто

Нейромережі сьогодні дозволяють робити приголомшливі за якістю ролики з будь-якою знаменитістю. Але не кожна селеба підійде, головний нюанс – що більше ви знайдете відеоматеріалів, то кращий результат зможе видати AI. До речі чудовий приклад діпфейк роликів — канал, котрий активно веде “Ілон Маск”. 

☝️До речі, хто хоче лити УБТ-трафік з YT – це чудовий приклад, чого можна домогтися, нативно рекламуючи нутровий офер у “передачі” якогось локального лікаря. Ви навіть можете просто вигадати свого інфлюенсера, не спираючись на реально існуючих селеб/лікарів. 

Трохи відійшли від теми. Повернемося до питання пошуку селеб. Враховуючи, що універсальної поради тут бути не може, можемо тільки порекомендувати сервіси, де їх можна знайти: 

  • Hypeauditor — найпопулярніші блогери з розбивкою за ГЕО;
  • Stargage та Ninjaoutreach — ще бази інфлюенсерів. 

Останній хоч і платний, але найпростіший у пошуку. Як мінімум ви просто можете вбити “Dr.” і вже далі скопіювати базу імен і переглянути їх на YouTube самостійно. 

Також можете скористатися ось такою готовою шпаргалкою: 

  • Италия: Dr. Med Cristina Tomasi – Inst, FB, site; Dr. Umberto Veronesi – Website, Wiki;
  • Германия: Dr. Med Ulrich Bauhofer – Inst, YT, TT, Інше;
  • Болгария: Профессор Иво Христов – FB, Wiki, Видео; Мария Бакалова (акторка) – Inst, Wiki;
  • Венгрия: Rubint Réka (фітнес-блогер) – Inst, Fb, Site; Dr. Gáspár Szabolcs – YouTube, FB, Site;
  • Швейцария: Dr. Stefano Musumeci – Inst, YT, Сайт; Carla Bruni (модель) – Inst, FB, YT;
  • Мексика: Hugo Ramírez (епідеміолог) – FB, Inst, Wiki; Claudia Sheinbaum (колишня глава уряду) – FB, Inst, Wiki;
  • Боливия: Dr. David Campos –  FB, Inst, YT; Gabriela Zegarra (тіктокерка) – Fb, Inst, TT; Anabel Angus (журналістка) – Fb, Inst, TT;
  • США: Dr. Mehmet Oz – YT, Inst, FB, Site.

До речі іноді достатньо трохи переглянути контенту одного з представлених інфлюенсерів, як одразу в рекомендаціях почнуть з’являтися інші. Утім, тепер із пошуком селеб, впевнені, проблем не виникне. 

Які нейромережі знадобляться

Тепер про головне – куди потім ці вихідні дані завантажувати. Давайте подивимося, що зазвичай радять: 

  1. Озвучити можна через безкоштовний Voice.ai або через Elevenlabs.io
  2. Замінити обличчя, поміняти рух губ або все відразу на вашому відео-джерелі можна HeyGen (trial-версія), Swapface, Easy Wap2Lip або FaceFusion

Що з цього ми будемо використовувати? Відповідь – нічого, крім Elevenlabs. Чому? Тому що це або дорого, або довго, або все разом. Так, якщо ви хочете робити 15-хвилинні ролики з лікарями і вантажити їх на YouTube, то доведеться розбиратися в складному софті. Але якщо ваше завдання зробити 15-секундний креатив – то достатньо буде 5 хвилин вашого часу і гайда нижче. 

Найпростіший спосіб зробити швидкий діпфейк із селебою

Для початку йдемо в Elevenlabs.io → реєструємось → йдемо у вкладку “VoiceLab”. Як бачите, спочатку у нас була задумка зробити відео з Трампом, але не так сталося, як гадалося. Нейромережа розпізнала політика і сказала, що цей голос захищений законами про приватність. Але, впевнені, що з лікарями таких проблем не виникне. Далі тут натискаємо на “Add Generative or Cloned Voice”.

Elevenlabs

У нас з’являється ось таке меню і нас цікавить пункт “Instant Voice Cloning”. 

налаштування Elevenlabs

Поки що залишаємо цю вкладку і йдемо на YouTube шукати відео, де потрібна нам селеба говорить 1 хвилину і більше. Бажано, щоб на тлі не було ніяких інших звуків і ніхто її не перебивав. Чистий монолог. 

Після вантажимо нашу аудіо-доріжку в меню вкладки “Instant Voice Cloning” і натискаємо на “Add Voice”. 

завантаження відео в Elevenlabs

Усе, голос буде згенерований і з’явиться в меню з іншими голосами. Вам залишиться тільки натиснути на “Use” і ви потрапите в меню, де нам потрібно зупинитися на вкладці “Text to Speach”. Вписуємо наш текст. Переконайтеся, що потрібна вам мова підтримується Elevenlabs. 

написання тексту для Elevenlabs

Важливо: намагайтеся ваш текст написати так, щоб нейромережі було легко його зчитати. Наприклад, спочатку ми написали “$100”, назву нашої партнерки написали англійською і нейромережа знак валюти не зрозуміла, а нашу назву видала якимось тонким голоском. Будьте готові до експериментів і кількох тестів з адаптацією. 

Внизу відразу можна прослухати результат. Якщо він вас влаштовує – натискаємо на значок завантаження. 

☝️ Так ми отримали аудіофайл із потрібним нам текстом і голосом нашої селеби. На цьому ElevenLabs нам не знадобиться. 

Тепер йдемо знову на YouTube (або інше джерело) і шукаємо уривок із селебою, де він/вона буде постійно в кадрі протягом усього хронометражу нашої аудіо-доріжки. Якщо у відео будуть інші персонажі, то нейромережа може почати підставляти наш текст не тому персонажу. 

Завантажуємо відео з YouTube будь-яким зручним розширенням і йдемо його обрізати. Знову-таки просто пишемо “Обрізати відео онлайн” і все чудово і швидко. 

обрізання відео

І тепер найцікавіше. Куди нам закинути наші вихідні коди, щоб не возитися з GitHub, не встановлювати нейромережі на наш сервер і не перебирати десятки битих архівів? Є ось такий онлайн-сервіс: https://lalamu.studio/.

lalamu.studio

Натискаємо “Try for free” і потрапляємо у всіма нами улюблену Canva в уже потрібну нам вкладку. Завантажуємо окремо оригінал відео та аудіодоріжку, і клікаємо на “Generate Lipsync Video”. 

налаштування lalamu.studio

Все. Ось варіанти, що вийшли у нас нашвидкуруч. Звісно, у цій справі велику роль відіграють вихідні матеріали. Ми могли б, звісно, взяти лікаря, який сидить прямо і не буде особливо жестикулювати в кадрі, щоб він вимовив потрібні нам слова, і це мало органічний вигляд. Ще й з гарною якістю картинки. Але, з ДіКапріо веселіше. 

P.S. Також підбирайте вихідні дані з урахуванням вотермарки, щоб її можна було обрізати. 

На цьому у нас все. Реєструйтесь в партнерській мережі OMNI CPA і заливайте на прямі нутра офери, або пишіть напряму менеджерам: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni. Такод підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, апдейти по ГЕО та корисні гайди – все там. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся