Представники AQUM повідомили про шахрайську атаку на $20 000

Нещодавно ми розповідали, що шахраї активно використовують образи арбітражних компаній та інфлюенсерів, щоб отримати легкі гроші. Багатьом проблема здається перебільшеною, але це через слабке висвітлення теми в медіапросторі.

Сьогодні представники українського антидетект-браузеру AQUM поділяться своєю історією про те, як скамери нажилися на арбітражниках, маскуючись під представників антіка.


Ми розмістили теми про AQUM на двох форумах: Exploit та XSS. Скамер зареєструвався на форумі KAPKUN і розмістив там топік від нашого імені. Знайти форум нам не вдалося, можливо це зовсім була скам-воронка. 

Переписка

Як це виглядало: 

Тема на форумі

Далі користувач відписував сапорту-скамеру (@official_aqum), і отримував наступний офер:

Вартість на 2 роки

Написали йому і ми: 

Переписка з фейковим представником

Після, нам у підтримку відписали 10+ користувачів, повідомивши про аферу. Скамер, за нашими підрахунками, отримав понад $20 000.

Спробували ми поспілкуватися з «адміністратором» форуму, але діалог не вийшов 🙂 

Переписка з адміном
Контакт адміна

Офіційні контакти AQUM:

Підтримка — https://t.me/aqum_support
Instagram — https://instagram.com/aqumbrowser
Офіційний сайт — https://aqum.org/
Канал ТГ — https://t.me/aqumbrowser

Від редакції: домена немає у веб архіві та пошуковій видачі Google. Скоріше за все, це був дорвей, який вивели на верхню сторінку пошуковика за допомогою black SEO. Люди переходили в Телеграм і оплачували доступ на кілька років.

При цьому офіційний сайт антидетекту гарно ранжується і показується на першій позиції в SERP. А після завантаження і реєстрації легко побачити, що оплата реалізована в кабінеті через криптопроцесінг. 

Вебам треба бути максимально пильними при оплаті товарів та послуг. Як бачимо, скамери маскуються не лише під старі продукти, а й під нові бренди. А якщо мова йде про платежі на великі суми, треба робити ще ретельнішу перевірку. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0