Буст профіту на дейтинг-оферах завдяки смартлінкам: 2 кейси

Буст профіту на дейтинг-оферах завдяки смартлінкам: 2 кейси

Без інструментів оптимізації арбітраж в будь-якій вертикалі буде низькоефективним. Саме тому для кожного веба важливо налаштувати роботу так, щоб об’єм рутини був мінімальним, а кожний клік наближав до ліда.

Сьогодні поговоримо про смартлінк у дейтингу. Це корисний тулз, який допомагає ефективніше монетизувати трафік. Разом з партнеркою Vortex розберемося, як він працює та проаналізуємо кілька прикладів з практики. 

Як працює смартлінк

Під час запуску рекламних кампаній арбітражники намагаються звузити параметри таргетингу так, щоб зменшити кількість нецільових переглядів крео. Але частина трафіку все ж залишається незадіяною через різні причини. 

Смартлінк допомагає витиснути більше профіту за рахунок оптимізації. Якщо пропустити технічні подробиці, то це набір оферів, захований в одному посиланні. Користувач натискає на лінк та бачить релевантний продукт. 

Смартлінка працює на базі алгоритмів TDS — розподіляє трафік за різними параметрами, щоб афілейт отримав якомога більше лідів. Всі операції виконуються в автоматичному режимі, без втручання веба. 

Для арбітражника схема виглядає так:

  1. Копіювання партнерського посилання в особистому кабінеті CPA-мережі.
  2. Налаштування рекламних кампаній. 
  3. Моніторинг статистики.
  4. Підвищення денного спенду. 

Новачки можуть помилково прийняти смартлінк за «кнопку бабло», але це не так. Нічого магічного в цьому інструменті немає, лише алгоритми машинного навчання і аналіз вхідних параметрів користувача: ГЕО, пристрій, версія ОС, тип підключення до інтернету та інше. 

Смартлінк гарно працює на широку аудиторію, коли арбітражник заздалегідь не знає характеристики аудиторії. В цьому випадку конверт без розумного посилання може бути набагато нижчим, ніж з його використанням. 

Типовий ленд з дейтинг смартлінки

Уявімо, що арбітражник успішно видобуває умовно-безкоштовний трафік з TikTok за нашою схемою. В цьому випадку він завчасно не бачить, з яких ГЕО та пристроїв користувачі будуть переходити на партнерський лендинг. За допомогою смартлінки проблема швидко вирішується — система розподіляє юзерів за набором параметрів і конверсія може бути на гарному рівні. 

Ще одна перевага розумного посилання в тому, що в межах набору оферів йде постійна оптимізація. Система перевіряє ефективність кожного продукту і віддає перевагу тому, який дає найкращий результат. А коли якийсь офер стопається, трафік не ллється в молоко, а переключається на інший активний продукт.

Оцінювати конверт зі смартлінкою та без неї необхідно в межах конкретного кейса. Але 100% можна сказати, що: 

а) веб навряд чи буде самостійно проводити тести і шукати найкращу воронку на кожному гео WW, а УБТ це частіше за все саме WW 

б) у веба навряд є інструменти домонетизаціі, на кшталт наших second і back offer, які зможуть принести до 3 лідів з одного юзера. 

Смартлінка апріорі полегшує життя наших партнерів і дає їм більше можливостей робити кеш. При стопі або оверкапі на офері, трафік автоматично перенаправиться на інші офери воронки на потрібному ГЕО. 

Щодо автоматичної ротації, то на даний момент поки що ми вручну виставляємо «статичні» відсотки розподілення трафу. Наприклад, додаємо 2 офера в спліт 50/50 і дивимось який з них краще відпрацює і після тесту вручну змінюємо розподілення на 90/10. В планах є розробка додаткових фіч, в тому числі автоматичне розподілення, та підключення інших ніш дейтинг вертикалі.

CPA Network Vortex

Конверт смартлінки: 2 кейси

Якщо мова йде про залив на широку аудиторію, зі смартлінком стата точно буде краще. При роботі з тизерками і пуш-сітками конверсія зазвичай непогана. Завдяки автоматизації веб може сконцентруватися на роботі з рекламним кабінетом та креативами. 

В деяких CPA-мережах також є домонетизація — якщо користувач не виконав цільову дію на сторінці запропонованого офера, йому пропонують інший і таким чином розмір профіту може підвищитися. 

В пабліку часто з’являються свіжі кейси під дейтинг смартлінк, які доводять ефективність інструменту оптимізації. Деякі веби навіть застосовують розумні посилання в неочікуваних вертикалях — крипті, мобільних додатках. 

Стата нижче — результат заливу на адалт-ігри з Facebook. Арбітражник взяв мобільні додатки і смартлінку, налаштував рекламні кампанії та заливав трафік 2 тижні з тестами різних ГЕО. В результаті він отримав $1 500 чистого профіту. 

Арбітражник відмічає, що смартлінка гарно конвертила при заливі одразу з багатьох ГЕО. Вдалося знайти 3 країни, які відпрацювали найкраще і масштабувати залив. 

Другий кейс присвячений роботі з умовно-безкоштовним трафіком. Веб активно заливав ролики у TikTok і перенаправляв користувачів на дейтинг смартлінк. Він купив акаунти, робив «сшивки» та фокусувався на бурж ГЕО. 

За 2 місяці активної роботи вдалося отримати більше $1 500. Витрати були тільки на акаунти та проксі. ROI зашкалює, але повторити результат складно через постійні зміни в алгоритмах TikTok. 

Де знайти смартлінку?

Смартлінки є практично у кожної дейтинг партнерки. Розумні посилання можуть відрізнятися особливостями налаштувань, а механізм роботи усюди приблизно однаковий.

Наприклад, CPA-мережа Vortex пропонує вебам смартлінку з такими перевагами:

  • оптимізація в live-режимі від відділу аналітики компанії;
  • глобальне покриття;
  • середній EPC за травень — $0.11;
  • iнструменти додаткової монетизації: second offer +20%, back offer +10% до профіту;
  • розшивка, кастомні лендінги, підбір звʼязки та покращення показників повністю на стороні CPA-мережі;
  • фокус на adult ніші.

EPC виглядає стандартно для дейтингу, а ось додаткова монетизація може гарно підвищити профіт. Оптимізація на основі EPC та CR надасть змогу вижати максимум з трафіку. За травень конверсія у Vortex зафіксувалася на відмітці 6,45% — це непоганий показник. 

На скріншотах нижче детальна статистика по конверту в розрізі різних ГЕО. Афілейти можуть отримати доступ до цифр після апруву запиту на підключення смартлінки.

До кінця липня партнерка дає вебам додаткові 3% до виплати з виплатою від $500. Ще 3 відсотки можна отримати від профіту рефералу, який також буде заливати трафік на дейтинг-офери. 

Щоб веби отримували максимум профіту, наш відділ аналітики в live-режимі моніторить перформанс кожного сегменту трафіку та підбирає найкращу звʼязку: ленд з бази або кастомний + офер, спираючись на EPC та CR.

Крім відділу аналітики в нас також є свій технічний супорт, який вчасно виявляє всі проблеми та швидко їх фіксить. В разі будь-яких форс-мажорів, які можуть суттєво вплинути на перформанс афілейта, ми поінформуємо та індивідуально вирішимо питання. 

Домонетизація трафіку в нас виконується за допомогою second та back offer. Second offer працює так: коли юзер натискає фінальну кнопку на наших прелендах (Continue, etc), ми його відправляємо не тільки на офер далі по воронці, але і відкриваємо додаткову вкладку браузеру з іншим оффером. 

Back offer працює аналогічно, але при натисканні юзером кнопки «Назад». Тобто один юзер може принести не 1 лід, як це зазвичай буває, а одразу 3.

Зараз в нас гарно конвертять наступні офери:

  1. (4835) Flirtfordate – CPL DOI [US AU CA UK NL DE] Desktop/Mobile
  2. (3988) WhatsFlirt – CPL SOI [DE] Desktop/Mobile
  3. (4405) SecretMatureAffair – CPL DOI [UK] Desktop/Mobile
  4. (3922) Heisseluder – CPL SOI [DE AT CH] Desktop/Mobile

В топі ГЕО як завжди US, AU, UK, FR та DE.

Новачкам завжди радимо починати з адалту. Для мейнстрім оферів потрібно багато працювати над підходами і контентом: креативи, преленди, адже ЦА досить вузька і її складніше зачепити на «серйозну» пропозицію, але й виплати для таких оферів вищі. 

Адалтний трафік вийде вам дешевше, можна провести більше тестів і почати скейлити кампанії раніше. 

CPA Network Vortex

За оферами на гемблінг та дейтинг, а також допомогою в запуску трафіку звертайтесь:

Pavel, Dating Affiliate Manager

👉 [email protected]

👉 live:.cid.d636044375edd2ab

👉 @pavel_vortexads

Смартлінк — маст хев інструмент для дейтингу. Він рятує у ситуаціях, коли у веба є трафік з широкою географією та немає можливості сегментувати його. З розумним посиланням арбітражник може сфокусуватися на роботі із залучення аудиторії, а офери протестуються автоматично.

Також варто врахувати наявність додаткових плюшок: автоматична ротація лендів, додаткова монетизація, врахування кап і автоматичне переналаштування активних оферів. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0