Як заливати крипту з Google Ads: мануал + поради медіабаїнгу

Як заливати крипту з Google Ads: мануал + поради медіабаїнгу

Україна входить в ТОП-5 країн із використання криптовалют згідно з результатами дослідження блокчейн-компанії Chainalysis. В вересні 2022 року наша країна займала третє місце після В’єтнаму та Філіппін. 

Кілька місяців тому ми розповідали про те, як заливати трафік на крипту і ділилися особливостями аудиторії та підходами до створення креативів. Сьогодні поговоримо про роботу з крипто-офферами в розрізі Google Ads. А також ми поставили кілька цікавих питань медіабаїнгу з більш ніж семирічним стажем – відповіді на які ви знайдете в кінці.

Пошукові кампанії, КММ чи UAC?

Почнемо з того, що крипта здебільшого знаходиться під забороною у рекламній мережі Google. Можна лити трафік на інформаційні матеріали про блокчейн, але просувати крипто біржі не так просто. 

Реклама криптовалют заборонена ще з 2018 року, але в кінці 2021 Google вніс зміни у політику роботи з фінансовими продуктами і сервісами. Криптовалютні біржі та криптогаманці можна рекламувати для жителів США. Але за умови, якщо вони зареєстровані в «Організації по боротьбі з фінансовими злочинами міністерства фінансів США» (FinCEN).

Політика щодо реклами фінансових продуктів
Політика щодо реклами фінансових продуктів

Заборона просування криптовалютних проектів пов’язана з фінансовими ризиками. Якщо дозволити рекламодавцям відкручувати креативи без будь-яких умов, постраждає користувальницький досвід. Але цікаво, що паралельно Google планує приймати платежі за хмарні сервіси в крипті. 

В Google Ads є три основні рекламні формати: пошукові кампанії, контекстно-медійна мережа (КММ) та Universal App Campaigns. В першому випадку користувачі бачать об’яви в органічній видачі. КММ — це сайти та додатки, які продають рекламні місця на своїх сторінках. А UAC являє собою автоматизовану систему для просування мобільних застосунків.

Плейсменти в Google Ads
Плейсменти в Google Ads

За допомогою кожного з цих форматів можна отримати цільові переходи на крипто-оффери, але тільки за допомогою інструментів маскування. Зазвичай арбітражники ховають крипто-продукти за White Page, частина з яких успішно проходить модерацію. 

Більшість афілейтів використовує комбінацію з пошукових кампаній та КММ. CTR в пошуковій видачі може бути високим, але якість трафіку іноді нижче, ніж очікувалося, через складнощі з розпізнавання інтенту запитів.

Контекстно-медійна мережа дозволяє по максимуму використати потенціал Google Ads. На відміну від пошуку, арбітражники можуть використати статичну графіку та відео-креативи. Останній формат дозволяє передати багато інформації та зацікавити потенційних клієнтів. 

The Moment of Truth | Crypto.com

ККМ вигідно юзати через високе покриття. За останніми даними, в мережу входять понад 2 млн сайтів та додатків. Вони охоплюють понад 90% усіх інтернет-користувачів згідно з дослідженням Comscore. 

Що стосується UAC, то деякі крипто-партнерки надають можливість заливати трафік на мобільні застосунки. Але вартість інсталу та CPA може бути дуже високою, особливо в tier 1-2 ГЕО. 

Особливості сетапа кампаній

Новачкам варто знати, що більшу частину роботи в Google Ads виконують нейромережі. Рекламна сітка робить ставку на machine learning, тому акаунти можуть вилітати з блискавичною швидкістю. 

Задля ефективної роботи с Adwords потрібно закрити усі проблемні місця, звідки нейромережі можуть взяти інформацію для застосування санкцій. Наприклад, якщо антидетект-браузер палиться, може прилетіти перманентний бан. 

Якість налаштування клоаки теж впливає на кінцевий результат. Під час заливу трафіку на крипто-продукти афілейти зазвичай роблять преленди з історіями успіху, інвестиційними продуктами чи селебріті. Якщо модер потрапить на Black Page, нескладно передбачити фінал. 

Антидетекти, клоакінг та інші сервіси можна вибрати в розділі «Сервіси». Витрати на програмні рішення повністю виправдані, тому що без них вдасться нормально заливатися.

Для пошукових кампаній та ККМ необхідні релевантні ключі для показу рекламних об’яв. Підібрати їх можна за допомогою Google Keyword Planner або Keywordtool.io. Другий сервіс більш зручний, тому що за допомогою нього можна швидко відфільтрувати запити по регіонах та мовах. 

Пошукова форма Keywordtool
Пошукова форма Keywordtool

Афілейти використовують різні підходи до роботи з кампаніями. Хтось заливає одразу велику кількість адсетів, щоб отримати можливість апрувнути хоча б невеликий відсоток з них, а інші веби ретельно налаштовують 2-3 групи об’яв. 

Рекомендації щодо сетапа кампаній і таргетингу:

  1. Спочатку запускатися з ручною ставкою, а далі оновлювати конфігурацію згідно з цифрами по перших конверсіях.
  2. Налаштувати автоматичні правила для різних сценаріїв.
  3. Орієнтуватися на ядро цільової аудиторії — чоловіків у віці 25-45 років.
  4. Враховувати коло інтересів ЦА: цифрові фінанси, курси валют, економічні новини.
  5. Обережне використовувати ключові запити, CPC в окремих випадках може сягати 5-10$ і більше.
  6. При роботі з UAC варто підготуватися до того, що доведеться злити 2 000-3 000$, поки нейромережа навчиться знаходити релевантних користувачів.
Вартість кліку в різних нішах
Вартість кліку в різних нішах

На рекламу крипто-офферів потрібен відносно високий бюджет, тому від якості налаштування кампаній залежить рівень конверсії, швидкість окупності витрат та інші важливі метрики. При цьому розмір виплат за CPA в tier 1-2 країнах може сягати 1 200$, що дає можливості для отримання високого ROI. 

Приклади креативів та прелендів

Крипто-нішу часто порівнюють з гемблингом, але в аспекті створення креативів є суттєві відмінності. В гемблі можна часто побачити демонстрацію слотів з яскравою анімацією, а в крипті зазвичай використовують мінімалістичні та витримані крео з акцентом на можливості заробити. 

В об’явах потрібно використовувати релевантні візуальні сигнали: національну валюту, знайомі локації, місцевий сленг. Для адаптації крео під специфічні ГЕО знадобиться допомога перекладачів. 

Приклад нижче наглядно демонструє стандартний захід — історію успіху конкретної людини, яка заробила мільйони завдяки інвест-проекту в Австралії. На ленді користувача чекає детальний опис схеми інвестування з сумами та умовами. 

приклад креативу на Австралію

Наступний приклад повністю білий. Ніхто не розказує про можливий дохід та швидкий заробіток. Користувачам пропонують безпечно купувати BTC в одному з популярних криптосервісів. 

приклад креативу одного з крипто-проєктів

У креативі нижче зробили ставку на те, що ціна нафти впала до найнижчого значення з 2020 року. Потенційним інвесторам пропонують вкласти гроші в трейдингову платформу без ризику. 

приклад баннеру для розміщення на сайті, з якого переливають аудиторію у крипто проєкти

Багато арбітражників інтегрують в креативи та приленди відомих особистостей, хоча такі промо-матеріали рідко апрувлять. Вони можуть давати шалений CTR та ROI, але срок життя буде маленьким. 

Quotes

Ми радимо тестити якомога більше різних креативів, так як навіть самий по всіх оцінках поганих креос може почати давати конверт. Якщо ви новачок або відчуваєте, що око вже замилилось – сміливо йдіть в спайтулзи і ресерчіть нові підходи там.

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Більшість крипто-офферів пов’язані з інвест-проектами і трейдинговими платформами, тому на лендах потрібно по максимуму розписати послідовність кроків для потенційних клієнтів і надати всю необхідну інформацію. Користувач повинен знати розмір мінімального депозиту та що для торгівлі знадобиться KYC. 

стартовий екран преленду
Стартовий екран преленду

Деякі арбітражні команди заморочуються і роблять щось на зразок новинного порталу про цифрові гроші, без проблем проходять модерацію, а далі зливають трафік на релевантні крипто-продукти. 

Типова success story
Типова success story

В кожному випадку воронка продажів відрізняється, але краще не пропонувати відвідувачам одразу пройти реєстрацію на сайті. Якщо спочатку ввести їх у курс справ, а потім надати форму, конверсія буде більш високою. 

Який набір розхідників знадобиться

Через заборону реклами криптовалютних продуктів арбітражникам знадобиться багато розхідних матеріалів для запуску кампаній. Чим краще вдасться підготуватися до активної роботи, тим вище шанси на успіх. 

Наприклад, якщо веб купив пачку фарм акаунтів, але не перевірів якість налаштування антидетекту, час буде витрачено даремно. Google відправить в бан всі профілі по залізу і доведеться починати спочатку.

Типовий набір розхідників:

  1. Акаунти. Для запуску на крипто-оффери краще брати прогріті фарми з прив’язкою до релевантного ГЕО. Можна прокачувати траст і самостійно, але на це потрібно чимало часу.
  2. Платіжки. Краще за все підходять платіжні інструменти з бінами під країну реєстрації акаунту. Обійти НДС можна за допомогою ГЕО, де податки не стягуються. 
  3. Проксі. Навіть за умови використання якісного антидетекту арбітражники часто паляться через неякісні проксі. Обрати постачальника IP-адрес можна в розділі «Сервіси»
  4. Домени. Преленди потрібно розміщувати на чистих доменах першого рівня з обов’язковим встановленням SSL-сертифікату Cloudflare або іншого сервісу. 
  5. White Page. Їх можна брати в партнерках або створювати самостійно. Також є варіанти автоматизации, на кшталт, модуля генерації сторінок в Adspect. 
  6. Мобільні застосунки. При заливі через UAC можна використовувати прості додатки, створені за допомогою технологій PWA та TWA.
Модуль генерації сторінок
Модуль генерації сторінок

При роботі з криптою важливо проводити спліт-тести, щоб знайти оптимальні комбінації крео та прелендів. За умови правильного налаштування таргетингу, можна тримати CPC на низькому для ніші рівні як на ілюстрації нижче.

Приклад статистики
Приклад статистики

Варто враховувати, що в Google Ads бувають періоди жорстких чисток. Їх краще перечекати, а потім тестувати різні підходи до заливу трафіку. Напрацьована місяцями схема може швидко перестати працювати. 

Також в крипті буває так, що кліки є, а депозитів немає. Це призводить до марної трати бюджету. Щоб вирішити проблему, потрібно проаналізувати якість всіх компонентів зв’язки. Частіше за все проблема ховається в налаштуваннях таргетингу, прилендах чи крео.

Депозити можуть долітати через місяць і більше. Не кожна людина готова одразу витратити 200-300$. Десь недопрацьовує кол-центр або підтримка сервісу. Ніша має свою специфіку і перший час новачкам доведеться набити багато шишок. 

Поради від медіабаїнгу

З яким бюджетом можна заходити в крипту афілейту? 

Quotes

В соло заходити в крипту складно, так як грошей на старті потрібно багато, особливо коли під рукою немає готової та гарно конвертуючої зв’язки. Перш за все основні витрати — це тест та розхідні матеріали (акаунти, промо, проксі, клоаки, домени). Наприклад, заливаючи на Австралію ми можемо сказати, що ціна за лід в $70 — це норма. Щоб зробити впевнений тест на офер таких лідів треба 10-20 штук, а оферів візьмемо хоча б 5. Це вже щось приблизно 6к доларів. Розхідники — близько $2к. 

Виходить, що без $20к в кармані успішно зайти у вертикаль буде складно, і це ми враховуємо, що всі кампанії запустяться і будуть давати конверт.

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Які крипто-продукти простіше за все відкручувати в аукціоні?

Quotes

Бінарні опціони. Вони вважаються більш білими і мінімальний депозит може бути менший, ніж в суто крипто оферах, тому поріг входу менший (на прикладі Tier-1 можемо сказати, що крипто продукти просять внести депозит від $250, коли на бінарних опціонах ця сума може дорівнювати $10). 

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Розкажіть про свій типовий набір розхідників?

Quotes

Акаунти, проксі, платіжні картки, домени, клоака, CRM. Співпрацюємо з багатьма різними сервісами, тому не можемо виділити якісь окремі, але основних партнерів публікуємо на нашому сайті у розділі “Added Value” з дуже приємними плюшками для афіліейтів Адскобару 😉

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Яку модель роботи краще обрати початківцю?

Quotes

Початківцю завжди краще починати працювати по СРА. По-перше, треба стабілізувати обсяги та якість трафіку, протестувати різні підходи та зробити всі необхідні оптимізації. Після цього буде легко пройти всі KPI по іншим моделям оплати (наприклад CRG) та отримувати класні умови.

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Розкажіть про воронку з найбільшим конвертом?

Quotes

На початку 2022 року відливали на воронку Crypto Genius під гео Австралія з 30% конвертом в деп. Воронка була кастомною до того, як її почали масово красти конкуренти 🙂 

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Які топові ГЕО можете виділити в 2023 році?

Quotes

Можемо виділити такі класичні гео Tier-1, як Канада та Австралія — вони потихеньку повертаються після відпочинку, також все ще в топі країни Азії та СНГ. Багато хто зараз активно масштабує Nordics.

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Наскільки гарно конвертять мобільні додатки в крипто-ніші?

Quotes

З мобільними додатками ми ще не встигли плідно попрацювати, але це не означає, що вони не конвертять. Ми точно наблюдаємо поступовий ріст зацікавленість серед афіліейтів і брокерів в тестуванні цього сорсу, проте поки в топах тримається все ж КММ.

лого кібермавпи
Crypto media buyer

Отже поріг входу в крипту доволі високий, але усі недоліки перекривають високі ставки за цільові дії та активний розвиток індустрії цифрових грошей. Новачки часто втрачають гроші на тестових кампаніях, тому краще заздалегідь спланувати фінансові витрати. 

Підписуйтесь на наш Telegram та Instagram. Читайте та поширюйте українське!

0