Моніторинг банів мобільних застосунків: 2 сценарія

Моніторинг банів мобільних застосунків: 2 сценарія

Android та iOS застосунки — важливий компонент успішного заливу в гемблі та інших вертикалях. На жаль, вони зазвичай живуть недовго і виступають в роли розхідного матеріалу. Коли додаток баниться або ловить мітку, його треба оперативно замінити. 

В новому матеріалі розказуємо про те, як налаштувати повідомлення про бани прілок. Стаття орієнтована переважно на новачків, які раніше не працювали з мобільними застосунками. Але й більш досвідчені веби знайдуть в ній корисні інструменти. 

Push-сповіщення від ботів з оренди застосунків

Застосунки під гемблінг — це розхідник. Але до нього треба відноситися з особливою увагою. Акаунт за $5-10 завжди можна замінити, а ось розробка однієї прілки коштує $300-500+. 

Постачальники мобільних застосунків як і арбітражники, зацікавлені в тому, щоб кожний застосунок прожив максимально довго. Але якщо він втратив свою корисність, треба швидко оновити налаштування рекламної кампанії.

На ринку оренди застосунків висока конкуренція і кожен постачальник намагається замкнути всі процеси на собі. Тому сервіси за замовчуванням відправляють вебам повідомлення, коли виникають трабли с застосунком.

Є два основні формати фільтрів:

  1. Бан в Google Play / App Store. Стори періодично виносять пріли, тому що гемблінг знаходиться в сірій зоні. Після бану потрібно замінити посилання.
  2. Мітка в Facebook. FB помічає додаток і він становиться безкорисним в межах соцмережі.
мітка апки в фб

Обидва види негативних подій вимагають швидкої реакції арбітражника. В кожному боті з оренди застосунків є пуш-повідомлення, тому проґавити сповіщення буде складно. 

Структура повідомлень у всіх сервісів приблизно однакова:

Trident Apps

У цьому аспекті заливу важлива швидкість — якщо зв’язка гарно качає і баниться прілка, веб недоотримає інстали і депозити. А це додаткові цифри до ROI та інших фінансових показників. 

Ми дізналися у WWA, як швидко в них приходять пуші після фільтрів і впевнилися в оперативності. 

У нас повідомлення приходять фактично моментально після бану. З міткою так само  — буквально через секунди. Якщо слідкувати за ботом, можна оперативно стопати трафік.

PR, WildWildApps

Додаткові інструменти

Тим, хто не заливає на застосунки CPA-мереж або сервісів оренди, знадобляться інші тулзи, які допоможуть вирішити проблему. Знайти їх доволі складно, тому ми заощадимо ваш час і поділимося ексклюзивною інфою. 

AppHealthBot

Простий бот для відстеження «здоров’я» мобільних застосунків у Google Play та App Store. Щоб отримувати сповіщення, додайте посилання на застосунки і впевніться в коректності налаштувань.

В довідці не було вказано з яким таймінгом сервіс перевіряє статус застосунку, але ми дізналися це для вас. AppHealthBot чекає стори кожні 30 хвилин і надсилає сповіщення, якщо виникли проблеми. 

AppHealthBot

Кожного ранку бот генерує звіт, де відображений стан застосунків. Завдяки йому можна швидко відслідкувати середній термін життя прілок. Ще дуже радує наявність української локалізації. 

AppHealthBot

Ми поспілкувалися з розробником з приводу push-повідомлень про мітки в FB — він готовий оперативно додати цей тип сповіщень, якщо хтось порекомендує як відслідкувати статус апки в Facebook.

Робочих альтернатив Телеграм-боту ми не знайшли. Якщо знаєте такий інструмент — напишіть в коментарях і ми додамо його в список. 

Ще хочемо нагадати простий лайфхак, який збільшує термін життя застосунку при заливі з ФБ. Дехто запускає рекламу від імені прілки, а не FanPage. Це підвищує ризик бану застосунку. Якщо запускатися від ФП, то у випадку накладення обмежень, треба замінити фанку, а не прілу. Це заощаджує гроші та час. 

Оперативно дізнатися про виникнення проблем з мобільними застосунками допомагають боти сервісів оренди застосунків. Також можна скористатися AppHealthBot або створити власний шаблон за допомогою емуляторів на кшталт Apix-Drive. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0