Нутра на російськомовну Європу: розбираємо НЕ ГЕО, а аудиторію 

Нутра на російськомовну Європу: розбираємо НЕ ГЕО, а аудиторію 

Робота арбітражника не завжди складалася із запуску 100 акаунтів дейлі. Спочатку це було про пошук ніш і можливостей для заробітку. І якраз про це і буде наш сьогоднішній матеріал. Здавалося б, що ще можна придумати? Постараємося вас трохи здивувати. Оскільки сьогодні ми будемо розбирати НЕ ГЕО, а “етно-лінгвістичну групу” – російськомовну Європу. 

І, звісно, ми б не порушували цю тему, якби не могли б запропонувати вам офери на цю аудиторію. Але про це пізніше. 😉

Обсяг ринку російськомовної Європи

Еміграція людей, які розуміють російську мову, не припинялася ніколи, наразі в Європі проживає близько 15 млн. людей, які нею володіють. Хоча це не багато на тлі 750 млн. Європи, в абсолютних числах виходить як населення цілої країни – близько 15 млн. В одній тільки Німеччині в 2010 році проживало 2.25 млн. російськомовного населення, а середній приріст російськомовної діаспори до 2022 року становив у середньому 20 000 осіб на рік. 

статистика по Європі

Що таке 15 млн. російськомовних наочно: 

  • у 2.5 рази більше, ніж населення всіх країн Балтії (Латвії, Литви та Естонії);
  • у 2 рази більше населення Австрії;
  • або як населення Фінляндії, Словенії, Словаччини, Чорногорії, Кіпру, Люксембургу та Мальти разом узятих. 

Іншими словами – це повноцінне ГЕО! Синім позначено країни Європи, чисельністю менше ніж 12 млн осіб. 

населення російськовомних в Європі

Тут важливо зазначити, що останніми роками тенденція еміграції “дорослішає”. Умовні співробітники IT-компаній, які раніше емігрували, перевозять батьків і родичів, яким складно адаптуватися. І без того значний ринок зростає, і тренд тільки посилюється.

Цільова аудиторія нутри в ru-Європі: платоспроможність і “болі” емігрантів

Головна проблема емігрантів – недоступність медицини і подальша потреба в профілактиці та самолікуванні:

  • запис до лікаря за 3-6 місяців до прийому в Європі – норма;
  • звичні нам препарати продаються виключно за рецептом;
  • знайти лікаря потрібного профілю, який розмовляє українською або російською – окремий квест.

Що стосується платоспроможності, то, по-перше, з огляду на пункти вище, ЦА не шкодує грошей на засоби для профілактики захворювань, по-друге, якщо людина змогла легалізуватися, то, найімовірніше, в неї досить високий дохід щодо країн пострадянського простору. 

середня заробітня плата в Європі

Мінімальна оплата за годину роботи в Європі, дані за 2021 рік

Статистика середніх зарплат за найактуальнішими країнами. Дані вказані після вирахування податків:

  • Німеччина: €2700;
  • Італія: €2100;
  • Іспанія: €2100;
  • Країни Балтії: €1000.

Якщо порівнювати це із середньою зарплатою в €400 в Україні, Білорусі або РФ, то “купівельну спроможність” російськомовної Європи можна порівняти з 40-50 млн. жителів пострадянських країн. Звісно, це досить грубе порівняння, але важливо розуміти потенціал цієї аудиторії. 

Результати тестових заливів на ru-EU

А тепер конкретно про потенціал. Для початку варто сказати, що OMNI CPA – прямий нутра рекламодавець і один з трьох наших ТОП напрямків – це саме ru-EU, тому ми знаємо, про що говоримо, і не стали б розробляти продукти та налагоджувати логістику, не розуміючи для кого ми це робимо. 

І другий момент, у нас є внутрішній медіабаїнг, який займається тестуванням, зокрема, і цього сегмента аудиторії. Нижче статистика кількох тестових проливів конкретно на ru-EU. А за цим посиланням наш свіжий кейс (за січень 2024) на цю аудиторію з Google Ads. 

кейси по заливу на російськомовну Європу

За результатами проливів із Facebook, Google Ads і нативок можемо відзначити кілька особливостей роботи з цією аудиторією: 

  • Аудиторії властивий той самий менталітет, що і їхнім співвітчизникам.  Тобто легко можна піднімати кейси заливів на пострадянські країни, дивитись спай за цими ж ГЕО і переймати підходи. Тобто не потрібно тестувати десятки гіпотез, занурюватися в чуже культурне середовище – підходи і воронки ідентичні тим, які працюють на пострадянському просторі.
  • Немає проблем із таргетом на ЦА. Ця аудиторія продовжує користуватися тими ж джерелами інформації та соцмережами. Гуглять вони російською, скролять стрічку FB російською, читають сайти з нативками теж із російськомовним контентом. Залишається тільки лити оголошення російською мовою і налаштовувати таргет на широку.
  • Низька конкуренція. Аудиторія, як ми з’ясували вище, не маленька, але офферів під неї не так вже й багато. Тому середній CPM кратно нижчий, ніж у середньому по ГЕО. 
  • Добре заходять підходи з селебами і безплатками. Хоча це не назвеш ключовою особливістю саме цієї аудиторії, але воронки з цим підходом показали себе добре. 

Ну і, напевно, варто зазначити, що: те, що конвертує на російськомовній аудиторії Німеччини, те ж саме конвертує і в Іспанії та Італії. Тобто тестувати нові зв’язки не обов’язково. 

Офери на російськомовну Європу в OMNI CPA

Ставки по оферам на ru-EU

Чому ставки за ru-EU вищі, ніж у середньому по Європі

Плавно підійшли до ще однієї особливості роботи з ru-EU через нашу партнерську мережу. Якщо подивитесь на скріншоти вище, побачите, що ставки на картках оферів значно перевищують середні виплати навіть за топовими ГЕО Європи. Але це не фіксована виплата, а середній показник по партнерах OMNI CPA. 

Що це означає? Ставка оффера звісно залежить від джерела партнера, викупу, валідності заявок, обсягу, але здебільшого такі чеки виходять за рахунок того, що ми платимо нашим партнерам за апсейли. Якщо наш КЦ зміг закрити ваш лід на більший чек, ніж вказано на лендингу – ми ділимося прибутком із вебмайстром. Ну а як ми з’ясували вище, за рахунок платоспроможності та відсутності нормального доступу до медицини – клієнти охоче йдуть на збільшення чека. 

Нижче прикріплюємо нашу внутрішню статистику за розмірами виплат і аппрува залежно від ГЕО покупців: 

офери OMNI CPA

Дякую, що дочитали до кінця! Зараз ми розширюємо наш КЦ під обробку заявок за цією аудиторією, тож сподіваємося, що ти вже пишеш нашим менеджерам, щоб підключити кілька офферів. Прелендинги, креативи – зробимо за запитом за вашим ТЗ. 

Підібрати офер: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni. І не забудьте підписатися на наш Telegram-канал та Instagram! Актуальні офери, апдейти по ГЕО і корисні гайди – все там. 

Реєструйтеся в OMNI CPA і заробляйте на ексклюзивній аудиторії разом із прямим рекламодавцем по нутрі!

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0
Підписуйся