Як витрати зробити меншими, а заробіток більшим, і до чого тут retention

Як витрати зробити меншими, а заробіток більшим, і до чого тут retention

Ретеншн — це коли компанія робить усе можливе і неможливе, щоб клієнти залишалися з нею.

Чому це важливо:

Нових клієнтів залучити дорожче, ніж утримати наявних. Якщо компанія втрачає клієнтів, їй доводиться витрачати гроші на рекламу і маркетинг, щоб отримати нових, і так по колу. Лояльні клієнти частіше роблять повторні покупки, рекомендують компанію  знайомим. Це покращує репутацію компанії і сприяє органічній залученості.

Як retention допомагає в affiliate-сфері?

Мета ретеншн-маркетингу в affiliate-бізнесі — збільшити коефіцієнт утримання клієнтів (CRR), тобто відсоток клієнтів, які продовжують робити покупки (в залежності від вертикалі це можуть бути повторні замовлення товарів, послуг чи депозити) у компанії через певний період часу. Високий CRR означає, що компанія витрачає менше грошей на залучення нових клієнтів, і що її клієнти приносять більше доходу. Такий трафік рекламодавці визначають як “якісний”, а якість, як відомо, напряму впливає на коефіцієнт виплат. Таким чином, щоб підняти виплати командам потрібно не лише приводити потрібну кількість клієнтів, але й утримувати їх на офері.

Формула підрахунку: Наприклад, на початку місяця в компанії було 250 клієнтів, а наприкінці місяця стало 234, 16 клієнтів перестали користуватися послугами, але прийшли нові 23 клієнти. Рахуємо CRR: (234-23) / 250 = 0,84 або 84%.

Ретеншн — це повноцінний маркетинговий інструмент, який залишається недооціненим як рекламодавцями на ринку гемблінгу, так і афіліатами, тому наша головна вимога сформульована так: система повинна не тільки доставляти сповіщення, а робити це максимально ефективно, потрібним лідам, у відповідний час і давати розуміння, який пуш у якій країні та у який час призвів до реєстрації та депозиту, який – просто до великої кількості кліків, а який – до видалення застосунку. І обирати найкращий

Team Lead IT/R&D Wild Wild Leads Олександр Вовкулак

З початку жовтня Wild Wild Leads надає послугу “retention “під ключ”, яка допомагає середнім та великим командам збільшити якість трафіку та відсоток утримання користувачів. 

Retention-менеджери постійно спілкуються з клієнтами, щоб вони не забули про офер і поверталися до нього. Ви можете робити це електронною поштою, у соціальних мережах, через push-повідомлення та інші канали. Простіше кажучи: ви завжди поруч зі своїми клієнтами та допомагаєте їм розв’язувати їхні проблеми.

Задача retention-менеджера побудувати ланцюжок комунікацій з користувачами на офері з урахуванням усіх подій, які відбулися з користувачем там, маркетингових планів та акцій рекламодавця, спортивних подій чи свят певного гео та інших приводів залишатися на зв’язку з аудиторіями.

Також у його компетенції входять аналіз поведінки клієнтів, розробка та впровадження програм лояльності.

Особливо важлива ця роль, якщо ви працюєте з додатками, що дає можливість роботи з push-повідомленнями.

Трохи цифр: Понад 50% користувачів додатків відмовляються від них протягом перших 30 днів. У середньому 63% користувачів додатків йдуть через 30 днів. Через три місяці в мобільних додатках залишається тільки 23% користувачів. У застосунках для електронної комерції середній показник утримання користувачів через 7 днів становить лише 38%.

Але, якщо грамотно працювати з retention-маркетингом, то через 3 місяці за середніх показників можна зберегти до половини залучених користувачів.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0