Як залитись на нутру з Facebook влітку 2024 і не злити бюджет: актуальні поради від медіабаїнгу OMNI CPA

Як залитись на нутру з Facebook влітку 2024 і не злити бюджет: актуальні поради від медіабаїнгу OMNI CPA

Як відлити нутру в плюс з FB сьогодні? Це, напевно, одне з найактуальніших зараз питань, яке ставлять в арбітражних чатах. Постаралися якомога докладніше розібрати тему і дати актуальні поради, а саме: на які офери і ГЕО звернути увагу, як найдоцільніше тестувати зв’язки, що робити з високим CPM, що найбільше триггерить модерацію у ваших креативах, як збільшити апрув, а також як найвигідніше домонетизувати трафік.

☝️ Давайте пройдемося кожним пунктом по черзі і подивимося, які цінні думки ми зможемо з цього всього витягти.

На які офери та ГЕО звернути увагу

За 10+ років ЦА і підходи випалюються, а про максимальний ROI в 30% ви і без нас знаєте. Що робити? Лити на щось свіже! Так, підхід має значення, але в підсумку все впирається в офер. Який вигляд має ідеальний офер:

  • Він із нової категорії. Хто-небудь уже пробував лити на БАДи від алкоголізму або для поліпшення слуху? Конкуренція в цій ніші буде нульова. До речі, можете знайти їх у нас.
  • Рідкісний ГЕО. Логіка проста, якщо ви таргетуєтесь на людей, на яких ніхто, крім вас, не ллє, — ваш CR вищий, а AR чистіший. Нагадуємо, що у нас багато оферів на ruEU, про переваги якої ми розповідали в цьому матеріалі.
  • Форм-фактор і упаковка. Дизайн має привертати увагу конкретної ЦА. Якщо у нас крем від варикозу, то можна, наприклад, зробити її у форматі спрею, що полегшить спосіб нанесення і позбавити від видавлювання мазі з металевого жорсткого тюбика.
опис оферу Клиавен
  • Склад. Натуральний і оригінальний інгредієнт, який логічно вписується в продукт і вигідно підкреслить офер.

Це все, звісно, добре, але, як багато хто може заперечити, — такі офери вже віджаті внутрішнім медіабаїнгом, потім ТОПами в приваті, і тільки потім вони стають доступними для всіх.

Нам, як прямому рекламодавцю, такий підхід не цікавий. Можете вибрати будь-який офер з нашого асортименту і ми дамо середні цифри по системі. Також можете звернути увагу, який фідбек дає один з наших партнерів:

кейс OMNI CPA та ADS Ninja

Як найбільш ефективно тестувати зв’язки

У процесі тестування зв’язок важливо вибрати правильну структуру кампаній. У разі, якщо ви впевнені у своєму крео, можемо порекомендувати варіант “1-3-1”. Тобто 1 рекламна кампанія, 3 адсети та 1 оголошення. Таким чином, згідно з довідкою FB, алгоритми показуватимуть оголошення трьом різним сегментам аудиторії. Теоретично, ймовірність “зачепу” складе 33.3%, за умови правильного підбору тригерів.

Щоб збільшити цю ймовірність можна використовувати більш гнучкі структури, такі як “1-3-3” або “1-5-3”. Переваги такого підходу:

  • Широке охоплення аудиторії. Збільшується кількість охоплених сегментів, що дає змогу протестувати різні гіпотези.
  • Різноманіття креативів. Пробуючи більше креативів, можна знайти найуспішніший варіант.
  • Висока ймовірність “зачепу” кампаній. Більша кількість тестованих креативів і аудиторії збільшує ваші шанси.

Після знаходження успішної зв’язки важливо розуміти, що дублювання адсету не означає, що ваше оголошення буде показуватися аналогічній аудиторії. Новий адсет — дорівнює новому пошуку ЦА.

стратегії запуску рекламних кампаній з фейсбуку

Тому в ідеальних умовах важливо масштабувати адсет, що зачепився, бюджетом. У разі, якщо це неможливо, варто подивитися розбивку за аудиторіями і звузити таргет на нових адсетах, щоб збільшити ймовірність нового зачепу.

Якщо зв’язка міцна, вона покаже себе і на нових адсетах. А якщо слабка, то швидко помре ще на початковому адсеті.

Що робити з високим CPM

Зростає конкуренція, відповідно дорожчає трафік, постійні технічні апдейти з боку джерела трафіку також додають проблем. Одна з основних — високий CPM.

Як лікувати? Основне рішення, яке допомагає в 99% випадків — змінити креатив і перезапустити на новому адсеті. Як це обґрунтувати логічно:

  • Згадуємо як працює аукціон. Якщо на креатив ніхто не клікає, алгоритми вважають його менш ефективним і збільшують CPM, щоб вас не викинуло з аукціону, таким чином намагаючись вирівняти результативність кампанії.
  • Креатив не подобається аудиторії. Різні аудиторії мають різні рівні конкуренції. Кожен адсет являє собою певний пласт аудиторії. Перезапуск крео на новому адсеті може зловити відповідну ЦА.
  • Високий бюджет. Якщо не контролювати бюджет, FB починає витрачати більше грошей, намагаючись виграти більше аукціонів.
порада по оптимізації кампаній

Ви, ймовірно, помічали, що за наявності двох практично однакових крео, одне може приносити прибуток, а інше — збитки. Причина може бути в дрібних відмінностях, як-от: неправильний колір фону, другорядні елементи, що відволікають увагу (різниця в розмірах зображень, тексту та їхній яскравості).

Що найбільше триггерить модерацію у ваших креативах

Тут ми б хотіли зробити відсилання до іншого нашого матеріалу, де ми з тімлідом нашого баїнгу розбирали креативи з SPY. Там ми детально пройшлися всіма елементами, які триггерують модерацію сорсу. Ось коротка витримка:

  • Обрізані предмети. Якщо вони повністю не потрапляють у кадр — краще від них відмовитись.
  • Рентген. Замість знімка коліна краще, наприклад, показати бігуна.
  • Відкритий живіт. Якщо у вас дівчинка в топіку — це також буде некоректно. Доведеться одягнути.
  • Яскраві кольори в елементах крео. Наприклад, червоний хрестик і зелена галочка. Також, з нових вимог — FB не любить чорного фону.
  • Три крапки, знаки оклику та запитання в тексті. Вони зчитуються як незакінчені думки та надмірні обіцянки.
  • Відкритий рот і зуби. FB не схвалює всі види посмішок.
  • Графіки, судини та мозкові хвилі. Усе, що пов’язано з медициною (включно з вимірювальними приладами) краще завуалювати.

☝️ Важливо! Всі ці елементи можуть бути присутніми в креативі, але мають бути грамотно замасковані.

Якщо не виходить пройти модерацію, зверніть увагу на роботу з відкрито-прихованими асоціаціями, мальованою графікою або товарним підходом.

де брати графіку поради

На що звернути увагу байєру під час заливу і як збільшити апрув

Звісно, якщо ви не заливаєте міслід, то AR багато в чому залежить від КЦ: швидкості додзвону, якості зв’язку, навичок операторів та скриптів. Проте, чим тепліший трафік, тим легше операторам його обробляти, і тим більше заявок завершується продажем.

Зі свого боку партнер може “підігріти трафік” такими діями:

  • Тестування нових креативів, підходів і гіпотез. Використовуйте свої ідеї, щоб домогтися максимального CTR і CR. Що вищі ці показники, то більше тригерів зачеплено у потенційних лідів, і то краще вони конверяться.
  • Спліт-тестування транзиток. Шукайте фаворитів серед них. Часто в спай-сервісах зустрічаються тексти низької якості, тому уважно перевіряйте те, що завантажуєте.
  • Взаємодія з менеджером. Партнер бачить тільки частину операційної роботи, тоді як байєр має повну картину.
  • Аналіз трафіку в ADS. Оптимізуйте кампанії на аудиторію, яка показує найкращі результати з цим підходом.

І наостанок: аналізуйте свій підхід з боку ЦА — які хуки там є, чи викличе він емоції у юзера на імпульсивну покупку.

☝️ В інтерв’ю з тимлідом нашого КЦ ми обговорювали, як завдяки швидкості дозвону, якості зв’язку, опрацюванню скриптів, навчанню операторів і роботі над їхньою мотивацією, ми максимально ефективно використовуємо трафік партнерів.

Як найбільш вигідно домонетизувати трафік

Хтось збирає базу пушів, хтось використовує камбекери, хтось налаштовує бекфікс на власні вітрини. Усе це вимагає навичок верстки, часу і використання сторонніх сервісів. Ми приділили цьому моменту дуже багато уваги і взяли всі турботи про домонетизацію на себе.

Ось кілька варіантів домонетизації, які ви можете налаштувати прямо в особистому кабінеті OMNI CPA, не витрачаючи на це жодних ресурсів:

  • Камбекери. При спробі закрити сторінку користувачеві показується спливаюче вікно з пропозицією безкоштовного пробника/консультації, знижки, безкоштовного першого пакування, тощо.
  • Бекфікс на новинну вітрину. Якщо юзер йде з сайту, його кидає на нову вкладку з нашою вітриною — порталом з нескінченною стрічкою новин у різних тематиках і тизерних креативів на певні офери.
новинна вітрина в OMNI CPA

☝️ Зацікавившись, юзер зможе почитати статтю, паралельно придивляючись до тизерів і в підсумку потрапить на преленд з іншим офером, що знову дасть можливість перетворити його на валідний лід.

Підіб’ємо підсумки

Запуск успішних кампаній на FB вимагає уважного підходу до вибору оферів і ГЕО та вдумливого прийняття рішень на всіх етапах. Сьогодні вже недостатньо просто зробити картинки і запуститися на широку. Важливо оптимізувати кожен свій крок уже на старті і тоді, за достатніх скілів в аналітиці, ви побачите приємні цифри в особистому кабінеті ПП.

Ми сподіваємось, що ці поради допоможуть вам досягти результатів у цьому трафік сорсі. Нагадуємо, що наші менеджери завжди готові поділитися нашою внутрішньою аналітикою і допомогти підібрати найкращий офер: @Dima_OmniCPA, @Emily_omni, @Yana_omni, @JaneOmni, @Serhii_Omni.

Також підписуйтесь на наш TG-канал та Instagram! Інформація по оферам, актуальні новини і апдейти по ГЕО — все там!

0
Підписуйся