Кейс: $1,3 млн на афілейт-маркетингу за 5 років

Кейс: $1,3 млн на афілейт-маркетингу за 5 років

В деяких джерелах арбітраж позиціонується як кнопка «Бабло». Новачки ведуться на клікбейтну рекламу, оплачують навчання і зіштовхуються з реаліями афілейт-ринку. Лише деяким з них вдається вийти на мінімальний профіт, а інші отримують лише розчарування.

Сьогодні розказуємо надихаючу історію веба Harnur Virk з Індії, який подолав шлях від $3 000 до ≈$30 000 на місяць за 5 років. Вибрали основне з його кейса і подаємо в стислому вигляді. Для прозорості будемо орієнтуватися на чистий дохід (profit). 

2019 — $100 на день

На той час афілейт займався заливом останні 3-4 роки, але йому не вдавалося вийти на стабільний профіт. Він працював з різними нішами: від гемблінгу до нутри і білої товарки. 

Він поставив собі задачу стабільно працювати з трафіком 4-5 годин на день і в листопаді йому вдалося вийти на чистий профіт в $100 на день. Після років тестувань веб сфокусувався на пуш-трафіку і активному використанню спай-сервісів. Це дало результат.

Статистика за 2019

Арбітражник поставив собі доволі реалістичну наступну планку — $500 на день через рік. І майже зміг виконати задачу. 

2020 — $440

В процесі роботи з пушами, веб прийшов до висновку, що не зможе заробляти $10 000 на місяць за рахунок копіювання чужих ідей та посадкових сторінок. Свої зв’язки та підходи у лендах принесуть більший профіт.

В кінці року арбітражник зміг вийти на $13 000 на місяць або ≈$440 за день. На той час він завершував навчання в коледжі і отримав пропозицію про роботу. Але вирішив, що якщо заробить $70 000 до червня 2021, то відмовиться від працевлаштування і буде заробляти трафіком. 

Статистика за 2020

Він запускав кампанії паралельно з навчанням і виділяв на афілейт-маркетинг 6-7 годин на день, тому що бачив у цій ніші великі перспективи.

2021 — $1k

В 2021 році автору вдалося отримати $682 000, з яких чистий профіт — $371 000. Він сфокусувався на чотирьох видах трафіку: push, Calendar push, In-Page, Native Ads. Близько $500k приніс «календарний» формат, який на той час гарно конвертив. 

За рік не вдалося перетнути позначку в $100 000 місячного ревенью або $50 000 чистого доходу. Афілейт сильно прив’язувався до ROI і ловив розчарування, коли цифра падала нижче 100%.

Статистика за 2021

Головна причина кратного зростання профіту — швидкий вхід в нову нішу. Веб закупав календарний трафік в січні 2021 року, коли про формат майже ніхто не чув. Також він тестував підходи, яких ні в кого не було. 

Розбивка по партнеркам

З новим рівнем достатку з’явилися і нові проблеми. Захотілося купити дорогу машину, але батько наполіг на інвестуванні в нерухомість. В 2021 році на зароблені гроші вдалося купити 2 об’єкти. 

Серед помилок веб виділяє недостатню концентрацію на роботі. Поки він навчався в коледжі, то часто жертвував грошима, щоб отримати вищу оцінку. Але коли на піку вдавалося заробляти $15 000 на тиждень, прийшла депресія через велике навантаження. 

2022 — $420

Цей рік був складним — в листопаді 2021 року вийшло оновлення під iOS, яке вбило формат «календарних» пушів. Афілейт не був готовим до цього, довелося перебудувати бізнес з нуля. 

Статистика за 2022

Згодом вартість нативного трафіку почала зростати, великий відсоток кампаній перейшли в категорію збиткових або з нульовим профітом, тому можливості масштабування не було. 

Розбивка по рекламним сіткам

Не дивлячись на проблеми, в 2022 році вдалося купити ще 2 об’єкти нерухомості. В сумі 4 об’єкти виявилися більш профітними ніж партнерський маркетинг за рахунок зростання вартості квадратного метру. 

Фундамент будівлі

Також веб купив акції великих компаній через додаток для інвестицій, але це направлення виявилося збитковим. Витрачені $20 000 не окупилися і більше на цінні папері нічого не витрачалося.

Портфель акцій

Дохід за 2022 рік знизився, але 7 з 12 місяців арбітражник подорожував і працював лише 3-4 години на день. Він шкодує, що витратив 6 років на коледж. Його дипломи просто покриваються пилом і не допомагають заробляти гроші.

2023 — $960

Арбітражник витрачав усього 25 хвилин на день на пуш-кампанії, але цей сорс все одно приносив 30% доходу. Часу було мало, через фокус на інших сорсах та направленнях. 

Статистика за 2023

З березня 2023 року арбітражник почав активно працювати з Facebook Ads і TikTok. Зі стартом запусків в TT йому знову довелося працювати 10-12 годин на день і жертвувати іншими сферами. 

TikTok періодично накривали шторми. Одного дня в бан потрапили одразу 62 акаунти і джерело доходу на $200 000 щомісяця перестало існувати. З часом вебу вдалося стабілізувати залив і диверсифікуватися на два джерела: FB та TT. 

Статистика з FB і TT

В 2023 році вдалося купити ще 2 об’єкти нерухомості, які також приносять стабільний доход без головного болю. Ще афілейта запросили виступити на конференції AWA в грудні 2023.  

Виступ на AWA

Висновки

Harnur Virk пройшов складний шлях і зміг вийти на ревенью $1,3 млн за рік. Але при цьому чистий дохід склав $351 000 (ROI 36%). Черговий приклад, що маржинальність афілейт-бізнесу не завжди складає завітні 100+%. 

Арбітражник відмічає, що гроші його не сильно мотивують, але за них він може подарувати емоції своїм батькам. Йому приємно купувати їм речі без перегляду цінників. А також подобається, коли батько оформляє угоди з покупки нерухомості на великі суми.

Фундамент будинку

Якщо новачки думають, що афілейт-маркетинг — це про кальян та позитивні емоції, вони помиляються. Герой історії часто працював по 12 годин, набрав 102 кг і пережив кілька депресій. 

А ще в Індії 30% податку на дохід і можна відняти від суми за 2023 рік $100k. Щоб обійти обмеження, Harnur хотів отримати громадянство іншої країни та роздавав гроші родичам, але вони отримали повідомлення від податкової і врешті не повернули кошти. 

Автор не планує все життя займатися партнерським маркетингом і хоче жити на дохід від нерухомості. Це логічне рішення, яке рано чи пізно приходить всім, кого втомлюють постійні шторми в рекламних сітках.

Герой історії не розкриває вертикалі та назви партнерок, не продає курси і коучінг. Він публікує фінансові звіти з егоїстичних міркувань — веде такий собі щоденник і нічого не рекламує. Тому ми не публікували кейс в рубрику «Пахне смаженим». 

Повторити кейс буде складно, але можна, як мінімум, порадіти низьким податковим ставкам в Україні та звернути увагу на те, що не тільки мейнстрімні сорси можуть генерувати умовно-пасивний дохід. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0