Кіберспорт у CPA: огляд ніші e-sport для арбітражу

Кіберспорт у CPA: огляд ніші e-sport для арбітражу

В уявленні людей, далеких від онлайн-ігор, Dota, Counter Strike та інші популярні дисципліни так і залишилися несерйозною розвагою. Насправді ж, ніша кіберспорту за останні роки сильно трансформувалася і зараз генерує мільярди доларів профіту щорічно. 

В статті розкажемо про вертикаль e-sport на ринку CPA-маркетингу. Розберемося, як заливати трафік на офери та покажемо приклади креативов з SPY-сервісів. 

Особливості кіберспортивної вертикалі

Кіберспорт зараз — це надприбуткова індустрія з великою кількістю спортивних дисциплін та перспективами. Щорічно великі компанії проводять турніри, за якими спостерігають мільйони геймерів з різних країн світу. 

Також різні організації активно інвестують в розвиток кіберспортивного ринку. Наприклад, згідно звіту Reuters, компанія Savvy Games Group з Саудівської Аравії інвестує $37,8 млрд у кіберспорт, щоб заохотити місцеву ігрову спільноту. 

Дані аналітичного сервісу Statista показують, що в середньому ринок e-sport зростає на 7-8% щорічно. Статистики за 2023 рік ще немає, але аналітики прогнозують оборот у $1,6 млрд. А в інших джерелах згадується цифра у $2,17 млрд. 

статистика по динаміці зростання e-sport ніші

Ніша кіберспорту сильно зросла під час обмежень через пандемію коронавірусу. З’явилося багато нових стримерів, а користувачі стали дивитися більше онлайн-трансляцій з проходженням різних ігор. 

Серед топових дисциплін в Україні та світі глобально можна виділити Сounter Strike Global Offensive, Dota 2. Ще попитом користується LOL, PUBG Mobile, Hearthstone, Overwatch.

статистика по найбільшій кількості переглядів на e-sport турнірах

Ядро цільової аудиторії — люди 18-40 років, переважно чоловіки. Майже 70% покоління зумерів у світі вважають ігри частиною життя. Вони активно слідкують за популярними турнірами, дивляться трансляції та із задоволенням роблять ставки на улюблені команди. 

Одна з головних особливостей ніші кіберспорту на ринку афілейт-маркетингу — схожість з класичним беттінгом. Активність гравців сильно піднімається під час великих турнірів: CS:GO Major, LoL World, Valorant Champions Tour, The International. 

статистика по найбільш популяним турнірам по онлайн-іграм за 2022

На які партнерки заливати трафік

В партнерських мережах складно знайти офери під кіберспорт. Вебам доведеться тестити залив на різні букмекерські контори з лініями під e-sport і будувати зв’язки з нуля. Мануалів та кейсів у цій ніші практично немає. 

Ми проаналізували пропозиції популярних букмекерів і зібрали важливі дані в табличку. Якщо давно хотіли протестувати залив на кіберспорт — долучайтеся до партнерських програм сервісів та знайдіть ідеальний інструмент для монетизації трафіку. 

СервісУмови партнеркиОсобливості
GG.betдо 220€ за CPAдо 60% за RevShareТоповий букмекер на кіберспорт, велика лінія та привабливі ставки для афілейтів
Мінімальна виплата $20
Vbetдо 60% за RevShareМожна заливати за CPA та Hybrid-моделями. Лінія невелика
Мінімальна виплата $100
FavbetВідомий бренд в Україні. 100+ готових лендингів
MystakeМожна заливати за CPA та Hybrid-моделями. Лінія велика
Coinplayдо 40% за RevShareДовічна комісія за гравців. Виплати щотижня, середньомісячний профіт партнера $974
Thunderpickдо 50% за RevShareСервіс підтримує платежі в крипті. Мінімальна виплата 100€ 

В переліку багато бурж проектів з привабливими умовами, але вони часто закривають доступ до класичних джерел та фокусуються на SEO/ASO. В органіці конкуренція все ще не така велика, як у звичайному беттингу, хоча видобувати трафік новачку складно. 

Також звертайте увагу на умови виплат. Наприклад, букмекер BC.Game платить $1 000 за кожного реферала, який отримує рівень VIP 70. Для відкриття ачівки гравцю потрібно депнути та «прокрутити» десятки тисяч доларів. 

Умови в кожного бренду відрізняються, але практично у всіх є премодерація після реєстрації в програмі для афілейтів. В деяких випадках доводиться шукати менеджерів та пінгувати їх самостійно, тому що в особистому кабінеті немає інформації по оферах. 

скрін із партнерки Favbet


Вибір між RevShare, CPA та Hybrid слід робити після тестового проливу. Ревшара цінна пожиттєвими виплатами, а CPA дає можливість отримувати гроші одразу після завершення холду. 

Приклади воронок та крео

Через схожість з класичним беттингом, більшість воронок під кіберспорт будуються ідентично. У ніші онлайн-ігор простіше отримати умовно-безкоштовний трафік через нижчу конкуренцію. Аналогічна ситуація й в аукціонах рекламних мереж. 

Заливати на кіберспортивні офери з Facebook чи Google Ads слід за канонами для класичного бетингу. В цьому аспекті різниці немає — знадобиться вибілене крео з емоціями або новинами та гарний преленд. 

приклад ленду GG bet
приклад ленду GG bet

Підходи до заливу трафіку на кіберспортивні офери стандартні, але потрібно робити максимальний фокус на емоції. Більшість гравців приходять у букмекерські контори заради емоцій, а швидкі гроші відходять на другий план. 

Щодо рівня конверсії у кіберспорті, нам вдалося знайти дані від бренду Favbet. Вони стосуються продукту загалом, а не тільки кіберспорту. 

  • UAC = Reg2dep = 34%.
  • FB apps = Reg2dep = 30%.
  • TikTok (streams) = Reg2dep = 19%. 

Статистика підштовхує для роботи з UAC, але цей сорс специфічний. Новачкам складно тримати вартість інсталу на одному рівні, а в процесі навчання алгоритмів можна легко втратити кілька тисяч доларів без гарантії окупності. 

Прикладів крео небагато, але в них простежується ставка на яскраві ефекти, демонстрацію інтерфейсу ігор та бонуси. 

приклади креативів в кіберспорті

А ось стандартних прикладів з нарізками стримів у SPY-сервісах немає, хоча зараз на Twitch та інших майданчиках багато популярних блогерів. Відповідно, можна зробити унікальні крео та профітно залити на обране ГЕО. 

Кіберспортивні офери на ринку CPA-маркетингу поки що не дуже користуються попитом у вебів, але це не означає, що вони не конвертять. Все залежить від підходу до роботи зі зв’язками. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0