Кейс: $600k на продажу сайту і $18к на рефералці

Кейс: $600k на продажу сайту і $18к на рефералці

Кейси на суми з п’ятьма нулями — рідке явище. Особливо коли вони стосуються продажу сайту, а не діяльності великої арбітражної команди. Оборот афілейт-тіми може сягати $1 млн на місяць та більше, але це зовсім інший формат. 

Сьогодні розберемо кейс, де вебмайстер отримав $600 000 з продажу сайту, а інший афілейт заробив $18 000 на цій угоді завдяки реферальній програмі. 

Особливості реферальних програм аукціонних площадок

Кейс на кілька сотень доларів, звісно, дуже цікавий, але вебам варто звернути увагу на реферальні програми сервісів з продажу сайтів, мобільних додатків та онлайн-бізнесу. На бурж-ринках є мінімум 3-5 популярних майданчиків з рефералками. 

Модель заробітку на реферальних програмах в цій ніші проста — привів клієнта на біржу → він продав чи купив проект → рефовод отримав частину від комісії сервісу. Аукціонні майданчики пропонують доволі гарні умови, якими гріх не скористатися. 

Скільки платять топові біржі:

  • Empire Flippers — 20% від комісії;
  • Flippa — 30%;
  • Investors.club — 25%;
  • Motion Invest — 10%.
приклад біржі для сайту

Термін дії cookies зазвичай не перевищує 60 днів, але деякі сервіси виплачують рефоводу процент від своєї комісії, незалежно від строку реєстрації клієнта. Це дозволяє вебам отримувати пасивний дохід. 

Власник сайту, який продав його за $600k також зареєструвався за реферальним посиланням і афілейт отримав $18 000 або ~650 000 грн після завершення угоди. Непоганий бонус, якщо враховувати, що він не брав участь в оформленні угоди.

приклад email розсилки

Ще приємніше дізнатися про те, що профіт афілейт передав на потреби ЗСУ. Гроші пішли у фонд «Повернись живим» та закупівлю автомобілів для фронту. Якщо б власник сайту не використав рефералку, додаткові $18k профіту залишилися б у біржі. 

скріншот з фейсбуку

Кейс на $600k

З рефералкою закінчили, теперь можна повернутися до головної цікавинки і з’ясувати, якого рівня повинен бути проект, щоб його купили за $0,6 млн. Очевидно, що з показниками трафіку та профіту в нього все гаразд. 

Власник сайту, Олег Галєєв, з 2015 року займається клієнтським SEO. У 2017 році зацікавився афілейт-індустрією та почав інвестувати в створення сайтів. У 2019 йому вдалося вивести основний проект, заточений під американські маркетплейси, на $500 в місяць з партнерки Amazon. 

роадмап сайту

В червні 2020 профіт складав $800. Олег вже задумувався про продаж ресурсу за умовні $25k, але пізніше сайт потрапив під оновлення Google і втратив позиції. Дохід знизився до $150/mo.

У вересні 2020 року Олег сконцентрував зусилля на лінкбілдингу. Він почав закуповувати посилання в сервісі shared.domains. Вже в січні 2021 трафік почав відновлюватися, а дохід виріс до $1 100 на місяць.

роадмап сайту (2)

В квітні 2021 року Олег повністю відмовився від партнерки Амазону через зниження комісій та знайшов інший варіант монетизації. Йому вдалося підвищити профіт до $10 000. Через 1,5 року дохід вийшов на пікову позначку — $22 000. 

роадмап сайту

До моменту продажу сайту профіт тримався на рівні $20k+, а в листопаді 2022 вдалося заробити більше $55 000 за рахунок «Чорної П’ятниці». В цьому ж місяці Олег успішно продав сайт на аукціоні. 

Цікаво, що відвідуваність на піку не перевищила позначку в 3 000 унікальних користувачів при доході в $20 000+. В середньому на сайт заходило близько 1 500 людей на добу, а це ~$13 профіту на відвідувача. 

роадмап сайту 4

Олег стверджує, що саме посилання дали сайту буст в органічній видачі. До активного лінкбілдингу він потрапляв під обмеження і програвав конкурентам за результатами Google Core Update. 

розподіл посилань

Сайт виставили на продаж, тому що не було впевненості у стабільності. Пошуковик може в будь-який момент «розлюбити» проект і стабільні 20 тисяч перетворяться в 1 000 або менше. Олег знає людей, які жили на дохід від афілейтних сайтів і втрачали все в один момент. 

«Ідеальний варіант — виводити сайт на 12-місячну медіану за доходом та продавати з мультиплікатором x30. Мені пощастило, що покупець був зацікавлений в ніші. Проект стояв на біржі з мультиплікатором x42, він запропонував x38 і ми потиснули руки».

Від моменту розміщення сайту на аукціонних майданчиках до продажу пройшло більше 4 місяців. Проект 3 місяці безуспішно продавався на Investors Club, потім на Motion Invest, а закрити угоду вдалося за допомогою Empire Flippers. Правда, і комісію довелося заплатити на 200% більше — 15% замість 5%. 

Олег відзначає, що витрати на проведення угоди повністю виправдані рівнем сервісу:

Empire Flippers — це зручна платформа, яка робить процес перевірки сайтів простим. Я був приємно здивований гнучкістю платформи, коли дійшло до переговорів щодо ціни. Мені вдалося збільшити оцінку веб-сайту майже на $40 000. 

розклад дзвінків продавця
Розклад дзвінків продавця

За послуги з супроводу угоди біржа взяла $90 000. Крім кваліфікованого консультанта Empire Flippers запропонувала продавцю можливість вивести кошти в USDT, а не тільки банківським переказом. 

скріншот з підтверженням продажу

Комусь здається, що розвиток афілейт-проектів — легка прогулянка, але це міф. Олег інвестував кошти на протязі 3 років і міг здатися, коли трафік і профіт впали практично до нуля. Але він зміг реанімувати проект і заробити $$$.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0