Преленди під нутру: види, як створити та де брати ідеї

Преленди під нутру: види, як створити та де брати ідеї

Якісний преленд під нутру, то один з найважливіших елементів при заливі трафіку з будь-якого джерела. Які підходи обрати? Що підвищить CR транзитної сторінки? Як написати свій преленд та де взяти ідеї? Про все це читайте нижче!

Також ми поставили декілька запитань до прямого рекламодавця по нутрі в Азії та Мексиці – WhoCPA, які люб’язно проконсультували нас та надали кілька готових прелендів, які проливаються прямо зараз, в якості прикладів.

Що краще: преленд від партнерки або написати власноруч?

По-перше, одразу зазначимо, що немає чогось “кращого”. Є тільки результати тестів на базі яких можно приймати рішення: проливати на преленд далі, чи змінювати транзитку. Однозначної відповіді на це питання немає.  Але всі ми знаємо, що свіжий персональний преленд може давати вищий CR та приносити більше профіту.

Створення свого преленда займає час та гроші (оф корс, якщо ви робите все своїми руками, то тільки ваш час), а також потребує креативності та бюджетів на тестування воронок “преленд-ленд-креатив” або “преленд-креатив”, найчастіше рекомендують таку схему роботи:

  • для тесту нового офферу або гео, беремо преленд в партнерці. Його найчастіше можно знайти безпосередньо в картці оффера. Якщо ж його немає, запитайте у саппорта. У всіх перевірених нутра ПП є свої преленди, якщо їх немає – тікайте, навряд перед вами експерти
  • якщо тестовий пролив виявився профітним або має гарний потенціал на дистанції, можно створити свій преленд та протестувати його. Або подумати як покращити вже протестований ленд

Якщо ви маєте преленд, який у вас працює в одному з ГЕО, та хочете масштабувати його в інших країнах, можно зробити його переклад. 

Найшвидший та безкоштовний варіант, якщо ви наливаєте об’єми – віддати преленд на переклад до партнерки (WhoCPA також перекладають ваші креативи та ленды). У будь-якого прямого рекламодавця є нейтів спікери в колл-центрах, які й перекладуть вашу посадкову сторінку “природною” та звичною для місцевих жителів мовою. 

Питання: Які умови у вас для того, аби перекласти предендинг для партнера? Він повинен наливати якісь об’єми чи це доступно кожному?

Quotes

Якщо людина з нами працює, наливає хоча б 10 лідів в день, то ми перекладемо ленд безкоштовно. Цим займаються наші нейтів спікери, тож ми гарантуємо, що помилок не буде.

Євген
прямий рекламодавець нутри WhoCPA

Отже, для тестового заливу – достатньо взяти один чи декілька прелендів із партнерки, а для масштабування та збільшення профіту краще будет створити свою історію. 

Які підходи використовуються для заливу нутри в буржі?

Ми зібрали 6 основних підходів, які використовують при заливі на нутра-оффери. Декотрі нам надали колеги із WhoCPA, а інші – знайшли в спай-сервісі. Нижче описуємо, як вони виглядают та що треба мати на увазі при їх створенні.

Новини

Один з найбільш популярних та найчастіше використовуваних підходів, який полягає в тому, що на преленді та в креативах історія подається, начебто з локального сайту новин. Оформлення сайту, скріни ведучих із місцевої студії новин та тексти – все це максимально нагадує реальний сайт з новинами. 

приклад сайту новин

Історія на преленді часто полягає в наступному:

  • корупційні аптекарі або лікарі укривали найефективніші ліки країни, але їх викрили і тепер це доступно кожному Але назви аптек, закладів – заборонено називати.
  • шокуюча історія жінки/чоловіка, які отримали чудо зцілення завдяки вашому препарату
  • вчені знайшли інноваційний препарат від проблеми, яка хвилює багатьох жителів Імена вчених повинні бути вигадані, як і самі вчені.
  • журналісти знайшли шокуюче відкриття місцевого вченого, яке роками ховали від суспільства великі фармацевтичні компанії і т. д. Назви конкретних компаній вказувати заборонено!

Історій, пов’язаних з новинами, можно придумати багато. це лиш декілька ідей для ваших роздумів. 

Що треба мати на увазі:

  • знайдіть локальні сайти новин і зробіть оформлення вашого преленда максимально схожим на них (шапка сайту, шрифти, розміщення банерів та формати зображень), але не копіюйте їх 1в1 – це заборонено та може призвести до проблем
  • можна використовувати скріни зі студії телеканалів сусідніх країн Азії, змінюючи на них текст зображення на екранах – їх можно знайти на ютубі за назвою каналів новин або ж безпосередньо на сторінках локального сайту, але використовувати скріни з локальних сайтів новин заборонено
  • при заливі з фейсбука скріни зі студії новин, якщо використовувати їх в якості креативів, швидко відлітають в бан, тому готуйтесь багато унікалізувати та вигадувати нестандартні підходи до створення крео

Було-стало 

Воронки з висвітленням результатів “до” та “після” є одними з найефективніших, особливо при заливі офферів, пов’язаних з красою: схуднення, омолодження, висвітлення шкіри й інші. Все банально просто – ми показуємо результат “до” на початку преленда, та шокуючий результат “після” в кінці історії.

приклад сайту з було-стало

Найпопулярніші підходи:

  • історія звичайної жінки, яка жила звичайним життям та, наприклад, мала багато зайвих кілограмів і була нещасливою. Але після курсу препаратів для схуднення, в неї заново закохався чоловік, вона отримала нову роботу та тепер вона всім рекомендує цей препарат
  • або ж зіркова історія, яка висвітлює, як популярна зірка, телеведуча або блогер схудла завдяки препарату про котрий нікому не розповідала, але журналісти знайшли правду. Зауважте, що використовувати реальних місцевих зірок заборонено, але ніхто не забороняє вигадати свою зірку. Фото для такої “відомої особистості” можно знайти серед інфлюенсерів сусідніх країн

Із останнім підходом варто бути обережними, бо не всі рекламодавці приймають такий трафік по причині того, що коли ця локальна зірка побачить рекламу, може послідувати скарга у поліцію, що призведе до судового позову та великих штрафів. Тож будьте обережними та при створенні унікального ленда, краще порадьтесь з менеджером. 

Товари для для збільшення “чоловічої сили”

Такі преленди використовуються виключно при рекламі нутра товарів такої категорії. Такими є засоби для збільшення того самого органу та для потенції. 

приклад сайту з товаром для збільшення чоловічої сили

Преленди містять в собі відвертий контент, націлений на збудження цільової аудиторії та активації в неї жалю від нереалізованості сексуального життя. Саме це викликає бажання залишити заявку та замовити крем або пігулки для збільшення члену чи покращення ерекції. 

Історії успіху 

Класичні історії від звичайних людей, які використали чудодійний засіб та змінили своє життя. Оформлення преленда можно зробити в стилі каналу новин, який розповідає історію людини, або особистого блогу. Ось декілька прикладів таких прелендів на нутру

Що варто мати на увазі при створенні історії успіху для свого преленда:

  • обирайте звичайних людей, які максимально схожі по матеріальному статусу та віку з вашою ЦА
  • якщо заливаєте Азію – використовуйте азіатів, якщо Європу – європейців, Якщо Мексику – латиносів і таке інше. Це дійсно впливає на конверсію, бо люди в умовному Таїланді краще реагують на success-сторі від людей, максимально схожих на них 
  • пишіть реалістично – не потрібно зазначати, що ваш нутра-засіб допоможе скинути від 15 кг за місяць, збільшить пеніс на 20 см або омолодить шкіру до такого стану, що ви будете як 20-річна модель у свої 60. Люди же давно не вірять у таке. Краще зазначте, що з цим засобом та в комплесі із фізичними вправами можно худнути на 2-5 кг на місяць (що цілком реально), або що ви будете виглядати на 40 в свої 60 і т. д.
  • додавайте побільше відгуків, в яких буде описано, що препарат дає саме такий ефект, як обіцяється

Пишучи історію успіху пам’ятайте, що треба бути реалістичним та нативним. Можно навіть привести у порівняння інші препарати (якими нібито користувався герой нашого преленда і як в нього нічого не змінювалось) та за статтю вивести користувача на те, що ваш препарат має кращий ефект. 

приклад блоку сайту з порівнянням товару

Страшні невиліковні хвороби

Такі ленди частіше використовують при заливі з тізерок, пушів, попсів та інших форматів, які можно знайти в рекламних мережах. На таких прелендах можно знайти відверті зображення наслідків від хвороб та заклики користуватись нутра-препаратом задля того, аби їх уникнути. 

приклад сайту зі страшними хворобами

Найчастіше такі преленди заливаються тізерним підходом з пушів, наприклад ось так:

Що потрібно мати на увазі при створенні таких лендів:

  • шокуючих зображень повинно бути в міру, достатньо одного-двох
  • якщо заливаєте з фейсбука, то пам’ятайте, що при пробитті ботами клоаки у вас більше шансів отримати бан, бо використання шокуючих та відвертих елементів заборонено правилами рекламної діяльності
  • робіть акцент саме на корисності препарату, а не тільки залякуйте людей невиліковною хворобою

Опитування

Такі преленди містять в собі зазвичай від 3 до 10 питань, які прогрівають аудиторію. Зазвичай вони максимально прості і оформлені під те, що людині пропонують підібрати персональний курс препарату. Тобто користувач вибирає відповіді, а потім йому пропонують залишити свої дані та отримати персональну консультацію.

Питання: Які підходи з перелічених, краще заходять в гео з якими ви працюєте: Азії та Мексиці?

Quotes

Найкраще працюють новини, ми взагалом їх і заливаємо, бо вони показують кращі результати ніж інші підходи. Також гарний CR показують новини в адалт форматі.

Євген
прямий рекламодавець нутри WhoCPA

Як вигадати історію для свого преленда?

При тестовому заливі нового оффера, достатньо буде взяти преленд у партнерки із наявних у картці оффера. Але для роботи на дистанції та збільшення CR приготуйтесь до того, що потрібно буде регулярно працювати над створенням на тестами нових прелендів зі свіжими історіями та персонажами.

Де можно знайти ідеї для свого прелендингу по нутрі:

  1. Зробити аналіз конкурентів по вибраному гео. Для цього нам знадобиться спай-сервіс та трохи вільного часу. Зробіть вибірку по всім лендам у вибраному гео та проаналізуйте: які історії юзають, яке оформлення, як довго проливаються.
  2. Локальні пабліки Facebook – місце, де щодня зависає ваша цільова аудиторія. Подивіться, що вони постять, кого хвалять, а кого хейтять, що викликає у них повагу, а що обурення. 
  3. Коментарі під вашою рекламою – досить рідко, але тут також можно знайти ідею. Одного разу жіночка прокоментувала наш преленд з обуренням “чому ви вихваляємо якогось вченого, коли в нас була свій геніальний лікар”. З цього коментаря ми вирішили зробити свого вченого та вигадали місцевого науковця, який зробив “відкриття” минулого століття, яке ефективне і сьогодні.
  4. Зверніться до свого менеджера. Наприклад, наші друзі із WhoCPA є прямим рекламодавцем в Азії, тож вони знають всі заборони, негативні та позитивні нюанси локального населення, що прискорює створення ленда.

Тож, якщо хочете збільшити свій профіт у конкретному гео, більше поглиблюйтесь в особливості та майндсет місцевих жителів.

Де брати персонажів для прелендів:

  1. Канали новин (YouTube та сайти) – джерело актуальної інформації для місцевих. Перекладіть слово “новини” на мову вашого гео та загугліть рейтинг кращих каналів. 5-7 великих телеканалів або популярних онлайн-новин ви точно знайдете. Та зробіть схожу копію, не забувайте про правила роботи в Азії.
  2. YouTube/Instagram/Facebook інфлюенсери – можуть стати джерелом вашого підходу із зірками. Для цього достатньо на англійській загуглити, наприклад, “Top 10 influencers instagram Thailand” та переглянути декілька сайтів пошукової видачі. Аналогічно для інших соцмереж.
  3. Локальні групи Facebook – можуть стати джерелом, де ви знайдете “просту людину” для історії успіху. В буржі активно ведуть Facebook у багатьох країнах, тож ви точно зможете знайти достатньо фото для свого преленда.

Обов’язково для своєї транзитної сторінки по нутрі – шукати людей в сусідніх країнах, схожих на зовнішнім виглядом. Для Таїланду – це Малазія, для Філіппін – Індонезія, для країн Європи – сусідні європейські держави. Це зменшить ризик того, що хтось впізнає локального блогера чи свого сусіда та буде надсилати скарги. 

Структура преленда під нутру та фічі для підвищення конверсії

Загалом всі преленди з історіями будуються за однаковою структурою:

  1. Проблема. В першій частині описуємо біль нашої цільової аудиторії. 
  2. Порівняння. Це не завжди додають, але інколи основний оффер порівнюють з 1-2 іншими засобами, аби потім довести, що замовлення вашого препарату буде найкращим рішенням.
  3. Вирішення проблеми. В цьому розділі жінки худнуть, у чоловіків подовжується статевий акт, а варикоз на ногах зникає. Ми показуємо, як завдяки препарату позбавитись від проблеми та жити щасливо.
  4. Кнопка з переходом на сайт або форма заявки. В 99% випадків додається інформація про знижку та обмеженість дії акційної ціни. 
  5. Відгуки покупців. Для того, щоб вони виглядали максимально правдиво, можно додати 10-12 позитивних розгорнутих відгуків, декотрі бажано з фото продукта (їх можно запитати у менеджера або нагуглити), а декілька можно і неоднозначних, які відверто не нахвалюють продукт.

Досить часто в кінці преленда додають інтерактивні блоки, які дозволяють прийняти участь у розіграші та виграти знижку. Найчастіше використовують:

  • колесо фортуни – крутиш та виграєш знижку на чудодійний препарат
приклад колеса для виграшу знижки
  • коробки з подарунками – клікаєш на коробки та виграєш знижку.

Звичайно знижку виграє кожен, а на замовлення діє зворотній відлік таймеру, по завершенню якого знижка “згорить”. Це мотивує користувача не зволікати і залишати замовлення прямо зараз. 

Питання: Які ще фічі для прелендингу, які допоможуть збільшити конверсію, ви знаєте та використовуєте?

Quotes

Найкраще працюють стандартні та відтестовані часом підходи: 
1. Кнопки, які направляють на форму замовлення 
2. Колесо знижки 
3. Плагін зі стрілочкой, яка завжди є справа знизу та акцентує увагу на тому, аби зробити замовлення прямо зараз.
4. Форма замовлення, якщо це преленд з новинами. Ми їх не використовуємо як преленд.

Євген
прямий рекламодавець нутри WhoCPA

Підписуйтесь на наш Telegram та Instagram. Читайте та поширюйте українське!

0