Буст скілу крео – шлях до успіху

Буст скілу крео – шлях до успіху

В арбітражі креатив  один з аспектів, який вирішує. Він становить 90% успіху у зв’язці та безпосередньо впливає на CPI, і що вищий ваш креативний скіл, то кращим буде конверт. Щоб створити хороший креатив, однієї творчості недостатньо, потрібно проаналізувати аудиторію й упакувати оффер, і тільки після цього вийде знайти якісне промо. Команда Wild WIld Leads зібрала підказки, які дадуть змогу збільшити цільові дії та скоротити кількість даремних тестів.

Від великого до малого

Почнемо з підходу, він відрізняється залежно від добробуту населення, тому почни з глобального показника: до якого Tier належить країна. Так, у Tier-1 цінують емоції, а в Tier-3 варто зробити акцент на заробітку або новинах, адже всі мріють стати героями прайм-тайму.

Потім опиши свою цільову аудиторію, її портрет допоможе уточнити таргет, інтереси та підібрати правильні нюанси.

Детальніший аналіз гео допоможе зрозуміти, що зараз у тренді в конкретній країні: яку музику слухають, які челенджі в моді. Використовуючи ці знання, підвищуєш шанси зачепити аудиторію в перші 3 секунди креативу. 

“Я перед заливом вивчаю на потрібному гео селебріті, топ музики, валюту, герб і потім це все використовую в креативах. Так само ґрунтуючись на досвіді затоки на схожі гео, використовую такі ж підходи, у 80% випадках це спрацьовує”, – ділиться досвідом наш медіабайєр Олексій.

Зібрали поради наших байєрів у зручний чек-лист даних, на які варто звернути увагу при створенні креативу на нове гео:

  • Трендова музика, подивися який трек у чартах шукає ЦА за цим гео. Якщо вставити цей трек у крео, шанс зачепити з перших секунд збільшується;
  • Персонажі відеоігор, фільмів, серіалів або слота повинні бути в тренді і популярні в цьому гео;
  • Прапор і герб країни. Державні символи викликають позитивну реакцію;
  • Банки та валюта. Під час демонстрації виведення вказуй місцевий банк і валюту – це підвищує траст. Хоча мертві американські президенти, звичайно, цінуються скрізь;
  • Живі емоції. У країнах по-різному демонструють свої емоції, важливо вивчити, як реагують жителі, наскільки прийняті обійми та фізичний контакт, щоб радість виглядала якомога реалістичніше;
  • Вивчи швидкість інтернету. Якщо швидкість маленька, відео креатив не завантажиться і краще використовувати статичне зображення;
  • Чи відомий бренд на цьому гео або це перший захід на ринок;
  • Додай бонуси оффера – вони статистично збільшують конверт;
  • Мова гео. Перевір, чи ти використовуєш ту мову в крео, якою спілкуються на твоєму гео
  • Заклик до дії. Наприкінці креативу додавай заклик до дії, інакше навіщо потрібен був креатив?

Нюанси, про які всі знають, але все одно помиляються

Крео має бути виконано в одному стилі по всій воронці. Якщо тематика слота єгипетська, банера, оформлення шрифту, персонажі та іконки мають відповідати стилю. Наприклад, Єгипет упереміш із фруктами не підходить.

Мінімальний депозит і обіцяний виграш не варто використовувати в тексті. Це знижує якість трафіку і можна нарватися на неприємну розмову з реклом

Заборонений контент призведе до бану. Люди в пікантних позах, зображення неприкритих статевих органів або відвертих інтимних сцен, фото неприємних симптомів або ілюстрацій хвороб, і тим більше паразитів. Таких помилок часто припускаються під час заливань на адалт або нутру.

Помилки в словах – не полінуйся перевірити текстовки по 3-4 рази. Часто помилки можна знайти та після 5 осіб.

ШІ та інші помічники

Не соромся використовувати ШІ у створенні креативу для пошуку ідей, написання тексту, генерування зображень. Арбітражні форуми та телеграм-канали також допоможуть знайти ідеї для крео.

Будемо чесними, спай-сервісами користуються всі, і наша команда не виняток.  Там можна подивитися креативи, які є на гео, проаналізувати їх з точки зору частоти використання, типажів героїв тощо. При цьому важливо не забувати, що трафік має сезонність і періоди, коли заходить то один підхід, то інший.

Вивчивши всі ці нюанси, формуй ТЗ дизайнеру. Можливо, креатив потрібно буде адаптувати під продукт і лендинг. У будь-якому разі все зводиться до тесту різного пулу підходів, з яких уже на самому трафіку виявляються найкращі та масштабуються.

Чого точно не радимо – використовувати стокові креативи з безкоштовних і дешевих ресурсів. Найчастіше – це вже віджатий товар, використаний сотні разів. Такі креативи вже візуально запам’яталися і приїлися, а через застарілі медіа, шрифти та персонажів матимуть вигляд примари позаминулого року і точно не приваблять адекватну аудиторію.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0