Перманентна чистка та бани аппок – нова реальність, з якою треба вчитися жити

Перманентна чистка та бани аппок – нова реальність, з якою треба вчитися жити

З вами команда Wild Wild Leads & WWApps, і ми продовжуємо сушити мізки над питанням – як жити в новому світі. Як часто за останні місяці ви чуєте фразу: “У гугла ці дні, почалася чистка і додатки баняться”?

Технології світових корпорацій розвиваються, ШІ – це тобі не жива людина, він не їсть, не спить і не втикає у серіал. І саме його беруть на озброєння корпорації, коли створюють нові алгоритми модерації. Тож тепер арбітражники змагаються ще й з машинами (Привіт тобі, Сара Каннор!). Треба визнати, що це перманентний стан ринку, який вимагає від розробників ще більшої винахідливості, а від байерів – обережності.

Для Google ADS і аппок все простіше, у Google існує “квартальна чистка”. У звичайний період, прохідність аппок від 50 до 90%, під час чистки 20%.

За нашими спостереженнями є кілька тригерів, які впливають на інтенсивність банів, і часто вони залежать від рішень, які приймають байери під час запуску реклами.

Доданий не в ту категорію застосунок відправиться в бан

Додаток із зображенням дівчини в бікіні, доданий в категорію “робота” буде забанений, вибирайте категорії уважно.

Вікові обмеження

Гугл серйозно ставиться до захисту дітей від порнографії та насильства. Якщо у тебе Агресивне крео, додай галочку “Залякування”, це не вплине на конверт, а модерація буде пройдена.

Не вводь в оману

Приховай “сірі” теми в тексті та на скрінах так, що б це не виглядало обманом для користувача, і пройшло автоматичну модерацію.

Тест мобільного застосунку

Важливо провести тест аппок перед заливом її на плеймаркет. Якщо застосунок неможливо буде завантажити або встановити, він полетить у бан.

Людський фактор модерації в Google play менш ніж в AppStore тепер справа за нами, “перехитрити” автоматичну модерацію, і не боятися бана від ШІ Гугла. На практиці Wild Wild Apps, щоб розв’язати проблеми з Гуглом під час чищення, потрібно міняти “все”, написання нових типів аппок, зміни в кодах, так само насилу проходять агресивні додатки з WebView. Або просто перечекати період “чистки”, і бути готовим до наступного.

Бани неминучі в будь-якому разі, брати всіх на ринку, хто робить аппки, і коли баниться в одного перемикатися на іншого, буде затратно, але ефективно.

Частіше банять за оформлення аппки, м’які з оформленням “котиків”, не пов’язані з гемблою, проживуть довше, але конверт буде гіршим. Не отримав бан, але й не отримав профіт.

Наші розробники помітили, що створені додатки на JavaScript частіше потрапляють під бани.

На ринку немає виробника застосунків, які б працювали зовсім без банів, зокрема й у нас Wild Wild Apps. Тут вже відіграє роль відсоток застосунків, що “виживають” у моменти “квартальної чистки”, виробничі потужності компанії і якість продукту в кінцевому підсумку.

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0