Стабільний потік додатків: досвід команди WildWildLeads

Стабільний потік додатків:  досвід команди WildWildLeads

На зв’язку Wild Wild Leads, і сьогодні поговоримо, чому навіть великим командам із власним продакшеном додатків для заливу трафіку потрібен асортимент аппок інших виробників.

У вересні минулого року байери Wild Wild Leads зіштовхнулися з проблемою взаємної конкуренції на аукціоні Facebook. Обсяг заливу вже перевищував 1 000 активних акків на ту саму аппку, і колеги наштовхувалися на своїх сусідів по кабінету.

Протягом кількох днів ціна інстала зросла вдвічі, ROI впав, і пролив втратив цінність, незважаючи на хороші показники та відгук аудиторії.

зображення мобільного додатку

Вузький асортимент на руках

Можливості виробництва додатків не безмежні, термін створення персонального додатка 10-14 днів та зверху модерація. Для арбітражної динаміки – це довго.

При цьому, навіть збільшивши штат вдвічі, компанія може вдвічі збільшити кількість додатків, що виробляються, але навряд чи скоротити термін. Це як з дитиною – 9 жінок не виносять немовля за місяць. Але за 9 місяців можна отримати 9 дітей.

Якщо ж команда не має власного продакшену, найкращим виходом стане диверсифікація постачальників додатків та тести заливів на кожного виробника.

Індивідуальний додаток

Згодом зростання команди внутрішньої розробки допомогло нам наблизитися до створення пулу індивідуальних додатків для баїнгу Wild Wild Leads, до того ж ми звернулися за допомогою до Wild Wild Apps, основним напрямком роботи якої є створення програм для трафіку. Деякі труднощі на початку грудня підштовхнули команду розробки почати щільніший ресерч і роботу з унікальністю коду для дод. Такі роботи вимагають від 2 до 6 тижнів тестів та перевірки гіпотез, що недозволено довго в арбітражному часі обчислення, де доба за три.

На щастя, грудневі події дали можливість “зіграти на випередження” перед січневим штормом Google Play, і внесені зміни дозволили знизити відсоток банів до 20%, що призвело до ажіотажу навколо додатків WWApps серед інших арбітражних команд та зростання попиту.

У цих умовах, щоб не залишати без додатків клієнтів WWApps, задіявши всі потужності тільки для внутрішніх потреб, найкращим тимчасовим рішенням виявилося звернутися до інших гравців ринку, по суті конкурентів, у пошуках ширшого асортименту для команди баєрів.

Оренда додатків інших розробників

Це гіпотеза, яка зараз проходить етап тестування, але показує класні результати для баїнга Wild Wild Leads. Кожен співробітник проливає 5-15% трафіку через додаток іншої компанії, потім знову ллє трафік через апку Wild Wild Apps, а потім знову через іншу.

Quotes

Таким чином ми диверсифікуємось на гео. Не всі 30 осіб ллємо на три однакові прили, грубо кажучи, а в різнобій, на 10-15 додатків за один період часу – від 14 до 30 днів. І таким чином захищаємось від просідання у трафіку

wwl
Дмитро Фадєєв.
Head of Media Buying Wild Wild Leads

За його словами, додатки вибирають ретельно, пильна увага приділяється дизайну та відгуку. “Грубий, нудний або надто агресивний дизайн покладе конверт трафіку, який залив на цю апку”, – зазначає Фадєєв, додаючи, що основними додатками команд баєрів WWL залишаються апки внутрішньої розробки та WWApps.

Внутрішня конкуренція збільшує вартість інсталу в 2-3 рази, але при асортименті від 10 до 15 додатків у роботі, ROI команди залишається на однаково високому рівні, тому важливо співпрацювати з кількома виробниками додатків одночасно, якщо команда не має власної розробки додатків, також прийнятним, але дорогим, виходом буде замовлення індивідуальних апок. 

Враховуючи нинішню хитку ситуацію на ринку додатків і їх гостру нестачу – диверсифікація постачальників також захищає від додаткових ризиків втратити кампанію через бан прили або провиснути в трафіку через терміни модерації додатків, що збільшилися, в Google Play.

Підписуйтесь на наш Telegram та Instagram. Читайте та поширюйте українське!

0