Як заливати трафік з LinkedIn Ads: покрокове налаштування кампанії

Як заливати трафік з LinkedIn Ads: покрокове налаштування кампанії

Арбітражники згадують про існування LinkedIn, коли влаштовуються в команду або хочуть знайти інформацію про компанію. Мало хто розглядає соцмережу в якості джерела трафіку, тому що в пабліку немає відповідної інформації. 

Сьогодні поговоримо про роботу з LinkedIn. Розберемося з особливостями рекламного кабінету та проаналізуємо кейси маркетологів, які змогли успішно витягнути ліди з соцмережі. 

Особливості плейсмента

LinkedIn — майданчик для ділового спілкування. Його використовують переважно люди, які знаходяться в пошуках роботи та компанії, щоб побудувати комунікації всередині команди. 

Одна з головних особливостей соцмережі полягає у великий частці користувачів з розвинених західних країн. Відповідно, це більш-менш забезпечені люди, які можуть щось купити або зробити ставки у тій же букмекерській конторі. 

За даними останніх досліджень, аудиторія LinkedIn складає 930 млн. В середньому, щосекунди на сайті реєструється 3 нових користувача. Генеральний директор майданчика планує в майбутньому зібрати аудиторію в 3 млрд. 

аудиторія в LinkedIn Ads

Більше 60% користувачів сайту — люди віком 25-34 років. В багатьох вертикалях партнерського маркетингу це ядро платоспроможної аудиторії, на яке роблять ставку арбітражники. Щотижня більше 61 мільйона людей шукають роботу за допомогою LinkedIn.

Багато хто вважає соцмережу нудним та дивним проєктом, але при цьому він генерує прибуток. Згідно статистики, в 2022 році майданчик заробив $14 млрд. Це на 26% більше показників 2021 року. 

аудиторія в LinkedIn Ads

Як покроково запустити кампанію 

В LinkedIn є рекламний кабінет, який можна використовувати для запуску кампаній. У 

нього багато особливостей, але вебу з досвідом роботи в FB  буде не складно розібратися в налаштуваннях. 

Враховуйте, що реклама в цій соцмережі в середньому коштує дорого. В кожному кейсі показники можуть сильно відрізнятися, але веби з досвідом заливу кажуть, що CPC в $1 — це мінімальна цифра. Це пов’язано з великою часткою користувачів з tier-1 країн.

CPC в LinkedIn Ads


Приклади CPA

Для запуску реклами потрібно налаштувати бізнес-акаунт — звичайний профіль не підходить. Профіль для реклами створюється в кілька кліків. Система просить вказати назву акаунту та прив’язати сторінку організації. 

перехід в рекламний кабінет LinkedIn Ads
створення рекламного акаунту в LinkedIn Ads

Після збереження даних автоматично відкриється кабінет LinkedIn Ads, де можна керувати кампаніями. Створимо адсет покроково, щоб з’ясувати, наскільки це складно. 

  1. На першому кроці обираємо потрібний елемент: кампанія, група кампаній, акаунт.
адсет LinkedIn Ads
  1. Далі вказуємо ціль: впізнаваність бренду, ліди для бізнесу, відвідування сайту, конверсії. Для арбітражу краще підходять два останні формати.
рекламний кабінет LinkedIn Ads
  1. Наступний крок — встановлення параметрів аудиторії. Вказуємо ГЕО та мову профілю. На жаль, української в списку немає. Не забуваємо задати демографічні критерії.
демографія в LinkedIn Ads
  1. На четвертому кроці обираємо серед доступних форматів об’яв: зображення, карусель, відео, текст, діалог. 
  2. У плейсментах можна вимкнути LinkedIn Audience Network та налаштувати виключення для певних категорій інтересів. 
аудиторія LinkedIn Ads
  1. В налаштуваннях спенду є можливість обрати денний бюджет, загальний ліміт спенду кампанії або два варіанти одночасно. Серед стратегій оптимізації є: максимальна доставка, вартість та ручний контроль. Зверніть увагу, що система пропонує ставку більше 4 євро. 
рекламний кабінет LinkedIn Ads
біддинг в LinkedIn Ads


Після додавання креативів залишиться прив’язати банківську картку та дочекатися модерації. До успішної перевірки платіжного ідентифікатора кабінет знаходиться в статусі «Hold».

Для тесту ми прив’язали «Білу» картку Монобанку. Система без проблем прийняла її та холд швидко змінився на «Active». Щоб позбутися подвійної конвертації при списуванні грошей, краще прив’язати валютну карту,

рекламний кабінет LinkedIn Ads

Для тесту ми вказали ГЕО Україна та вилучили кілька нерелевантних категорій інтересів. Система показує максимальний спенд за місяць — 1 500 евро. За ці гроші нам обіцяють до 270 000 показів та 1 900 кліків. Максимальний CPC складає 0,99 евро, але на практиці цифри можуть бути на порядок вище. 

Результативність кампаній залежить від якості зв’язки, креативів і конкуренції в аукціоні. Наприклад, якщо не вказати вік та стать, на сайт можуть прийти нерелевантні користувачі. Рекомендуємо ставити ціль не візити, а конверсії на сайті. Навчання алгоритмів оптимізації займе певний час, але в результаті траф не буде литися в молоко.

Модерація кампаній та адсетів триває до 24 годин, але зазвичай їх розглядають швидше. В правилах вказано, що є заборона азартних ігор, 18+ контенту та нутри, але, скоріше за все, модератори LinkedIn не зможуть пробити гарно налаштовану клоаку. 

рекламна кампанія в LinkedIn Ads

Ситуація з першобілами в соцмережі лайтова. Можна навіть отримати вітальний бонус у вигляді $100 через спеціальну форму. Запити розглядають впродовж двох днів і часто щодо них ухвалюють позитивне рішення. Першобіли — це шахрайство, але кредити можна використовувати для тестування різних оферів. 

Ще хочемо додати, що для заливу трафіку краще купувати акаунти з віком та базою контактів. Без трасту створити сторінку в LinkedIn не вийде, а вона потрібна для додавання рекламних кампаній. Можна закупатися на маркетплейсах Z2U та AccsMarket.

приклад магазину акаунтів LinkedIn Ads

Кейси від маркетологів

Для класичних арбітражників LinkedIn не є мейнстрімним джерелом, тому його мало хто тестує. А ось бурж маркетологи давно освоїлися у рекламному кабінеті соцмережі та регулярно публікують кейси. Розглянемо кілька з них. 

AI-стартап рекламував послуги штучного інтелекту для бізнесу за допомогою LinkedIn. Компанія пропонувала безкоштовну книгу про систему управління ланцюгами поставок (SCM). За результатами кампанії соцмережа стала приносити 40% кваліфікованих лідів, а ROI був у 3 рази вищий, ніж в інших сорсах. 

кейс по рекламі в LinkedIn Ads

Наступний кейс компанії Kate Spade New York показує, що соцмережа підходить для просування товарів. Вони рекламували розумний годинник, який дозволяє вирішувати повсякденні завдання. 

кейс по рекламі в LinkedIn Ads

Результат кампанії перевершив очікування: 143 000 унікальних переглядів, 2,44% залученість, CTR 1,78%, кількість підписників бренду сягнула позначки в 5 000. 

Останній кейс стосується компанії Design Pickle, яка надає послуги графічного дизайну. В крео використовувалися заходи на кшталт «Заощадьте $37 000 на послугах дизайнера». CTA спрацювали ідеально — 463 реєстрації, 64 користувача купили преміум-підписку. Загальний профіт склав $1,8 млн. 

кейс по рекламі в LinkedIn Ads

Можна довго сперечатися, що LinkedIn Ads не підходить для арбітражу, але не варто забувати, що крім гембли, дейтингу та нутри є інші вертикалі. Під аудиторію сорсу підійде біла товарка, essay, нерухомість, інфопродукти, крипта, офери з випуску банківських карток. 

Для побудови ефективної воронки рекомендуємо проаналізувати приклади крео зі SPY-сервісів. Можна використовувати ADSEARCH або PowerAdSpy. Вартість платних тарифів коливається від $4 за 3 дні доступу до $40 за місячну підписку. 

спайсервіс для LinkedIn Ads

LinkedIn — специфічне, але працююче джерело для заливу на білі вертикалі. Більша частина аудиторії цікавляться не тільки роботою, але й інвестиціями. Тому з очевидних вертикалей можна брати в роботу крипту та інвестиційні офери, а далі розширювати горизонт по мірі тестування. 

Читайте та поширюйте українське! Підписуйтесь на Telegram та Instagram “Палай” медіа!

0